τι; : πορεία θεματική : 21/3 από :

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συλλαλητήριο 16 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

✊ Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

✊ Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου

✊ Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

✊ Λευτεριά στη Παλαιστίνη

✊ Πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά

Στις 16 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε τέλος στη φρίκη των μαζικών δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, στη φασιστική απειλή, για να σταματήσει η σφαγή στη Παλαιστίνη!

Είναι ώρα το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στις 28 Φλεβάρη και περνάει μέσα από την απεργιακή 8 Μάρτη να βγει ξανά στους δρόμους στις 16 Μάρτη για τιμωρηθούν τα ρατσιστικά εγκλήματα και οι μαζικές δολοφονίες της κυβέρνησης!

Οι δολοφόνοι 57 ανθρώπων, νέων παιδιών στα Τέμπη έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο και άφησαν να καούν ζωντανοί 27 πρόσφυγες στη Δαδιά του Εβρου! Καμία συγκάλυψη των εγκλημάτων του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων στα σύνορα.

Το δικαστήριο αθώωσε τους μετανάστες που συκοφάντησε ο Μητσοτάκης ως εμπρηστές στη Δαδιά. Απαιτούμε την αθώωση των 9 ναυαγών προσφύγων της Πύλου που διώκονται για να φορτωθούν στις πλάτες τους τα εγκλήματα του Λιμενικού που έσπρωξε στο βυθό της Μεσογείου το πλοιάριο τους. Απαιτούμε δικαιοσύνη, άσυλο και δικαίωση των οικογενειών των προσφύγων με την τιμωρία του Λιμενικού. Τα ανοιχτά σύνορα είναι μάχη υπεράσπισης της ζωής των κατατρεγμένων των πολέμων, των δικτατοριών, της κλιματικής κρίσης και της φτώχειας.

Στη Γαλλία ο επικεφαλής της FRONTEX Λετζέρι που κάλυψε θρασύτατα τους πνιγμούς προσφύγων και τις επαναπροωθήσεις είναι υποψήφιος με το φασιστικό κόμμα της Λεπέν για τις ευρωεκλογές! Και αυτά όταν η ΕΕ ετοίμασε το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που νομιμοποιεί την φονική φύλαξη των συνόρων και κατακρεουργεί το δικαίωμα στο άσυλο. Η ακροδεξιά μπορεί να ηττηθεί όπως ηττήθηκε και τσακίστηκε η Χρυσή Αυγή, με μαζικές απεργίες, ενωτική αντιφασιστική δράση και σύγκρουση με την ισλαμοφοβία που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι φονιάδες της κυβέρνηση που χτίζουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορα τα άφησαν ορθάνοιχτα για τους Κροάτες ναζί για να φτάσουν να βρουν τους συνεργάτες τους και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσούρη στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Λίγες μέρες μετά ομάδα φασιστών δολοφόνησε τον μετανάστη εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Η κυβέρνηση επιχείρησε αποτυχημένα να απαγορεύσει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης στο Ν.Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη ενώ άφησε τους φασίστες να χτυπήσουν νέους στο σταθμό στο Θησείο.

Δεν ξεχνάμε ότι τα περίστροφα της ΕΛΑΣ σκότωσαν τους Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Χρήστο Μιχαλόπουλο και Νίκο Σαμπάνη.

Η κυβέρνηση ενώ πνίγει πρόσφυγες στη θάλασσα προχωρά στην τροπολογία Καιρίδη, σε μια νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο λογαριάζοντας τις ανάγκες των επιχειρηματιών και όχι των μεταναστών που απαιτούν νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα.

Την ίδια περίοδο ο Χρυσοχοΐδης επαναφέρει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας αντί να απελευθερώσει τις χιλιάδες μεταναστών που κρατούνται στις Αμυγδαλέζες μόνο και μόνο επειδή δε έχουν χαρτιά. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να διεκδικήσουν νομιμοποίηση για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Για την φτώχεια, την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια φταίνε τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι οι μετανάστες.

Στις 16 Μάρτη θα διαδηλώσουμε και στη πρώτη γραμμή θα είναι οι επιβιώσαντες τους ναυαγίου της Πύλου, θα είναι οι απεργοί των νοσοκομείων, της εκπαίδευσης, των Δήμων, θα είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των καταλήψεων. Είναι το κίνημα που διεκδικεί αυξήσεις, προσλήψεις, λεφτά για την παιδεία για την υγεία αλλά και ανοιχτά σύνορα, όχι φράχτες, όχι εξοπλισμούς για σφαγές στη Γάζα. Θα είναι οι κοινότητες μεταναστών και μαζί τους οι κινήσεις αλληλεγγύης, η Διεθνής Αμνηστία. Θα είναι η Παλαιστινιακή παροικία και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

Έχουμε την δύναμη να κάνουμε τις 16 Μάρτη, μέρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση των δολοφόνων της Πύλου που κάνει πλάτη στους φασίστες, για να την κάνουμε παρελθόν!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 09h


1 2 3

Όλοι στην αντιρατσιστική κινητοποίηση για τη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε με κοινούς αγώνες

