τι; : συγκέντρωση θεματική : 8/3 από :

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή Συγκέντρωση 8 Μάρτη - για την απελευθέρωση των γυναικών

Με κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις γυναικοκτονίες µε άνοδο 187 τοις εκατό σύμφωνα µε την έκθεση της Human Rights Watch! Καθημερινά έρχεται στην επιφάνεια η βία σε βάρος των γυναικών, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς. Το ιστορικό σύνθημα του κινήματος για την απελευθέρωση των γυναικών «Το σώμα µας µάς ανήκει» μετατρέπεται σε: «το σώμα των γυναικών ανήκει στους βιαστές, στους δολοφόνους, στην αστυνομία, στην εκκλησία, στα αφεντικά αυτού του συστήματος». Η επίθεση σε βάρος των γυναικών είναι ολόπλευρη. Οι γυναίκες είναι πιο κακοπληρωµένες και το χάσµα στους µισθούς µεγαλώνει σύµφωνα µε έρευνα της Α∆Ε∆Υ. Τα νοσοκοµεία, και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας που έχουν ανάγκη οι γυναίκες, αντιµετωπίζουν τη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων. Το Έλενα, το ιστορικό νοσοκοµείο των γυναικών, συρρικνώνεται. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη βάζει µπροστά να διαλύσει την δηµόσια ψυχιατρική Υγεία, την ώρα που η κατάθλιψη είναι περίπου 50% πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι εργαζόµενες στα νοσοκομεία, οι ηρωίδες της Υγείας, αντιµετωπίζουν απολύσεις ως συµβασιούχες στα νύχια των εργολάβων που προωθεί ο κάθε Γεωργιάδης. Αυτές οι επιθέσεις είναι που ανοίγουν το δρόμο στους Μίχους και όλους τους (εκ)βιαστές. Και ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να παριστάνει ότι νοιάζεται για τα ομόφυλα ζευγάρια και για την προστασία των παιδιών µε ένα νοµοσχέδιο-κοροϊδία που τα όριά του τα υπαγορεύουν ο Σαµαράς και η ακροδεξιά. Η υποκρισία της κυβέρνησης που υπηρετεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση δεν έχει όρια. Μόνο µε αγώνα µπορούµε να τους σταματήσουμε!

Η 8 Μάρτη, η παγκόσµια µέρα για την απελευθέρωση των γυναικών γίνεται πανεργατική απεργία. Πέρσι τέτοια µέρα γράψαµε ιστορία. Οι γυναίκες µαζί µε τους σιδηροδροµικούς, όλη την εργατική τάξη, πληµµυρίσαµε τους δρόµους πανελλαδικά και ενώσαµε την οργή για τους νεκρούς των Τεµπών µε τον αγώνα ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.

• Φέτος, με αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων, της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων από την Υγεία, την Παιδεία, τους Δήμους και πολλούς άλλους κλάδους, προχωράμε σε πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη και συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις.

• Οι καταλήψεις, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που παλεύουν µε ένα κίνηµα καταλήψεων στις σχολές ενάντια στα σχέδια του Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστήµιων, συζητάνε και αποφασίζουν μέσα από τις συνελεύσεις τους την οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη. Στα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη συμμετέχουνκαι οι οικογένειες των δολοφονημένων στα Τέμπη. Γυναίκες και άντρες, μητέρες και αδελφοί που έχουν ξεσηκώσει όλο τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση που συγκαλύπτει το μεγαλύτερο έγκλημα. Ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού.

• Σε όλο τον κόσµο, παλεύουµε µαζί µε τα αδέλφια µας στην Παλαιστίνη ενάντια στις σφαγές του Νετανιάχου που έχουν πρώτο θύµα τις γυναίκες και τα παιδιά. Ο Μητσοτάκης παρέα µε τον Μπάιντεν αγκαλιάζουν τον Νετανιάχου και κλιµακώνουν τον πόλεµο από τη Γάζα ως την Υεµένη. Βρίσκουν όμως απέναντί τους το µεγαλύτερο κύµα αντιπολεµικών διαδηλώσεων από το 2003.

Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη καλεί όλες και όλους να είµαστε στην απεργία και στη συγκέντρωση!

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 09h


ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ! ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Οι ζωές μας δεν είναι εμπόρευμα. Ο αγώνας κατά των ιδιωτικοποίσεων και της ακρίβειας είναι ένας φεμινιστικός αγώνας!

Στο πεδίο της εργασίας, οι γυναίκες κατέχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο των θέσεων που αφορούν τη φροντίδα: εξαντλητική εργασία σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, σε σχολεία μακριά από την πόλη και την οικογένειά μας, στην καθαριότητα των δημόσιων υπηρεσιών και των σπιτιών και στη μέριμνα για παιδιά και ηλικιωμένους. Οι θέσεις αυτές είναι επί το πλείστον κακοπληρωμένες και επισφαλείς, Χιλιάδες εργαζόμενες αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία εξαρτώνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αργούν να πληρωθούν, από συμβάσεις κάποιων μηνών που εντείνουν το άγχος της ανανέωσης και σε πολλές περιπτώσεις από εργολάβους ως ενοικιαζόμενες με πολύ δυσμενείς εργασιακούς όρους ή με μαύρη εργασία και αορατότητα. Οι γυναίκες που εργάζονται στα σπίτια χωρίς ένσημα είναι αβέβαιο αν θα έχουν περίθαλψη, σύνταξη, άδειες διακοπών και οι μετανάστριες άδειες παραμονής και ιθαγένεια αφού δεν μπορούν να δηλώσουν εισόδημα Η επισφάλεια και η εξάπλωση της φτώχειας από την ιδιωτικοποίηση του κράτους πρόνοιας είναι γένους θηλυκού.

