Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ

Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh"

Καταδικάζουμε την τρανσφοβική επίθεση που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και φορείς σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στην πόλη.

*Καλούμε στις 13 Μάρτη στο Εφετείο στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της 16 Μάρτη, της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά των διακρίσεων.

Αθήνα 3μμ Ομόνοια

Θεσσαλονίκη 12μεσ Άγαλμα Βενιζέλου

(στα σχόλια θα βρείτε τα καλέσματα για όλες τις πόλεις)

Χτες βράδυ δύο τρανς άτομα δέχτηκαν λεκτική επίθεση και κυνηγητό από ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκαν σε μαγαζί της περιοχής ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των Pride της Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει προκλήσεις από ομάδες φασιστών, πέρυσι μάλιστα έριξαν αβγά εναντίον της τεράστιας διαδήλωσης.

Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μεγαλύτερη, τόσο σε σχέση με το πόσοι συμμετείχαν, όσο και σε σχέση με την επιμονή τους να κυνηγήσουν τα τρανς άτομα.

Την ίδια στιγμή, στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να χρήζουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, με κίνδυνο να πέσουν στα μαλακά. Εξακολουθούν οι ίδιοι κι οι συνήγοροί τους να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ζακ σαν θύτη.

Ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, της εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο Μητσοτάκης ψήφισε μεν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά άφησε όλη την περίοδο πριν την ψήφισή του και μετά, ελεύθερη την ακροδεξιά μέσα κι έξω από το κόμμα του να λοιδορεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να εκφέρει ακραία συντηρητικές απόψεις σε κάθε έκφανση δημόσιου λόγου (ακόμα και μέσα στη Βουλή).

Ξέρουμε πολύ καλά πως για όλους αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Δολοφονούν στα Τέμπη, στην Πύλο, στη Δαδιά, στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονούν στην Παλαιστίνη συμμετέχοντας με φρεγάτες στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, κλιμακώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, τον κόσμο που παλεύει καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, την εργατική τάξη με τα σωματεία της, τις φοιτητικές καταλήψεις, να δώσουν βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις του επόμενου Σαββάτου 16 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Στην παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ενώνουμε τις φωνές μας!

Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος της Πύλου

Κάτω τα χέρια από τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τις γυναίκες!

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/?locale=e…