τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Χτυπάνε ένα, απαντάμε όλα!

Συγκέντρωση ενάντια στην τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση Αθήνα: Τρίτη 12/03 στις 19.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Καμία ανοχή στην τρανσφοβία, την ομοφοβία και το σεξισμό.

Αγώνας ταξικός και τρανσφεμινιστικός ενάντια στην πατριαρχία

Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο

Sabbat

πηγή : https://www.facebook.com/SabbatFeministCollec…


1 2 3

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΑΤΚΙ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία & κοινωνικό εκφασισμό

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 2 queer άτομα που δέχτηκαν φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη στις 9/3

ΤΡΙΤΗ 12/3, ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 19.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/athina-sigkentrosi-…


1 2 3

Πίσω Κανίβαλοι Φασίστες Σεξιστές- Ο Κόσμος του ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινιστικού κινήματος, ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας!

Ούτε μεμονωμένο, ούτε συμπτωματικό!

Η απόπειρα λιντσαρίσματος δύο νεαρών κουήρ ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από έναν πολυάριθμο αφιονισμένο όχλο νέων -ως επί το πλείστον -ανθρώπων, αποτελεί πιστή αντανάκλαση των αξιών της πατριαρχίας, του σεξισμού, του ρατσισμού, της επιβολής στον αδύναμο, αξιών που απορρέουν από κάθε πόρο του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος - και της ελληνικής εκδοχής του ειδικότερα.

Ενός συστήματος που βιάζει στα ΑΤ τμήματα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αθωώνει βιαστές, ενός συστήματος που υποθάλπτει το trafficking και δολοφονεί μετανάστριες στα σύνορα, την ώρα που ντύνεται στο χακί για να πολεμήσει στην Ουκρανία, το Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή, διαλύει τη δημόσια παιδεία και υγεία, χτυπά το φοιτητικό κίνημα και δολοφονεί στα εργασιακά κάτεργα. Ενός συστήματος που υποτιμά πολλαπλά τις γυναίκες και κρατάει στο περιθώριο, στιγματίζει και τελικά εξοντώνει τα φτωχά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Προϊόντα και συνάμα πιστοί υπηρέτες αυτού του συστήματος, όλα αυτά τα καθάρματα που συνέπραξαν στο λιντσάρισμα αποτελούν ταυτόχρονα μια εκκωφαντική υπόμνηση της διείσδυσης των καπιταλιστικών αξιών και του φασισμού στο κοινωνικό σώμα, όσο και της ανάγκης μαζικής δυναμικής αντιμετώπισης τους.

Κόντρα στα αστικά αφηγήματα, η ένταση που προσλαμβάνει η πατριαρχική και ρατσιστική βία στις μέρες δεν είναι ούτε προσωρινή, ούτε συμπτωματική. Αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της δομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού και ταυτόχρονα αποτελεί όρο για το ξεπέρασμα της. Και σε αυτό ακριβώς το έδαφος η πατριαρχία ως η ιδεολογία και η πρακτική της έμφυλης καταπίεσης, παρά τα θεσμικά της προκαλυμματα, είναι σαφές ότι θα γίνει ακόμα πιο επιθετική, ερχόμενη να επενδύσει, να δικαιολογήσει και εν τέλει να νομιμοποιήσει όλη τη γενικευμένη βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, είτε την καθαρά συστημική, αυτή δηλαδή που προέρχεται κατευθείαν από το κεφαλαίο, το κράτος, και τους φασίστες του, είτε αυτήν που προέρχεται από τα έγκατα της πατριαρχικής κοινωνίας και η οποία οπλίζει τα χέρια των πάσης φύσεως γυναικοκτόνων, βιαστών, κακοποιητών. Γιατί ακριβώς αυτή η βία και ο φόβος που αυτή γεννά αποτελεί όρο για την έμφυλη -κοινωνική και εργασιακή- υποτίμηση, όρο σε τελική ανάλυση για την υποτίμηση των εκμεταλλευόμενων τάξεων συνολικά.

H Aλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Καμία φασιστική -πατριαρχική επίθεση να μη μείνει αναπάντητη! Να τσακίσουμε τη Πατριαρχία, το Φασισμό και το σύστημα που τους γεννά!

Στηρίζουμε το κάλεσμα ενάντια στην ομοφοβική- τρανσφοβική - φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη 12.3 πλ. Κλαυθμώνος, στις 19.00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629470/