τι; : πορεία θεματική : αντιρατσισμός, 21/3 από :

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 14.30

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιρατσιστική κινητοποίηση

Όλοι στην αντιρατσιστική κινητοποίηση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού: Σάββατο 16/3, 14:00, πλ. Κοτζιά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε με κοινούς αγώνες

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού είναι μια αφορμή να αντισταθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο αδύναμο κομμάτι τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες. Σε μια ΕΕ-Φρούριο, οι κατατρεγμένοι γίνονται πιόνια των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σηκώνουν την ακροδεξιά τους σημαία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές παίζουν τον ρόλο του «προοδευτικού», αλλά τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα: δολοφονικές επαναπροωθήσεις, ανθρωποκυνηγητά προσφύγων σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και μια απάνθρωπη πολιτική συνέχισης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία και την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, που συνεχίζει ανελέητη, αυτή του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Όλο και πιο ανοιχτά τα αστικά επιτελεία της «πολιτισμένης» Ευρώπης εφαρμόζουν τις πιο μισάνθρωπες και ρατσιστικές πολιτικές, παραγνωρίζοντας κάθε έννοια «ανθρώπινου δικαιώματος», με ρητορική για την (ναζιστικής έμπνευσης) «ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αξιών», που μετουσιώνεται στην δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων και γενικά των άλλων φυλών/λαών. Οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι αυτοί που τολμάνε να μιλάνε για «απολίτιστους» λαούς! Η στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ στη γενοκτονία δίχως τέλος στην Γάζα, όπως και η δημιουργία άλλων πολεμικών μετώπων στην Μ. Ανατολή στο παρελθόν (Συρία, Λιβύη κ.ά.), είναι αναπόφευκτο να γεννάνε κατατρεγμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου,την ιμπεριαλιστική λεηλασία, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή τα δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα - που για όλα οφείλονται οι ιμπεριαλιστές. Η ΕΕ κρύβεται μπροστά στα δικά της εγκλήματα και εργαλειοποιεί τους μετανάστες με δύο τρόπους: για να εισρέουν φθηνά εργατικά χέρια, με τους μετανάστες πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», και για να τους καθιστά το «μαύρο πρόβατο» για όλη την κρίση του συστήματος, εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας την οργή των «από κάτω». Τα σχέδια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Ακροδεξιά: π.χ. τα σχέδια της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, ή του Μακρόν στη Γαλλία με το νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που επιβάλει στους μετανάστες εργάτες να παραμείνουν κάτω από «ειδικό καθεστώς» επιτήρησης και τρομοκρατίας. Έτσι έχουν φουντώσει τους ακροδεξιούς και φασίστες, που χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στην ξενοφοβία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το συρφετό αυτό δεν μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που αποδεικνύεται ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνοντας σημαία την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή - και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Αυτή η πολιτική τους ευθύνεται για τερατώδη εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά έγινε με τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο το καλοκαίρι. Τώρα, η κυβέρνηση με την τροπολογία Καιρίδη, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπείτε σκύλοι αλέστε» και προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο δικαίωμα που θα έχουν οι μετανάστες θα είναι να δουλεύουν και αν δεν γίνεται αυτό θα απελαύνονται κατευθείαν(!), κάνοντάς τους έρμαια εργοδοτικών εκβιασμών. Γνωρίζουμε καλά πως οι κυβερνητικές «νομιμοποιήσεις» σημαίνουν θεσμικό ρατσισμό, κατηγοριοποίηση, διαίρεση και έλεγχο των εργαζομένων. Καπιταλιστές και αστικό κράτος θέλουν να αποκτήσουν απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση της εργατικής δύναμης: ένας θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται μάλιστα για νέα συμφωνία-«σκλαβοπάζαρο» με χώρες της Ασίας!

Γι' αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς είναι να παλέψουμε από κοινού με τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια μας, ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

  • Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών - Ίσα δικαιώματα για όλους
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Διάλυση της Frontex - Έξω από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Καμία συμμετοχή στον πόλεμο
  • Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο

ΟΚΔΕ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/21323


1 2 3 4 5 6 7 8

Το 2024, συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες αυξανόμενης βίας στα σύνορα. Βία που υλοποιείται μέσω της επέκτασης των στρατιωτικοποιησης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ασφαλείς ή νόμιμες διαδρομές για όσες και όσους προέρχονται από τον Παγκόσμιο Νότο. Όλο αυτό λειτουργεί συνδυαστικά με την εντεινόμενη, συστηματική ποινικοποίηση των μεταναστ(ρι)ών που αψηφούν το ρατσιστικό και ταξικό συνοριακό καθεστώς. Στην Ελλάδα, πάνω από τα μισά του πληθυσμού των φυλακών αποτελούνται από μετανάστες, ενώ ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος φυλάκισης είναι η λεγόμενη "διευκόλυνση παράνομης εισόδου". Όπως φαίνεται συχνά με τα ναυάγια στο Αιγαίο και το Ιόνιο, αυτές οι βίαιες πολιτικές αναγκάζουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν πιο επικίνδυνες διαδρομές για να παρακάμψουν τις ελληνικές πρακτικές επαναπροώθησης (pushback) και ποινικοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι συχνά θανατηφόρο, όπως είδαμε το καλοκαίρι του 2023, όταν εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες πνίγηκαν στο ναυάγιο της Πύλου. Ήδη φέτος, εκατοντάδες έχουν πεθάνει στη Μεσόγειο, η οποία έχει γίνει νεκροταφείο μεταναστ(ρι)ών, οι θάνατοι των οποίων φαίνεται να έχουν γίνει αποδεκτοί από τους ευρωπαίους πολιτικούς ως ασήμαντοι ή ως αναγκαίο κόστος για τη διατήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων τύπου Απαρτχάιντ. Είναι ξεκάθαρο: αυτοί οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι, αλλά ρατσιστικές δολοφονίες στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της FRONTEX, της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Ακτοφυλακής, των συνοριακών και αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν βία και εξευτελισμό σε όσους/όσες μετακινούνται. Ανεξάρτητα από αυτό, οι άνθρωποι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν, να αγωνίζονται για την ελευθερία της μετακίνησης. Συχνά, δεν έχουν άλλη επιλογή.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί βία κατά των Παλαιστινίων στα σύνορά της αλλά και εντός αυτών. Το ελληνικό κράτος έχει συνάψει πολλές οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες και διεξάγει διαρκώς στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, ενώ συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και προσφέρει τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις της στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. η ενοχή του ελληνικού κράτους στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού είναι σαφής. Την ίδια ώρα μάλιστα, το ελληνικό κράτος και το λιμενικό επαναπροωθουν βίαια Παλαιστινίες/ους στο Αιγαίο, ενώ τους στοχοποιουν και στα camps και τις πόλεις εντός της Ελλάδας.

