τι; : πορεία θεματική : από :

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 16.00

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

[Λάρισα] Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

Πανελλαδικό - Πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Λάρισα στις 30 Μάρτη

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον Πόλεμο

- Έξω οι βάσεις του θανάτου από την Λάρισα - Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Τέλος Ιανουαρίου ο Ν. Δένδιας πρότεινε και έγινε αποδεκτή στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών άμυνας της ΕΕ η παραχώρηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας (1η στρατιά) ως επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ, εναντίων των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε πλοία και άλλους στόχους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος ακόμα μαίνεται.

Με την ενεργοποίηση ξανά του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, το ελληνικό κράτος, εμπλέκει την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, βάζοντας τον λαό της χώρας και της πόλης της Λάρισας σε επικίνδυνες περιπέτειες και σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων.

Η 1η Στρατιά έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε στρατηγείο της Ε.Ε. To 2014 αποτέλεσε κέντρο επιχειρήσεων της Ε.Ε κατά του λαού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Τώρα επιχειρείται ξανά να αποτελέσει ορμητήριο πολέμου απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι και στο λαό της Υεμένης.

Παράλληλα, στην πόλη του Βόλου, χρησιμοποιώντας την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και το λιμάνι της, έχουν προκύψει συμφωνίες όπως η χρήση του στρατοπέδου «Γεωργούλα» ως Logistic Support Area του ΝΑΤΟ, ενώ και το 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment) σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028 με φορτοεκφορτωτικές υπηρεσίες.

Οι επιλογές της κυβέρνησης να συνταχθεί με τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Οι πολιτικές που προσπαθούν να στρατιωτικοποιήσουν όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ήδη στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει εδαφικοποιηθεί το ΝΑΤΟ καιρό τώρα.

Στα πλαίσια της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement - MDCA), στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα μάχης από το '18 έχουν εγκατασταθεί αμερικάνικα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, (UAV) MQ-9 REAPER που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας.

Από την μεριά μας λέμε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η μετατροπή της Λάρισας σε κέντρο και πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ε.Ε και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι τον λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης.

Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους νέους και την τοπική κοινωνία της πόλης της Λάρισας, ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, στις 30 Μάρτη στις 16:00 σε πανελλαδικό - πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεση μας στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ και την μετατροπή της 1ης Στρατιάς σε ορμητήριο πολέμου της ΕΕ.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ

• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

• ΕΞΩ ΟΙ ΕΥΡΩ - ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

• ΘΑΝΑΤΟΣ- ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

• ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ/ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3 στις 16:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχετικά με την μετατροπή της 1ης στρατιάς σε ορμητήριο της ΕΕ για επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.

Τέλος Ιανουαρίου ο Ν.Δένδιας πρότεινε στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών άμυνας της ΕΕ την παραχώρηση του στρατηγείου της Λάρισας (1η στρατιά) ως επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ, εναντίων των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα. Αυτή η πρόταση προφανώς και βρήκε θετικούς όλους τους υπουργούς άμυνας της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η ΕΕ αυτή τη στιγμή έχει σχεδιάσει την επιχείρηση «Ασπίδα» ενάντια των ανταρτών και οδεύει προς την υλοποίησή της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η δράση της θα είναι ανάλογη με την απειλή, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για το μέχρι ποιο σημείο θα εμπλακεί η ΕΕ και η ελλαδική γεωγραφία στον πόλεμο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό κράτος προχωράει και εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ακόμη περισσότερο.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε πλοία και άλλους στόχους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος ακόμα μαίνεται. Στην παρούσα φάση, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του προς τον παλαιστινιακό λαό και προς την Ράφα, μια πόλη η οποία θεωρούνταν για αρκετούς Παλαιστινίους ως μια ζώνη ασφαλείας. Με τη γνωστή απάνθρωπη τακτική του βομβαρδισμού αμάχων, πόλεων και νοσοκομείων και ενώ έχουν σφαγιαστεί πάνω από 29.000 Παλαιστίνιοι, το Ισραήλ σε αγαστή συνεργασία και με το ελληνικό κράτος, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ θέλει να εξοντώσει όλο τον λαό της Παλαιστίνης και στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση.

