τι; : συγκέντρωση θεματική : 8/3 από :

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 19.00

8 Μάρτη μέρα αγώνα και αντίστασης!, Κως

Παρασκευή 8 Μάρτη στις 19.00, ολ@ στην Πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει φεμινιστικό καφενείο στον Κοινωνικό Χώρο Μανδηλαρά 32

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή

Είναι μέρα αγώνα και αντίστασης σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης

Είναι μέρα μνήμης των αιματηρών γυναικείων αγώνων, των απεργιών και των κινητοποιήσεων από τις μετανάστριες εργάτριες στη κλωστοϋφαντουργία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Είναι μέρα αγώνα ενάντια στην έμφυλη - πατριαρχική βία, στην εργασιακή εκμετάλλευση, στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, στους πλειστηριασμούς, στους πολέμους.

Είναι μέρα αλληλεγγύης για όσ@ είναι στα κέντρα κράτησης, για τις μετανάστριες εργάτριες, για όσ@ απειλούνται από τους κακοποιητές τους, για όσ@ δέχονται σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, για όσ@ δολοφονήθηκαν στα Τέμπη.

Είναι μέρα μνήμης για όσες δεν είναι σήμερα μαζί μας, για εκείνες που σκότωσε η πατριαρχία και η ανοχή του κράτους στους κακοποιητές τους μέσα από την αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού. Για τις γυναικτονίες που δεν ακούστηκαν, για εκείνες που δηλώθηκαν ως ατύχημα.

Είναι μέρα στήριξης σε όσ@ είναι θύματα έμφυλης πατριαρχικής βίας, στα σπίτια τους, στο δρόμο, στους χώρους εργασίας. Ενάντια σε πατριαρχία, σεξισμό, ομοφοβία, κράτος, καπιταλισμό.

Είναι μέρα αλληλεγγύης για τις γυναίκες της Παλαιστίνης, για εκείνες που η σιωνιστική κατοχή βιάζει, φυλακίζει, οδηγεί σε λιμό, δολοφονεί. Για εκείνες που βάζουν τα σώματα τους μπροστά στις πολεμικές μηχανές. Για τις 21.000 γυναίκες και παιδιά που έχουν δολοφονηθεί βίαια στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη και τις 50.000 έγκυες γυναίκες, για όσες από αυτές γέννησαν σε απάνθρωπες συνθήκες, για όσες απέβαλλαν, για όσες λόγω των συνεχών βομβαρδισμών γέννησαν πρόωρα. Το καθεστώς Απαρτχάιντ εργαλειοποιεί οριενταλιστικές και αποικιακές προσεγγίσεις για την αναπαράσταση των Παλαιστίνιων, ενώ διαπράττει πράξεις έμφυλης και σεξουαλικής βίας μέσω μιας εκστρατείας μαζικών συλλήψεων και σεξουαλικών εξευτελισμών και βασανιστηρίων σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Η Σιωνιστική κατοχή στοχεύει τα σώματα των γυναικών στην Γάζα όχι μόνο γιατί είναι Παλαιστίνιες αλλά επίσης για το ρόλο τους στην αναπαραγωγή, μετατρέποντας το γυναικείο σώμα σε βασικό στόχο για την εθνοκάθαρση. Η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται σαν βασικό εργαλείο καταπίεσης και ταπείνωσης των παλαιστίνιων γυναικών από τις δυνάμεις κατοχής με στόχο την καταστολή της αντίστασής τους.

Η 8η Μάρτη έχει αντιπολεμικό χαρακτήρα. Η σιωπή και η στάση ουδετερότητας από τις φεμινίστριες της Δύσης με πρόφαση τη συνθετότητα του Παλαιστινιακού δεν είναι επιλογή. Στη γενοκτονία η σιωπή δεν αποτελεί ουδέτερη στάση, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την διεθνικότητα της φεμινιστικής αλληλεγγύης. Ο φεμινισμός μας αγωνίζεται για μια κοινωνία ελευθερίας και χειραφέτησης χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για το δικαίωμα αντίστασης απέναντι στην αδικία, τη γενοκτονία και την αποικιακή επιθετικότητα.

Είναι μέρα αγώνα ενάντια στη πατριαρχία, τον Καπιταλισμό και την αποικιοκρατία. Είναι μέρα αγώνα από όλα μας για όλα μας στην μνήμη όλων αυτών που δεν είναι εδώ μαζί μας.

Η γυναικεία απελευθέρωση είναι ασυμβίβαστη με τον Σιωνισμό και τον Καπιταλισμό

Το Παλαιστινιακό είναι ένα φεμινιστικό ζήτημα

Καμία ανοχή στη κουλτούρα του βιασμού, στις γυναικοκτονίες

Καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα παιδοβιαστών - Αλληλεγγύη στη 12χρόνη

Κανένα μόνο στη πατριαρχία

Κοινωνικός Χώρος Μανδηλαρά 32

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 09h