Στις 18 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μια συμφωνία-τομή για την εξωτερίκευση του ελέγχου των συνόρων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάζεται με την Τουρκία για να "κρατήσει" τους μετανάστες έξω από την ΕΕ και να στέλνει όσους ανθρώπους δεν αναγνωρίζονται ως αιτούντες άσυλο πίσω στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δέχεται συγκεκριμένους πρόσφυγες από την Τουρκία και αίρει ορισμένες απαιτήσεις θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες. Η Τουρκία χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων της ΕΕ από αυτή τη συμφωνία για στρατιωτικούς σκοπούς κατά του Κουρδικού κινήματος απελευθέρωσης, αλλά και για την ιμπεριαλιστική κατοχή τμημάτων της κουρδικής περιοχής στη βορειοανατολική Συρία, η οποία ανάγκασε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εξοριστούν. Επίσης,από το 2021 η Ελλάδα έχει κηρύξει την Τουρκία ασφαλή χώρα και έχει εισαγάγει μια "διαδικασία μη αποδοχής" που απευθύνεται σε συγκεκριμένες εθνικότητες: Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, θέτοντας περαιτέρω εμπόδια στην πρόσβαση τους σε στέγαση, εργασία, υγειονομική περίθαλψη και θεμελιώδη δικαιώματα.

Σε μια χρονιά που συνέβητο μεγαλύτερο ναυάγιο στην Ελλάδα, καθώς και οι πυρκαγιές που έκαψαν το δάσος της Δαδιάς, σκοτώνοντας 18 μετανάστες που κρύβονταν από τις ελληνικές αρχές, συνεχίζουμε να βλέπουμε τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς στην Ελλάδα να κατηγορούν τους ανθρώπους που μετακινούνται, για τους θανάτους τους και να τους αποδίδουν την ευθύνη για τις κρατικές ευθύνες. Οι μετανάστ(ρι)ες ήταν αυτές/οί που κατηγορήθηκαν ότι έβαλαν τις φωτιές στην περιοχή του Έβρου, με το κράτος να αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και να συνεχίζει να αρνείται τους κλιματικους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, προτιμώντας αντ' αυτού να χρησιμοποιεί τη ρατσιστική τακτική της επίρριψης ευθυνών στους μετανάστες. Με τον ίδιο τρόπο, το ελληνικό κράτος κατηγορεί 9 από αυτούς που διασώθηκαν από την Πύλο, καθώς και χιλιάδες άλλους τα τελευταία χρόνια, ως "διακινητές", κατηγορώντας δηλαδή ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να περάσουν τα σύνορα. Αυτές οι προσεγγίσεις θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των μεταναστ(ρι)ών όσο και των ντόπιων. Είναι ζωτικής σημασίας να δράσουμε τώρα, να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ντόπιες και μετανάστες, να ενισχύσουμε τις κοινότητές μας, να καταπολεμήσουμε τους ρατσιστικούς διαχωρισμούς και να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον για το οποίο αγωνιζόμαστε.

Σταματήστε τα pushbacks και τη βία στα σύνορα! Ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και σε όλους τους πολέμους για τη μετανάστευση!

Απαιτούμε να σταματήσουν τα pushbacks, η βία στα σύνορα, οι απελάσεις, οι συστηματικές απορρίψεις ασύλου και η απανθρωποποίηση των μεταναστ(ρι)ών!

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση των συνόρων και των κρατών, για το δικαίωμα τους στην ελευθερία μετακίνησης, στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ανοιχτή συνέλευση έναντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία

[english below]

In 2024, we continue to witness an increase of border violence, realised through the ongoing expansion of securitised and militarised controls at Europe's external borders, and resulting in no safe legal routes for people coming from the Global South. This is paired with the ongoing and systematic criminalisation of people on the move who defy the racist and classist migration regime's attempts to control them. In Greece, more than half of the prison population is made up of migrants, and the second most common reason for imprisonment is so-called 'facilitation of illegal entry'. As we see far too often, with shipwrecks in the Aegean Sea and Ionian Sea, these violent policies mean people are forced into more dangerous routes to circumvent Greek pushback and criminalisation practices. The result is often deadly, as we saw in the summer of 2023, with hundreds of people losing their lives after the Pylos shipwreck. Already this year, hundreds have died in the Mediterranean, which has become a graveyard for racialised migrants, whose deaths appear to have been accepted by European politicians as both unimportant and a necessary cost for the maintenance of Europe's borders and resulting Global Apartheid of mobility. It is clear: these deaths are not accidental but are racist murders at the hands of the European Commission, FRONTEX, the Greek Government, the Hellenic Coast Guard, border and police forces across Europe who continue to violently criminalize and dehumanize people on the move. Regardless, and in the face of violent attempts to deny it, people will continue to migrate, to struggle for freedom of movement. Often, there is no other option.