Το ελληνικό κράτος και οι επιλογές του να ενταχθεί στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Οι μεθοδεύσεις και οι πολιτικές που προσπαθούν να στρατικοποιησουν όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ήδη στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει εδαφικοποιηθεί το ΝΑΤΟ καιρό τώρα. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Λάρισας υπάρχει η 110 Πτέρυγα μάχης όπου από το '18 έχουν εγκατασταθεί μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας. Παράλληλα, στην πόλη του Βόλου, χρησιμοποιώντας την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και το λιμάνι της, έχουν προκύψει συμφωνίες όπως η χρήση του στρατοπέδου «Γεωργούλα» ως Logistic Support Area του ΝΑΤΟ, ενώ και το 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment) σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028 με φορτοεκφορτωτικές υπηρεσίες. Τα επιχειρησιακά καθήκοντα θα περιλαμβάνουν φόρτωση και εκφόρτωση πλοίων, φορτηγών και σιδηροδρομικών συρμών. Με αυτόν τον τρόπο και γνωρίζοντας το τι συμβαίνει ήδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου έχει υπογραφεί ανάλογη συμφωνία, βλέπουμε πως θα αξιοποιηθούν και τα οδικά ή/και σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας, προκειμένου να αποστέλλεται το εφοπλιστικό υλικό σε άλλες περιοχές, κυρίως βορειότερα. Παράλληλα, όταν ξέσπασε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ είχε συσταθεί η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία (European Union Military Assistance Mission Ukraine Καθήκον αυτής της αποστολής είναι η : «ατομική, συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες στην επικράτεια των κρατών - μελών της ΕΕ». Ένα από τα μέρη εκπαίδευσης αυτής της αποστολής, αποτελεί και η πόλη του Βόλου.

Αυτή η έντονη στρατιωτικοποιήση μας κάνει να αναρωτιόμαστε πότε και που ακριβώς βρίσκεται το σημείο Χ της ιστορίας. Εκείνο το σημείο το οποίο, εκ των υστέρων, η ιστοριογραφία θα αποφασίσει να ορίσει ως σημείο έναρξης ενός πολέμου. Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε, όσων αφορά την θεσσαλική, ελλαδική αλλα και παγκόσμια γεωγραφία, σε μια προπολεμική περίοδο.

Εμείς γνωρίζουμε πως για αυτό υπαίτιες είναι οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

Και τώρα και ανέκαθεν, οι εξουσιαστές γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους και οι αποφάσεις τους είναι συνειδητές, δεν είναι απλά θερμοκέφαλοι αλλά κυνικά καθίκια που αδιαφορούν για το κοινωνικό κόστος. Στην πραγματικότητα πλουτίζουν πουλώντας όπλα και πατριωτισμό, ενώ παράλληλα εκτοξεύουν τον πληθωρισμό στα ύψη για χάρη των «συμμάχων»-προμηθευτών τους.Άλλο ένα γεγονός που μας έχει διδάξει η ιστορία όταν φτάσει η ώρα του πολέμου είναι οτι όλοι αυτοί θα κρυφτούν και θα κάνουν δηλώσεις από κάποιο ασφαλές δωμάτιο, πιθανά από μια άλλη ήπειρο. Αντίθετα οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις τρομαγμένες και χειραγωγημένες από τα fake news και τη προπαγάνδα είναι αυτές που θα πληρώσουν τις πράξεις των εκμεταλλευτών τους επωμιζόμενες τιςοικονομικές συνέπειες του πολέμου στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες, χάνοντας πιθανώς το βίος τους και τέλος με το να χάσουν τη ζωή τους ή τις ζωές συγγενών και φίλων. Οι άθλιες κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης των τάξεων αυτών δεν διαφέρουν από τόπο σε τόπο ουσιαστικά.Οι εχθροί μας λοιπόν, δεν είναι οι απέναντι λαοί αλλά οι βιομηχανίες πολέμου, τα κράτη με τουςκαραβανάδες τους και οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων που από τη χάραξη συνόρων, ταστρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επαναπροωθήσεις μέχρι τις βόμβες και τα τανκ οδηγούν σε θάνατο.

Μπροστά σε αυτό το θάνατο, εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας αναγνωρίζουμε ένα άλλο συλλογικό "εμείς" για το οποίο είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε. Ένα "εμείς" που ταυτίζεται με τους αδιαμεσολάβητους αγώνες από τα κάτω σε οποιοδήποτε μέρος της γης, που αρνείται να υποκύψει στις διαταγές που καλούν για αλληλοσφαγή. Βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας έτσι κι αλλιώς έναν άλλο πόλεμο από αυτό που μας καλούν να πάρουμε θέση, που δεν είναι για εμάς όμωςούτε εθνικός ούτε και θρησκευτικός, αλλά ξεκάθαρα ταξικός και κοινωνικός.

