Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 14.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση υπεράσπισης της δημόσιας υγείας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 14/3 • 14.30 • Ευαγγελισμός

Μπλόκο στη Διάλυση του ΕΣΥ

Άρθρο μας για τη δημόσια υγεία και τα απογευματινά χειρουργεία:

Κλειστή 1 στις 4 χειρουργικές αίθουσες στην Αττική, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Συγκεκριμένα, το 24% των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία παραμένουν κλειστές, ενώ από τις 130 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούν στην Αττική, οι 41 είναι μη λειτουργικές, λόγω έλλειψης προσωπικού και κατάλληλου εξοπλισμού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των νοσοκομείων της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, τα περισσότερα έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν στο ΚΑΤ και στον Ευαγγελισμό αντίστοιχα, ενώ μεγάλη έλλειψη και κλειστές χειρουργικές αίθουσες παρατηρούνται σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Σισμανόγλειο, στο οποίο γίνεται χρήση μόνο των 3 από των 10 αιθουσών και οι οποίες φυσικά βρίσκονται σε καθεστώς υπολειτουργίας. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο "Αλεξάνδρα", όπου μόνο οι 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν, όταν μάλιστα το νοσοκομείο διαθέτει 30 χειρούργους και 14 αναισθησιολόγους.

Και ενώ, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται υπό πλήρη διάλυση και το προσωπικό έτοιμο να καταρρεύσει, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επισημοποιήσει την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων. Την ίδια στιγμή που το επίπεδο διαβίωσης έχει αυξηθεί σημαντικά, με την πλειοψηφία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν και για την υγεία τους και μάλιστα ποσά τα οποία ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Η συστηματική υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας όλα αυτά τα χρόνια, με τη χρηματοδότηση της Υγείας να έχει μειωθεί κατά 25% την τελευταία δεκαετία, αποτυπώνει τη πολιτική στόχευση των κυβερνήσεων που επί σειρά ετών επιδιώκουν την περαιτέρω εξυπηρέτηση των αστικών και κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν όλο και περισσότερο την τάξη μας, απέναντι στις πολιτικές της νεοφιλελευθεροποίησης και της συνεχιζόμενης ιδιωτικοποίησης που κατακρεουργούν διαχρονικά κοινωνικά κεκτημένα, να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε. Μαζί με τους εργαζομένους στην Υγεία και με αφετηρία τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο στις 22/2, αλλά και την μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 29/2, να παλέψουμε για τις ανάγκες της τάξης μας. Με προμετωπίδα τους αγώνες του χτες να οργανώσουμε τους αγώνες του αύριο, όχι απλώς για την εγκληματική υγειονομική στρατηγική πολιτική, αλλά για την ανατροπή όλων των πολιτικών του κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ: https://diapyros.net/kleistes-cheirourgikes-m…

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση


Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

πηγή : https://www.facebook.com/groups/4250288741813…