At the same time, Greece is at the forefront of the ongoing genocide in Palestine, enacting violence against Palestinians at - and inside - its borders. The greek state has made many financial and military agreements and conducted military exercises with Israel in the last decade, in addition to its standing participation in military operations at in the Red Sea and the broader region, and the NATO bases it offers to USA and its allies.Its culpability in the oppression of the Palestinian people is clear. As well, the Greek state and Hellenic Coast Guard continue to perform violent pushbacks of Palestinians in the Aegean Sea, also targeting them in the camps and cities within greece.

The 18th of March 2024 marks 8 years since the EU-Turkey Statement, a key policy in the externalisation of border control from Greece to Turkey. The policy means that the European Union has an agreement with Turkey to "keep" migrants out of EU and to send those people who are not recognised as asylum seekers back to Turkey. In exchange, the EU accepts and resettles selected refugees from Turkey and lifted some visa requirements for Turkish citizens. Turkey has used part of the EU money from this deal for military purposes against the Kurdish Freedom Movement and for the imperialist occupation of parts of the Kurdish region in Northeast Syria, which forced even more people into exile. Additionally, since 2021, Greece has declared Turkey a safe country and introduced an "inadmissibility procedure" aimed at specific nationalities: Syria, Afghanistan, Somalia, Pakistan and Bangladesh, placing further barriers on access to accommodation, work, healthcare, and fundamental rights for racialised migrants.

In a year that has seen the largest shipwreck in Greece, as well as intense wildfires that burnt down the Dadia forest, killing 18 migrants who were hiding from the greek authorities, we continue to see the media and politicians in Greece blaming people on the move for their own deaths and scapegoating them for state failures. Migrants were accused of setting the fires in the Evros region, with the state refusing to accept responsibility for their ongoing underfunding of fire services, and continuing to deny the climate risks Greece is facing as fires increase every year, preferring to use the racist tactic of blaming migrants instead. In the same way, the greek state is accusing 9 of those rescued from Pylos, as well as thousands more in the last few years, as "smugglers", blaming migrants who risk their lives to cross the borders. These approaches place the lives of locals and migrants at risk. It is crucial that we act now, to defend ourselves, locals and migrants, strengthen our communities, fight racist divisions, and to pave the way for the future we continue to struggle for.

Stop Pushbacks and Border Violence! Against the EU-Turkey Deal and all the wars on migration!

We demand an end to pushbacks, border violence, deportations, systematic rejections of asylum and the dehumanization of people on the move!

We stand with all of those struggling against the oppression of borders and states, and affirm the right to the freedom of movement, life and dignity for all!

Open Assembly against pushbacks and border violence

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαρτίου 16h


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιρατσιστική κινητοποίηση

από Solidarity with Migrants

Εμείς, Solidarity with Migrants υποστηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης στην Αντιρατσιστική Πορεία το Σάββατο 16 του μήνα στις 14:30. Ως συνέλευση με πολιτική βάση τον Αντιρατσισμό, υποστηρίζουμε αυτό το κάλεσμα.

Θέλουμε ιδιαίτερα να βγούμε στους δρόμους για να πολεμήσουμε την κατάσταση στα Κέντρα Κράτησης στην Ελλάδα και ενάντια στις ρατσιστικές στρατηγικές, λεγόμενες "σκούπα" στην πόλη.

Κέντρα Κράτησης: Βγαίνουμε στους δρόμους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους μετανάστες στα κέντρα κράτησης και για να πολεμήσουμε το σωφρονιστικό σύστημα γενικότερα. Καλούμε σε Αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου.

Στις 22/12/2023, 36 Αιγύπτιοι διασώθηκαν από ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Καλαμάτα, επρόκειτο για συνολικά 81 άτομα. Στον απόηχο της διάσωσής τους, εξαναγκάστηκαν σε κράτηση, στερούμενοι νομικής εκπροσώπησης, ψυχολογικής βοήθειας και βασικής ιατρικής περίθαλψης. Μεταξύ των κρατουμένων είναι και ανήλικοι, κάτω των 18 ετών.

Οι κρατούμενοι στερούνται ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας για πάνω από δύο μήνες και έχουν υποστεί βίαιες επιδρομές και έρευνες από αστυνομικούς. Επίσης, δεν τους έχουν δοθεί πληροφορίες (σε γλώσσα που να μπορούν να καταλάβουν) σχετικά με το γιατί κρατούνται και αν και πότε θα αφεθούν ελεύθεροι. Αυτό εντείνει την ψυχολογική δυσφορία που βιώνουν πολλοί από τους κρατούμενους. Η πλειονότητα των ατόμων αυτών δεν έχει πρόσβαση σε νομικές συμβουλές, υποστήριξη ή επαφή με δικηγόρους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι βιώνουν σοβαρή και εντεινόμενη ψυχολογική δυσφορία. Ένα άτομο από το γκρουπ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ άλλο άτομο στην ίδια φυλακή αυτοκτόνησε τη περασμένη εβδομάδα.

Στις 26 Φεβρουαρίου, κάποιοι από τους φυλακισμένους μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους και απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Οι απεργοί πείνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές και χειραγώγηση από το κράτος ώστε να τερματίσουν την απεργία τους. Λίγες μέρες αργότερα, 8 άτομα μεταφέρθηκαν από την Κόρινθο στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, χωρίς να τους δοθεί λόγος για τη μεταφορά τους.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας! Αγώνας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης στην Κόρινθο και παντού!