Ενάντια στην ιδεολογία των εθνικισμών και των επιταγών κράτους και κεφαλαίου, με οργάνωση και ταξικό αγώνα να γίνουμε ανάχωμα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της βιομηχανίας του πολέμου για την μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο πολέμου και να σταθούμε δίπλα στους λαούς που αγωνίζονται.

Πολεμάμε για την εξάλειψη κάθε μορφής εξουσίας και εναντία στην πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμό. Πολεμάμε στο δρόμο της διεθνιστικής αλληλεγγύης για την κοινωνική επανάσταση.

Ντουγρού

πηγή : https://www.facebook.com/ntougrou/?locale=el_…


Διαρκής Αγώνας | Σάββατο 30 Μαρτίου | Αντιιμπεριαλιστική/ Αντιπολεμική διαδήλωση στη Λάρισα

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ!

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης "Καταιγίδα Al Aqsa" η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων. Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός - σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην "αυτοάμυνα" που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικούι μπεριαλισμού παραχωρώντας υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Ελευσίνα, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Άραξο κλπ), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικούσε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα για την οποία μάλιστα διεκδίκησε και κέρδισε αναβαθμισμένο ρόλο εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή.

Ο διοικητικός ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο, αυτή τη φορά για λογαριασμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, και συγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας σε επιχειρησιακό στρατηγείο κατά των Χούθι, αποτελεί το επόμενο σκαλοπάτι της πολεμοκάπηλης στρατηγικής της.

Εκτός όμως από την ένοπλη προστασία των συμφερόντων των ντόπιων εφοπλιστών και των "συμμάχων", έχει σημασία να έχουμε κατά νου πως τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας.

Αυτή την εξωτερική πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης πρέπει να την αντιληφθούμε ως αυτό που είναι στην ουσία και όχι ως αυτό που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. Ως την άλλη όψη και την παράλληλη έκφραση της πολιτικής που ασκείται το εσωτερικό της χώρας, που ως ενιαία στρατηγική έχουν μία σειρά άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις που έχει στην ίδια την εργατική τάξη και τον λαό. Η Ελλάδα έχει επιλέξει καιρό τώρα τις στρατιωτικές και πολεμικές της συνεργασίες όπως έκανε και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. και εμπλεκόμενη ακόμα περισσότερο αναβαθμίζοντας η ίδια τον ρόλο της μέσω του Στρατηγείου της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, θέτει αυτόματα στο στόχαστρο τον ίδιο τον πληθυσμό που κατοικεί εντός των συνόρων της.

Και είναι η ίδια πολιτική που πάει χέρι χέρι με τις διαρκείς "μεταρρυθμίσεις" στα μετόπισθεν. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκτίναξη των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και την αύξηση του κόστους ζωής, τους παγωμένους μισθούς και συντάξεις και την εντατικοποίηση της εργασίας, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας και μίας σειράς υπηρεσιών και υποδομών, την όξυνση και την στρατιωτικοποίηση της καταστολής, το κυνήγι και τη διαρκή βαρβαρότητα απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες στα σύνορα και στους δρόμους, τα πλημμελή μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, δασοπροστασίας απέναντι στις δασικές πυρκαγιές αλλά και οχυρωματικών έργων απέναντι στις πλημμύρες, καθώς όλα αυτά για τους καπιταλιστές και το κράτος τους, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά περιττό κόστος.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Λάρισας, όπως και του Βόλου, της Αλεξανδρούπολης, των Χανίων, κάθε γωνιάς της χώρας που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη δυστοπία. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις και τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζοντας τον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνης καθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικών συμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας:


Να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια. Να αγωνιστούμε, με προμετωπίδα τις ντόπιες κινηματικές δυνάμεις που μπορούν να αφουγκραστούν καλύτερα τους συσχετισμούς στην περιοχή, για να σταματήσει άμεσα η Λάρισα να είναι το στρατηγείο στην επιχείριση "ΑΣΠΙΔΕΣ" της ΕΕ, αλλά και για την έξοδο της χώρας τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ, ως βήματα, προϋποθέσεις και στόχους που είναι διαλεκτικά συνδεδεμένοι με την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής εξουσίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα. Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να "κόψουν" δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικάμε την ανατροπή αυτής καθ' αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω τηςακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία,τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της "εθνικής ενότητας" και της "ανάπτυξης" της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία. Και τους τρόπους αυτούς, μόνο εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες, μπορούμε να τους εντοπίσουμε και να τους μετατρέψουμε σε ύλη, σε οργάνωση, σε αγώνα.

