Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Προβολή του ντοκιμαντέρ To shoot an elephant

Προβολή του ντοκιμαντέρ To shoot an elephant και συζήτηση στο Βύρωνα

To Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα και ο Σύλλογος ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου εκδήλωση με θέμα «Γάζα: 3 χρόνια μετά τις ισραηλινές σφαγές» κατά την οποία θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «To shoot an Elephant». Η προβολή θα γίνει στο χώρο της Λαμπηδόνας, στο Άλσος της Αγίας Τριάδας (Αγ. Σοφίας και Κωνσταντιλιέρη), στις 7.00 μ.μ.

Στις 27 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την έναρξη των ισραηλινών σφαγών στη Λωρίδα της Γάζας, τη χειρότερη ίσως επίθεση που δέχτηκε ο παλαιστινιακός λαός μετά την εθνοκάθαρση του 1948. Επί τρεις βδομάδες οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής σφυροκοπούσαν από ξηρά, θάλασσα και αέρα την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας δολοφονώντας πάνω από 1400 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 1167 άμαχοι (ανάμεσά τους 318 παιδιά, 111 γυναίκες), τραυματίζοντας πάνω από 5.300 άτομα. .. Τιμάμε τα θύματα των σφαγών και την ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ To shoot an elephant των Alberto Arce και Mohammad Rujailah. Πρόκειται για μια συγκλονιστική μαρτυρία των γεγονότων μέσα από τα μάτια των ξένων ακτιβιστών του ISM (μεταξύ των οποίων και ο πρόσφατα αδικοχαμένος Βικ Αριγκόνι) που συνόδευαν τους ηρωικούς Παλαιστίνιους διασώστες και τον άμαχο πληθυσμό. Ένα μοναδικό ντοκουμέντο των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου με τα δολοφονημένα παιδιά, τη χρήση λευκού φωσφόρου ως εμπρηστικού όπλου σε κατοικημένες περιοχές, τις επιθέσεις σε ασθενοφόρα, νοσοκομεία, κηδείες, εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευτεί στο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI.

επικοινωνία :

πηγή : http://intifadagr.wordpress.com/2012/01/17/πρ...


Τρίτη 17 Ιαν.: Συνέλευση σχολείου μεταναστών Καισαριανής

Τετάρτη 18 Ιαν.: -

Πέμπτη 19 Ιαν.: 8 μμ Παρουσίαση του βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη "Ένα φάντασμα πλανιέται". Ακολουθεί συζήτηση.

Παρασκευή 20 Ιαν.: 7.30 μμ Προτεινόμενη προβολή του καινουργιου ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου και συζήτηση με την σκηνοθέτιδα.

Σάββατο 21 Ιαν.: 11 πμ παιδική απασχόληση

Κυριακή 22 Ιαν.: 11 πμ καφενείο

Τετάρτη 25 Ιαν.: 7.30 μμ Συζήτηση για τη δημιουργική γραφή

Πέμπτη 26 Ιαν.: Προτεινόμενη συζήτηση με θέμα την επίθεση των εργοδοτών/επιχειρηματιών των ΜΜΕ στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους αγώνες/απεργίες σε "Ε", αλτερ κλπ.

Παρασκευή 27 Ιαν.: 7.30 μμ Προβολή ντοκιμαντέρ για Παλαιστίνη και συζήτηση για το αντιπολεμικό κίνημα.

Σάββατο 28 Ιαν.: 11 πμ παιδική απασχόληση

Κυριακή 29 Ιαν.: 11 πμ καφενείο

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...