Επιχειρήσεις σκούπα: Οι 'επιχειρήσεις σκούπα' είναι ένα εργαλείο ελαστικής συνοριοποίησης, όπου τα θανατηφόρα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μετατοπίζονται στο εσωτερικό του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνοριακές πολιτικές όχι μόνο δολοφονούν χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα του κράτους, αλλά στοχεύουν επίσης στο να εμποδίσουν τους ανθρώπους που βιώνουν ρατσισμό να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή. Αυτή η λογική απομόνωσης μπορεί επίσης να φανεί στην πολιτική των καταυλισμών της Ελλάδας, όπου τα μεταναστά στέλνονται σε στρατόπεδα και κέντρα κλειστής ελεγχόμενης πρόσβασης που μοιάζουν με φυλακές και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε νησιά hotspot, μακριά από την ευρύτερη κοινωνία.

Ενώ το κράτος και το κεφάλαιο απαιτούν οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά να είναι αόρατοι στην κοινωνία, εκμεταλλεύονται ανελέητα τη φτηνή τους εργασία. Αυτή η διαγραφή συμβαίνει στο πλαίσιο της υπερ-τουριστικοποίησης και του εξευγενισμού της πόλης, συμπεριλαμβανομένων γειτονιών όπως η Ομόνοια, οι οποίες πρόκειται να γίνουν "σικ" και έτοιμες για κατανάλωση λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ενάντια των ρατσιστικών αστυνομικών επιχειρήσεων στις πόλεις μας.

Ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές επιτήρησης του ελληνικού κράτους!

We Solidarity with Migrants support the call of the Open Assembly against Pushbacks to the Anti-Racist Demo on Saturday the 16th at 14:30. As an assembly with the political basis of Anti-Racism, we support this call.

We want to take the streets to fight the situation in the Detention centres in Greece and against the racist, so called "sweeping operations" in the city.

Detention centres: We take the streets in solidarity with the imprisoned migrants in the Detention centres and to fight the prison system in general. We especially call for Solidarity with the people detained in Korinthos Detention centre.

On 22/12/2023, 36 Egyptians were rescued from a distressed vessel near Kalamata, along with a total of 81 individuals. In the aftermath of their rescue, they were forced into detention, deprived of legal representation, psychological assistance, and essential medical care. Among those detained are minors, under the age of 18.

Those detained have been denied medical and psychological care for over two months and have been subjected to violent raids and searches by cops. They have also been given no information (in a language they can understand) about why they are being held, and if and when they are being released. This intensifies the psychological distress experienced by many of those in detention. The majority of these individuals have no access to legal advice, support, or contact with lawyers. Under these conditions, people experience severe and intensifying psychological distress. One person from the group attempted suicide, while another person in the same prison died by suicide this week.

On the 26th February, some of the imprisoned migrants started a hunger strike in protest against their detention and demanding their release. The hunger strikers were faced with threats and manipulation from the state so that they would end their strike. A few days later, 8 people were moved from Korinthos to Amydaleza detention centre, without being given a reason for their transfer.

Solidarity with Hunger striking!

Fight Detention Centers in Korinthos and everywhere!

We take the streets against "Sweeping Operations": So-called sweep operations are central to the racist actions of the state, who through the cops beat, harass and detain people to further the interests of the EU, Greek state and capital. These operations are central to the criminalisation and illegalisation of migrants who are often stuck in a cycle of legality-illegality in a defunct asylum sytem that strips people of papers. The regularity and visibility of these operations fuels fear and insecurity among racialised people, and risks their displacement and isolation from social life in our common neighbourhoods.

Sweep operations are a tool of elastic bordering where the EU's deadly external borders are shifted to the state's interior. In this way, border policies not only murder thousands of people at the state's frontiers but also aim to prevent racialised people from participating in daily life. This isolationist logic can also be seen in Greece's encampment policy, where migrants are sent to camps and EU-funded prison-like Closed Controlled Access Centres on hotspot islands, away from wider society.

Against racist police operations in our cities.

Against the racist surveillance policies of the Greek state!


1 2 3 4 5 6 7 8

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ PUSHBACKS - ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σάββατο 16 Μάρτη 2024, πλατεία Κοτζιά, 2.30 μ.μ.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 2.30 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων (21 Μάρτη) και οκτώ χρόνια από την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, σωματεία, τοπικές συλλογικότητες και κινήσεις αλληλεγγύης, καλούμε σε μια μεγάλη κινητοποίηση ενότητας και αντίστασης.

Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστ(ρι)ών χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικές προϋποθέσεις. Για να σταματήσει η ομηρία από τους εργοδότες που εισήγαγε η τροπολογία "Καιρίδη". Για κατάργηση της απάνθρωπης νομοθεσίας Κατρούγκαλου που - πατώντας σε διαχρονικές

πολιτικές του ελληνικού κράτους οι οποίες στερούσαν στους μετανάστες για χρόνια τη δυνατότητα να λάβουν άδεια διαμονής και έκλειναν το μάτι στους εργοδότες για την εκμετάλλευση της εργασίας τους - θέτει προϋποθέσεις για μίνιμουμ 20 χρόνια ασφαλιστικού βίου και νόμιμη διαμονή 40 ετών στην