Στο πεδίο των υπηρεσιών οι ιδιώτες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο και η ποιότητα τιμολογείται

Οι ελάχιστοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν, ενώ και το σύστημα των voucher αφήνει απέξω πολλά παιδιά, καθώς οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θέτουν όριο στον αριθμό των παιδιών που εισάγονται με αυτόν τον τρόπο.

Τα δημόσια γηροκομεία έχουν και αυτά ελάχιστες θέσεις και κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, καταστρατηγώντας βασικά δικαιώματα των ηλικιωμένων ατόμων, ενώ τα ιδιωτικά είναι απλησίαστα για τις περισσότερες που έχουν μια χαμηλή σύνταξη. Τα ΑΜΕΑ δεν δέχονται επαρκή πρόνοια και φροντίδα ώστε να απασχολούνται και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στην πόλη.

Η περίθαλψη ελλιπής για όλους μας από ένα υποστελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας Όμως οι γυναίκες χρειάζεται να πληρώσουν από την τσέπη τους για γυναικολογικούς ελέγχους και αντισυλληπτικά, να καταφύγουν σε ιδιωτικά κέντρα για μαστογραφίες και σε ιδιωτικές κλινικές για τοκετό ή εκτρώσεις, και να καλούν ιδιώτες παιδιάτρους όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει επαρκής πρόνοια για τα τρανς άτομα στο δημόσιο σύστημα υγείας και χρειάζεται να καταφύγουν στο ιδιωτικό σύστημα υγείας προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ορμόνες και να κάνουν τις εγχειρήσεις επιβεβαίωσης φύλου, οι οποίες είναι κρίσιμες για την ψυχική τους υγεία και για την επιβίωσή τους.

Στα πανεπιστήμια τα δίδακτρα και η ακριβή στέγη σημαίνουν δάνεια για τους φοιτητές/τριες των λαϊκών στρωμάτων όπου η αποπληρωμή τους οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στις σεξουαλικές υπηρεσίες των φοιτητριών στους sugar daddies στη Σουηδία και την σεξεργασία στις ΗΠΑ.

Οι δημόσιοι χώροι καταπατούνται, καθιστώντας αδύνατο να βγει κανείς από το σπίτι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει.Τα άτομα που κινούνται με παιδικά καροτσάκια ή αμαξίδια δεν μπορούν να περάσουν ανάμεσα από τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα. Στις παραλίες συναντούν ένα τείχος από ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα λίγα πάρκα και παιδικές χαρές δεν συντηρούνται επαρκώς, με αποτέλεσμα κινδύνους για τα παιδιά. Τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες και για παιδιά, μετατρέπονται λόγω του συνωστισμού σε χώρο χουφτωμάτων και δεν είναι ασφαλή με τραγικό αποτέλεσμα τους αναίτιους θανάτους 57 ατόμων στα Τέμπη.

Τη στιγμή που όλες οι δημόσιες παροχές και ο δημόσιος χώρος γίνονται επί πληρωμή, τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά Το κόστος αυτό μαζί με την ακρίβεια των ενοικίων, του ρεύματος και των βασικών αγαθών έχει γίνει δυσβάσταχτο, ιδίως για τις γυναίκες που έχουν πολύ χαμηλότερα εισοδήματα, μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και πιο επισφαλείς συνθήκες εργασίας.

Στο πεδίο της βίας αμέτρητα παραδείγματα συγκάλυψης εργοδοτικής και όχι μόνο σεξουαλικής παραβιαστικής συμπεριφοράς και βίας από την κυβέρνηση, που επιτρέπει το λόγο μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, που δεν αποδίδει ευθύνες στην αστυνομία για παράληψη καθηκόντων όπως στο περιστατικό της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, που εμπλέκεται στη συγκάλυψη κυκλωμάτων τράφικινγκ και παιδοβιασμών, και βασανίζει τα θύματα ξανά και ξανά όπως το δωδεκάχρονο παιδί στον Κολωνό, που τιμωρεί μανάδες για τη φτώχεια τους και τις αφήνει απροστάτευτες απέναντι σε κακοποιητικούς συζύγους, αφού τα προγράμματα πρόληψης κατά της έμφυλης βίας είναι ανύπαρκτα, και οι ξενώνες για θύματα οικογενειακής βίας είναι ελάχιστοι, που κλειδώνει μετανάστριες/ες σε στρατόπεδα ή τις/ους επαναπροωθεί παράνομα στη θάλασσα, προκαλώντας πολύνεκρα ναυάγια, που συμμετέχει ενεργά στη μαζική γυναικοκτονία των Παλαιστίνιων αδελφών μας και των οικείων τους. με φρεγάτες και βάσεις κατασπαταλώντας πολύτιμους πόρους για τις κοινωνικές ανάγκες.

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ! ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ.

Στις 8 Μάρτη απεργούμε στη δουλειά και στο σπίτι και διαδηλώνουμε

στις 12μμ απεργιακή συγκέντρωση άγαλμα Βενιζέλου

στις 7 μμ διαδήλωση άγαλμα Βενιζέλου

Fb: Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

Insta: synelgyn8m

Email:syneexlgyn8marexti@gmailex.com

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Φεβρουαρίου 19h