τι; : προβολή θεματική : από :

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 20.00

Προβολή «The Breadwinner» της Nora Twomey

ΕΤΣΙ IS BACK!!!!

Μετά από ένα αναζωογονητικό διάλειμμα η ΕΤΣΙ επιστρέφει, πιο ορεξάτη από ποτέ, για νέες προβολές! Συνεχίζουμε να ζωντανεύουμε τον χώρο της σχολής μας, μεταμορφώνοντάς την σε έναν μικρό κινηματογράφο, προσβάσιμο σε όλα μας.

Αφγανιστάν 2001. Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς τρομοκρατίας των Ταλιμπάν. Σε μία περιοχή όπου η πατριαρχική φιγούρα είναι απαραίτητη για την επιβίωση της οικογένειας, ο πατέρας της 11χρονης Paravana φυλακίζεται και η οικογένειά της έρχεται αντιμέτωπη με μια αδύνατη πρόκληση…Πρέπει να φέρει εις πέρας την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών χωρίς την παρουσία του πατέρα. Έτσι προκειμένου να επιβιώσουν η μικρή Paravana μεταμφιέζεται σε αγόρι και αναλαμβάνει την υποστήριξη της οικογένειάς της. Έχοντας στο πλευρό της την φίλη της Shauzia η Paravana ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο ελευθερίας και κινδύνων.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διανύουμε μαζί το μαγευτικό και ταυτόχρονα συγκλονιστικό ταξίδι της Paravana, της οποίας η ιστορία αποτελεί ένα από τα εκατομμύρια παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η γυναικεία δύναμη έχει ανεκτίμητα όρια.

Ελάτε να μεταφερθούμε σε έναν άλλο κόσμο με τη μαγεία του animation στο Αμφιθέατρο του Ανατομείου την Τετάρτη 06/03 στις 20:00.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 17h