χώρα, με αποτέλεσμα την περικοπή ή πλήρη στέρηση από το δικαίωμα στη σύνταξη των μεταναστών και μεταναστριών. Απέναντι στις πολιτικές αυτές, αγωνιζόμαστε για ίσα κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Οι μετανάστ(ρι)ες που ζουν στην Ελλάδα είναι ταξικά μας αδέλφια. Η ενότητα των εργαζομένων και η ένταξη από τα συνδικάτα κάθε εργάτη και εργάτριας στις τάξεις τους είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να ζούμε από τον μισθό μας, για να μην υπονομεύονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να στηρίζονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία και για να παίρνουμε αξιοπρεπείς συντάξεις.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις (pushbacks) στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και να δοθεί άσυλο και στέγη σε κάθε κατατρεγμένο/η προσφυγ(ισσ)α που αναζητά καταφύγιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενάντια στο ρατσιστικό Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που νομιμοποιεί την άρνηση υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ και την αντικαθιστά με οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής που θα τους κρατούν φυλακισμένους. Που αρνείται ακόμα και την παροχή διεθνούς προστασίας στα θύματα του πολέμου μέσω της επίκλησης "ανωτέρας βίας" από κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας. Από συμπολιτευόμενους (ΝΔ) και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που ακόμη περηφανεύονται ή/και δικαιολογούν ρατσιστικά εγκλήματα όπως το περίφημο "έπος του Έβρου" του 2020. Ενώ παρόλες τις καταγγελίες και τα αδιάσειστα στοιχεία αρνούνται την εγκληματική κρατική τους ευθύνη σε μαζικές δολοφονίες ανθρώπων όπως στην περίπτωση των εκατοντάδων πνιγμένων προσφύγων της Πύλου.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά με δημιουργία ασφαλών διόδων εισόδου στην ΕΕ, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων/ισσών στις χώρες που εκείνοι/ες επιθυμούν, παροχή ασύλου και στέγης και κλείσιμο των απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Την ώρα που η σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα με δεκάδες χιλιάδες καταγεγραμμένους νεκρούς, απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ισραηλινών δυνάμεων από την Γάζα και το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ για κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα πολέμου.

Τέλος στις 16 Μάρτη απαιτούμε να παραμείνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να τεθούν εκτός νόμου όλες οι φασιστικές συμμορίες. Να μην έχουν οι φασίστες καμία θέση στη δημόσια σφαίρα, την πολιτική ζωή και τον δημόσιο χώρο. Να κλείσουν οι γιάφκες, οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες των φασιστικών συμμοριών, να απαγορευτεί η διαδικτυακή φασιστική προπαγάνδα μέσα από τη φυλακή. Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσούρη στην Φιλαδέλφεια και του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με μετανάστες/τριες και πρόσφυγες/ισσες. Με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και των νοσοκομειακών που αντιστέκονται στις πολιτικές εξαίρεσης ανθρώπων από την δημόσια υγεία και παιδεία. Με κάθε φοιτητή/τρια και μαθητή/τρια που διαδηλώνει αυτές τις μέρες για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και ολους.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Συνδιοργανώνουν (ο κατάλογος της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτός):

Antinazi Zone - ΥRE, Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών/τριών, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ΚΑΠΑ (Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας), Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό", Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ομάδα Δασκάλων "Τα Πίσω Θρανία", ΠΕΝΕΝ, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Πρόσφυγες από στρατόπεδα της Αττικής, Πρωτοβουλία Αλβανών μεταναστών/τριών και Αλληλέγγυων, ΠΣΣ-ΝΑΤ, Στέκι Μεταναστών-τριών, ΣΥΠΡΟΜΕ (ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό - Μεταναστευτικό),ΤΑΝΠΥ, ΤΕΑΥΝΤΠ.

Ως τώρα την κινητοποίηση στηρίζουν:

Αναμέτρηση, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα», Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Λαϊκή Ενότητα - ΑΑ, ΜΕΡΑ 25, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ - Σπάρτακος, Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

πηγή : https://www.facebook.com/anametrisionka/


1 2 3 4 5 6 7 8

Εδώ πνιγμένοι εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι! |Κάλεσμα στήριξης της αντιρατσιστικής πορείας 16/3

Εδώ πνιγμένοι εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι! [Αντιρατσιστική Διαδήλωση Σάββατο 16/3 14.30 Πλατεία Κοτζιά - Στηρίζουμε το μπλοκ του Σομούντ και της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

post image

Η Διεθνής μέρα ενάντια στον ρατσισμό καθιερώθηκε στις 21/3 ως φόρος τιμής στην μνήμη των 69 θυμάτων της "σφαγής του Sharpville" στη Νότιο Αφρικη το 1960, όταν η φασιστική αστυνομία του απαρτχάιντ άνοιξε πυρ κατα της ειρηνικής διαδήλωσης. Η διαμαρτυρία αφορούσε την εναντίωση στην εισαγωγή εσωτερικών διαβατηρίων μετακίνησης πληθυσμού ως ένα ακόμα μέσο φυλετικής και ταξικής διάκρισης του καθεστώτος. Σήμερα η μέρα αυτή δε μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη στην πάντα μαχόμενη Παλαιστίνη και τον δικό της πολύνεκρο αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και του σιωνιστικού απαρτχάιντ. Στην μνήμη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων/σσων κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βρίσκουν τον θάνατο στους τείχους της "Ευρώπης φρούριο".