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού είναι μια αφορμή να αντισταθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο αδύναμο κομμάτι τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες. Σε μια ΕΕ-Φρούριο, οι κατατρεγμένοι γίνονται πιόνια των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σηκώνουν την ακροδεξιά τους σημαία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές παίζουν τον ρόλο του «προοδευτικού», αλλά τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα: δολοφονικές επαναπροωθήσεις, ανθρωποκυνηγητά προσφύγων σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και μια απάνθρωπη πολιτική συνέχισης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία και την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, που συνεχίζει ανελέητη, αυτή του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Όλο και πιο ανοιχτά τα αστικά επιτελεία της «πολιτισμένης» Ευρώπης εφαρμόζουν τις πιο μισάνθρωπες και ρατσιστικές πολιτικές, παραγνωρίζοντας κάθε έννοια «ανθρώπινου δικαιώματος», με ρητορική για την (ναζιστικής έμπνευσης) «ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αξιών», που μετουσιώνεται στην δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων και γενικά των άλλων φυλών/λαών. Οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι αυτοί που τολμάνε να μιλάνε για «απολίτιστους» λαούς! Η στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ στη γενοκτονία δίχως τέλος στην Γάζα, όπως και η δημιουργία άλλων πολεμικών μετώπων στην Μ. Ανατολή στο παρελθόν (Συρία, Λιβύη κ.ά.), είναι αναπόφευκτο να γεννάνε κατατρεγμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου,την ιμπεριαλιστική λεηλασία, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή τα δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα - που για όλα οφείλονται οι ιμπεριαλιστές. Η ΕΕ κρύβεται μπροστά στα δικά της εγκλήματα και εργαλειοποιεί τους μετανάστες με δύο τρόπους: για να εισρέουν φθηνά εργατικά χέρια, με τους μετανάστες πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», και για να τους καθιστά το «μαύρο πρόβατο» για όλη την κρίση του συστήματος, εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας την οργή των «από κάτω». Τα σχέδια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Ακροδεξιά: π.χ. τα σχέδια της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, ή του Μακρόν στη Γαλλία με το νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που επιβάλει στους μετανάστες εργάτες να παραμείνουν κάτω από «ειδικό καθεστώς» επιτήρησης και τρομοκρατίας. Έτσι έχουν φουντώσει τους ακροδεξιούς και φασίστες, που χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στην ξενοφοβία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το συρφετό αυτό δεν μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που αποδεικνύεται ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνοντας σημαία την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή - και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Αυτή η πολιτική τους ευθύνεται για τερατώδη εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά έγινε με τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο το καλοκαίρι. Τώρα, η κυβέρνηση με την τροπολογία Καιρίδη, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπείτε σκύλοι αλέστε» και προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο δικαίωμα που θα έχουν οι μετανάστες θα είναι να δουλεύουν και αν δεν γίνεται αυτό θα απελαύνονται κατευθείαν(!), κάνοντάς τους έρμαια εργοδοτικών εκβιασμών. Γνωρίζουμε καλά πως οι κυβερνητικές «νομιμοποιήσεις» σημαίνουν θεσμικό ρατσισμό, κατηγοριοποίηση, διαίρεση και έλεγχο των εργαζομένων. Καπιταλιστές και αστικό κράτος θέλουν να αποκτήσουν απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση της εργατικής δύναμης: ένας θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται μάλιστα για νέα συμφωνία-«σκλαβοπάζαρο» με χώρες της Ασίας!

Γι' αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς είναι να παλέψουμε από κοινού με τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια μας, ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

  • Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών - Ίσα δικαιώματα για όλους
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Διάλυση της Frontex - Έξω από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Καμία συμμετοχή στον πόλεμο
  • Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαρτίου 13h


1 2 3

Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh"

Καταδικάζουμε την τρανσφοβική επίθεση που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και φορείς σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στην πόλη.

*Καλούμε στις 13 Μάρτη στο Εφετείο στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της 16 Μάρτη, της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά των διακρίσεων.

Αθήνα 3μμ Ομόνοια

Θεσσαλονίκη 12μεσ Άγαλμα Βενιζέλου

(στα σχόλια θα βρείτε τα καλέσματα για όλες τις πόλεις)

Χτες βράδυ δύο τρανς άτομα δέχτηκαν λεκτική επίθεση και κυνηγητό από ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκαν σε μαγαζί της περιοχής ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των Pride της Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει προκλήσεις από ομάδες φασιστών, πέρυσι μάλιστα έριξαν αβγά εναντίον της τεράστιας διαδήλωσης.

Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μεγαλύτερη, τόσο σε σχέση με το πόσοι συμμετείχαν, όσο και σε σχέση με την επιμονή τους να κυνηγήσουν τα τρανς άτομα.

Την ίδια στιγμή, στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να χρήζουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, με κίνδυνο να πέσουν στα μαλακά. Εξακολουθούν οι ίδιοι κι οι συνήγοροί τους να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ζακ σαν θύτη.

Ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, της εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο Μητσοτάκης ψήφισε μεν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά άφησε όλη την περίοδο πριν την ψήφισή του και μετά, ελεύθερη την ακροδεξιά μέσα κι έξω από το κόμμα του να λοιδορεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να εκφέρει ακραία συντηρητικές απόψεις σε κάθε έκφανση δημόσιου λόγου (ακόμα και μέσα στη Βουλή).

Ξέρουμε πολύ καλά πως για όλους αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Δολοφονούν στα Τέμπη, στην Πύλο, στη Δαδιά, στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονούν στην Παλαιστίνη συμμετέχοντας με φρεγάτες στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, κλιμακώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, τον κόσμο που παλεύει καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, την εργατική τάξη με τα σωματεία της, τις φοιτητικές καταλήψεις, να δώσουν βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις του επόμενου Σαββάτου 16 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Στην παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ενώνουμε τις φωνές μας!

Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος της Πύλου

Κάτω τα χέρια από τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τις γυναίκες!

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/?locale=e…