Οι πολιτικοί συνεχιστές της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού παραμένουν το ίδιο ακλόνητοι μπροστά στις ανθρωποσφαγές που εκτυλίσσονται στον παγκόσμιο νότο. Οι εστίες πολεμικών συγκρούσεων παντού στον κόσμο είναι κληρονομία αυτής της βαθιά ριζωμένης πολιτικής του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, συμβάλλει στην διαιώνιση της σχέσης εκμετάλλευσης του παγκόσμιου Βορρά με τον παγκόσμιο Νότο. Η συμβολή της ως αμυντικό προπύργιο, σημείο εισόδου στο πρόσφορο έδαφος της Ε.Ε, είναι πρωταρχικής σημασίας ∙ μια «συμβολή» βουτηγμένη στο αίμα χιλιάδων μεταναστών/τριων όπως τα πρόσφατα μαζικά εγκλήματα στην Πύλο και το Έβρο κατέδειξαν Η Ε.Ε με κονδύλια δισεκατομμυρίων προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να διατηρήσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της απόρθητα μέσω παράνομων επαναπροωθήσεων. Ενώ, η τελευταία μεθόδευση της Κομισιόν για μείωση των προσφυγικών ροών και απέλαση των μεταναστών αποτελεί η παραχώρηση κονδυλίων δισεκατομμυρίων σε δικτάτορες στην Αφρική.

Το ελληνικό κράτος από την δική του πλευρά ενστερνίζεται απόλυτα αυτό τον πολύπλευρο πολεμο εναντιων των κατατρεγμένων. Οι δηλώσεις περί "προστασία των συνόρων σημαίνει νεκρούς" κυβερνητικών στελεχών παλαιότερα δεν μπορούν παρά να ερμηνευθούν ως προπομπός μεγάλων ανθρώπινων τραγωδιών στα σύνορα. Η ελληνική δικαιοσύνη με ολότελα ρατσιστικά κίνητρα συμπληρώνει τα μοτίβο της ρατσιστικής καταπίεσης, διώκοντας επιζώντας ναυαγίων, αγνοώντας τις κραυγές των κρατούμενων σε κολαστήρια-καμπς και εθελοτυφλώντας στην εξόφθαλμη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η καταδικαστική απόφαση για τον εμπρησμό της Μόριας απο το εφετείο Βορείου Αιγαίου όπως και οι διώξεις επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου ως "διακινητές" αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η αντίσταση στην θανατοπολιτικη ελληνικού κράτους-Ε.Ε-ΝΑΤΟ καλεί στην επανασυσπείρωση ενός μαχόμενου αντιρατσιστικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, η αναγκαιότητα ανάπτυξης του οποίου λαμβάνει επιτακτικό χαρακτήρα.

Εδώ πνιγμένοι εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι!

Οι Μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Θάνατος στον σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

[Αντιρατσιστική Διαδήλωση Σάββατο 16/3 14.30 Πλατεία Κοτζιά - Στηρίζουμε το μπλοκ του Σομούντ και της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629528/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 14:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

(Shqip më poshtë)

H επικράτηση των ελληνικών και ευρωπαϊκών ακροδεξιών πολιτικών έχει μονιμοποιήσει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και έχει νομιμοποιήσει τη δολοφονική συνοριακή καταστολή επάνω τους. Ο ρατσισμός είναι η κοινωνική βία που έχει κρατική και συστημική σφραγίδα, είναι η βία που τροφοδοτεί η κυρίαρχη εξουσία με τη ρητορική των διαχωρισμένων ανθρώπων σε 'θεμιτούς και μη θεμιτούς' με βάση την καταγωγή, τη θρησκεία, το χρώμα δέρματός τους.

Η σημερινή ρατσιστική συνθήκη αποτελεί μόνο φυσικό αποκορύφωμα των πολιτικών δεκαετιών του ελληνικού κράτους προς εμάς, τους μετανάστες και μετανάστριες. Πολιτικές που είχαν σκοπό να μας έχουν ανθρώπους φθηνά εργατικά χέρια, κοινωνικά και θεσμικά αποκλεισμένους, πολιτικές που ήταν στην ουσία αντιμεταστευτικές. Η άγρια εκμετάλλευση και η βαθιά εισπρακτική λογική μας δυσκόλεψαν την ζωή και προκάλεσαν τεράστιο ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος για μας και τις οικογένειές μας. Οι χρόνιες ρατσιστικές, ξενοφοβικές νομοθεσίες μας αντιμετώπισαν ως σύγχρονα εργασιακά υποχείρια. Ως συνέπεια, μετανάστες/μετανάστριες πρώτης γενιάς πλέον αποκλειόμαστε μαζικά από το βασικό δικαίωμα στην σύνταξη όταν η 'πρόταση' της κυβέρνησης είναι να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε.

Το δικαίωμα στην σύνταξη είναι η ελάχιστη υποχρέωση μιας πολιτείας και κοινωνίας μπροστά στην γιγαντιαίο έργο και προσφορά μας. Αυτό το δηλώνει το τεράστιο κενό στην αγορά εργασίας που άφησαν οι μετανάστες τους οποίους οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα να αφήσουν πολιτειακά εγκαταλελειμμένους. Παρόλο τον πανικό της κυβέρνησης να καλύψει την ανάγκη για τα εργατικά χέρια στους βασικούς τομείς την οικονομίας, συνεχίζει να σχεδιάζει πολιτικές με ακόμα πιο σκληρές λογικές εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων χωρίς δικαιώματα.

Οι λεγόμενες ´νομιμοποιήσεις´ με άδεια παραμονής και εργασίας ολίγων μηνών ή ετών θεωρούνται παροχή ´δικαιωμάτων ´αλλά αποτελούν μια συνθήκη κοινωνικού λίμπο και απόλυτου ελέγχου του Ελληνικού κράτους για τα χρονικά όρια στα οποία οι εργάτες υποχρεούνται να φύγουν από τη χώρα αφού έχουν καταβάλει σκληρή εργασία.

Γι ´αυτό πάγιο αίτημα μας είναι πλήρη πολιτικά δικαιώματα, Ιθαγένεια - Συντάξεις.

Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της φονικής συνοριακής βίας, δημιουργία ασφαλών διόδων στους πρόσφυγες/προσφύγισσες.

Καλούμε, λοιπόν, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή. Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά στις 14.30.

Bëjmë thirrje në Mitingun Antiracist dhe Marshimit drejt Parlamentit.

Mbizotërimi e politikave të ekstremit të djathtë greke dhe evropiane ka mudësuar izolimin permanent të refugjatëve dhe emigrantëve dhe ka legjitimuar shtypjen kufitare vrasëse ndaj tyre. Racizmi është dhuna sociale që ka vulë shtetërore dhe sistemike, është dhuna që ushqehet nga retorika e pushtetit dominues për ndarjen ë njerëzve në 'të pranueshëm dhe jo të pranueshëm' bazuar mbi origjinën, fenë apo ngjyrën e lëkurës së tyre.

Kushti i sotëm racist është vetëm një kulmim i natyrshëm i politikave prej dekadash të shtetit grek ndaj nesh, emigrantëve dhe emigrateve. Politika që synonin të na mbanin ne si krahë të lira pune, të përjashtuar shoqërisht dhe institucionalisht, politika që në thelb ishin anti-emigracioni. Shfrytëzimi i egër dhe logjika e thellë e përfitimit financiar na e bënë jetën të vështirë dhe shkaktuan kosto të mëdha psikologjike dhe sociale për ne dhe familjet tona. Ligjet kronike raciste e ksenofobike na trajtuan si pengje pune. Si pasojë, emigrantët/emigrantet e gjeneratës së parë tanimë jemi të përjashtuar masivisht nga e drejta themelore për pension ndërsa 'propozimi' i qeverisë është të punojmë derisa të vdesim.

E drejta për pension është detyrimi minimal i një shteti dhe shoqërie përballë punës dhe kontributit tonë gjigant. Këtë e tregon vakumi i madh në tregun e punës që lanë emigrantët, të cilët qeveritë greke bënë gjithçka për t'i lënë të përjashtuar politikisht. Pavarësisht panikut të qeverisë për të mbuluar nevojat për fuqi punëtore në sektorët kryesorë të ekonomisë, ajo vazhdon të hartojë politika pune me logjikë akoma më të ashpër shfrytëzimi të njerëzve pa të drejta civile.

Të ashtuquajturat 'legalizime' me leje qëndrimi dhe pune, të vlefshme për disa muaj ose vite, konsiderohen si dhenie 'të drejtash' por në fakt përbëjnë një gjëndje varësie sociale dhe kontrolli absolut të shtetit grek për limitet kohore në të cilat punëtorët janë të detyruar të largohet nga vendi pasi të kenë kryer punën e tyre të vështirë.

Prandaj kërkesa jonë e vazhdueshme është për të drejta të plota politike, Shtetësi - Pensione.

Mbylljen e qëndrave të përqëndrimit e dhe ndalim i dhunës vrasëse kufitare, krijimi i kalimeve të sigurta për refugjatët/et.

Ju bëjmë thirrje në Mitingun Antiracist dhe Marshimin drejt Parlamentit, të Shtunën 16 Mars. Mbledhja në sheshin Kotzia në orën 14.30

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων

πηγή : https://www.facebook.com/p/Πρωτοβουλία-Αλβανώ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι το όπλο μας κατά του ρατσισμού, του φασισμού και όλων των μορφών καταπίεσης.

Ενώ το αποικιοκρατικό κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, η "Ευρώπη-Φρούριο" σκοτώνει μετανάστες στα σύνορά της και τους καταπιέζει με έλεγχο, επιτήρηση, φυλάκιση, ρατσιστικούς λόγους και τακτικές στο εσωτερικό της. Ενώ κλείνει τις ασφαλείς διαδρομές για τους ανθρώπους, προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους για το εμπόριο και το κεφάλαιο με κάθε κόστος, όπως στην Ερυθρά Θάλασσα. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του ίδιου αποικιοκρατικού-καπιταλιστικού σχεδίου.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση της αποικιοκρατίας στη σύγχρονη έκφρασή της. Οι ίδιες περιοχές και τα ίδια κράτη που κάποτε καταπίεζαν και εκμεταλλεύονταν άλλες περιοχές αυτού του κόσμου και τους λαούς του, είναι αυτες που τώρα παράγουν τα περισσότερα όπλα και υλικά για να σκοτώνουν και να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους στα ίδια μέρη και ταυτόχρονα σκοτώνουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στα σύνορά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα.

Ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργούν όλα αυτά είναι: Το Ισραήλ επωφελείται από την "Ευρώπη-Φρούριο" και τα σύνορά της. Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, υπέγραψε δύο συμβάσεις, και οι δύο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ: η πρώτη με την κοινοπραξία Airbus - Israel Aerospace Industries (IAI, πλήρως κρατική εταιρεία) και η δεύτερη με την Elbit Systems Ltd., με έδρα τη Χάιφα. Οι συμβάσεις αυτές αφορούσαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron και Hermes, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση της Μεσογείου και για να εμποδίσουν τους μετανάστες να έρθουν στην Ευρώπη. Οι ισραηλινές εταιρείες είναι οι μόνοι μη ευρωπαϊκοί αποδέκτες χρηματοδότησης της έρευνας (χάρη σε μια συμφωνία του 1996 μεταξύ του Ισραήλ και της ΕΕ) ενώ έχουν επίσης διαδραματίσει ρόλο στην οχύρωση των συνόρων της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας και προωθούν την τεχνογνωσία τους με βάση το διαχωριστικό τείχος της Δυτικής Όχθης και τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι ένα από τα όπλα μας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, γιατί ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ στα εδάφη που έχει καταλάβει συνδέεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με τον πόλεμο που διεξάγει η "Ευρώπη-Φρούριο" ενάντια στους μετανάστες εντός και εκτός των συνόρων της. Είναι καιρός να βγούμε όλοι στους δρόμους, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να πολεμήσουμε τον ρατσισμό, τον φασισμό, την αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό σε όλες του τις μορφές σε κάθε τόπο.

Σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, και με τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση!

Όλοι στους δρόμους στις 16 Μαρτίου ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

12:00 Σύνταγμα

14:30 Πλατεία Κοτζιά

Συνέλευση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

International solidarity is our weapon against racism, fascism and all forms of oppression.

While the colonial apartheid state of Israel is committing a genocide against Palestinians, "Fortress Europe" is killing migrants at its borders and repressing them with control, surveillance, imprisonment, racist discourses and tactics within it. While closing safe routes for people, it is trying to keep the paths for trade and capital open at all costs, like in the Red Sea. This is all part of the same colonial-capitalist project.

All this is nothing but a continuation of colonialism in its modern expression. The same regions and states that once oppressed and exploited other areas of this world and its peoples, are the same ones now producing most of the weapons and material to kill and exploit people in these same areas and simultaneously killing the people who try to escape wars and poverty at its borders, using all possible means.

One example of how all this works is: Israel profits from "Fortress Europe" and its borders. Frontex, the European Border and Coast Guard Agency, has signed two contracts, both of them for a value of 50 million Euros: the first one with the consortium Airbus - Israel Aerospace Industries (IAI, completely state-owned company), and the second one with Elbit Systems Ltd., based in Haifa. These contracts were for the Heron and Hermes drones, both of which have been used by the Israeli military in the Gaza Strip. These drones are supposed to be used for surveillance of the Mediterranean and to stop migrants from coming to Europe. Israeli companies are the only non-European receivers of research funding (thanks to a 1996 agreement between Israel and the EU) and also have played a role in fortifying the borders of Bulgaria and Hungary, and promote their expertise based on the West Bank separation wall and the Gaza border with Egypt.

International Solidarity is one of our weapons against racism and fascism, because the war that Israel is conducting in the lands it has occupied is connected politically, economically and militarily to the war that "Fortress Europe" is waging against migrants within and outside its borders. It is time for us all to take to the streets, show our solidarity and fight racism, fascism, colonialism and capitalism in all its forms in every place.

In solidarity with migrants who try to cross borders, and with the Palestinian people and Resistance!

All on the streets on the 16th March against racism and fascism!

12:00 Syntagma
14:30 Kotzia Square

Assembly in solidarity with the Palestinian Resistance

uploaded document

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαρτίου 01h


1 2 3 4 5 6 7 8

It all started with The Sharpeville massacre occurred on 21 March 1960, when the fascist police forces of the apartheid system of South Africa opened fire and killed 69 people at a peaceful demonstration against apartheid "pass laws". The massacre shocked the global conscience and angered living peoples everywhere. Since then, this date every year has become an occasion to remind the peoples of the Earth of their responsibility to fight racism and fascism and to express international solidarity with the peoples struggling against racial discrimination.

Now, over 60 years passed since the heinous massacre. However, despite the resounding collapse of the fascist apartheid regime due to the heroic popular resistance led by the African National Congress under the command of the iconic freedom fighter Nelson Mandela, we are still witnessing waves of fascism and racial discrimination in its ugliest forms at the individual and institutional levels.

As of writing these lines, the military machine of the Zionist occupation continues its war of extermination against the Palestinian people in Gaza, which shelters 2.2 million people, 90% of whom have become displaced due to the massive destruction of their neighborhoods as a result of the barbaric, criminal bombing led by the war criminal government in Tel Aviv. The insane bombing has so far resulted in the death of more than 31,000 people, 70% of them children and women, the wounding of more than 70,000 others, and the complete or partial destruction of more than 360,000 housing units.

Due to the cover provided by the imperialist countries, led by US and the EU, for Zionist crimes, the fascists continue to commit the most horrific atrocities against defenseless civilians, especially children, not the least of which is the rabid campaign to starve more than 2 million Palestinians for more than 5 months. To date, more than 27 people have starved to death.

Governments of the West, headed by Greece, also continue their racist policies by concluding agreements that contradict international law and human rights treaties, such as the agreement it recently concluded with the Turkish government regarding combating immigration. Thousands of migrants who have fled death in countries witnessing wars and humanitarian disasters resulting from the colonial policies of the imperialist West are still subjected to grave violations of their rights as human beings, including detention, torture, kidnapping and murder. A number of immigrant survivors had confirmed the involvement of the Greek authorities in sinking immigration boats and causing the loss of the lives of hundreds of innocent people, as happened in Pylos, Aegean, and Evros.

The imperialist capitalist governments must know full well that we will not stand idly by while our brothers in humanity are exposed to the ugliest forms of racism in thought and practice. Their dignity is insulted and their most basic rights are denied. Most importantly the right to life and the right to live in dignity. We pledge to continue the struggle in all forms to eliminate the imperialist colonial projects that segregate peoples into classes, colors and races, and consolidate the supremacy of the white man. The lie of the "Free World" that upholds the values of "freedom, justice, humanity and equality" no longer deceives anyone. The governments of the colonial West revealed their faces, especially after the war of genocide against Gaza, and announced their hostile position against peoples and their right to liberation and self-determination.

All to the march protesting the racist practices of Western governments and their policies that violate human rights, and to express our condemnation and rejection of the criminal war waged by the fascist Zionists against more than 2 million Palestinians in Gaza.

Where: Kotzia Square

When: Saturday, March 16 at 2:30 pm

Σομούντ / Somoud

πηγή : https://www.facebook.com/somoudgr/