Από τη Λάρισα και τον Βόλο μέχρι τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη: Ούτε γη - Ούτε νερό για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

Καμιά θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών!

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης! Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

Όλοι και όλες στην αντιπολεμική/ αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 16.00.

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση

diapyros.net


Αντιιμπερ. Συνέλ. Βόλου. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ

post image

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει μετασχηματιστεί σε μια απέραντη στρατιωτική βάση για τα συμφέροντα του πολεμοκάπηλου ιμπεριαλισμού. Στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο, 111 πτέρυγα Μάχης στην Ν. Αγχίαλο, 1η Στρατιά Λάρισας.Ενάντια στο διαχρονικό στόχο για απόλυτη ηγεμονία του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού στο σύνολο της υφηλίου, την λεηλασία των φυσικών πόρων και την υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης των λαών. Να μπλοκάρουμε τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την επιβολή τους στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και τον λαό της Υεμένης.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΉ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΎ ΣΤΟΝ ΚΌΛΠΟ ΤΟΥ ΆΝΤΕΝ

ΚΑΝΈΝΑΣ ΝΕΚΡΌΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΈΡΔΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤ'ΩΝ

ΝΊΚΗ ΣΤΑ ΌΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΉΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ(στυρίζουμε τον Πανελλαδικό συντονισμό ενάντια στις βάσεις στη Θεσσαλία)

ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΈΛΛΕΥΣΗ ΒΌΛΟΥ 19-3-2024


Κοινό κάλεσμα συλλογικοτήτων στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Λάρισα

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

«Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνια που κοίταξα στον ιστό της "Ύδρας" την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν». Νίκος Δένδιας

Από το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου η φρεγάτα "Ύδρα" απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας και μετά από μια μικρή στάση στη βάση της Σούδας κατέληξε στις 3 Μαρτίου στην Ερυθρά Θάλασσα, για να ενσωματωθεί στην ευρωενωσίτικη στρατιωτική επιχείρηση "Ασπίδες" (EUNAVFOR ASPIDES), η οποία πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αμερικανοβρετανική επιχείρηση "PROSPERITY GUARDIAN". Στόχος της εν λόγω επιχείρησης, η οποία διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη που έχει αναλάβει ποτέ η ΕΕ, είναι η καταστολή των ανταρτών Χούθι που πραγματοποιούν ενέργειες παρενόχλησης σε πολεμικά και εμπορικά πλοία, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ανθρωποσφαγή που πραγματοποιεί το Ισραηλινό κράτος στα Παλαιστινιακά εδάφη (Γάζα και Δυτική Όχθη). Το ελληνικό κράτος, στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ σε οικονομικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, με τη συμμετοχή του στην επιχείρηση "Ασπίδες" κλιμακώνει τη συνενοχή του στο εν εξελίξει μακελειό. Ο κομβικός ρόλος του ελληνικού κράτους φανερώνεται με την παραχώρηση του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU - OHQ), με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα, το οποίο λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο της επιχείρησης "Ασπίδες".

Στόχος των συνδυασμένων και συντονισμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ερυθρά είναι η προστασία των εμπορικών οδών και των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας και των Μεταφορών. Να σημειωθεί πως η Ερυθρά Θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας υδάτινη οδός, αφού από εκεί διέρχεται περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου, συνδέοντας την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική αγορά. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Εφοπλιστών (ECSA) που καλωσορίζει τη νέα πολεμική προσπάθεια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού: «Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες καλωσορίζουν θερμά την ανακοίνωση για την επίσημη έναρξη της νέας ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα. Η ευρωπαϊκή παρουσία στην περιοχή μέσω της ανάπτυξης της επιχείρησης "Aspides" είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας για την εμπορική ναυτιλία (…)». Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια η βαθιά εμπλοκή στην νέα πολεμική προσπάθεια αποτελεί «υπαρξιακή αναγκαιότητα» για το ελληνικό κράτος, καθώς το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι από τους βασικούς χρήστες του συγκεκριμένου εμπορικού διαδρόμου.

Είναι σαφές, λοιπόν, πως οι δίδυμες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα έχουν διπλό στόχο: αφενός στο να βάλουν πλάτη στη σφαγή που διεξάγει το Ισραηλινό κράτος εναντίον του παλαιστινιακού λαού και αφετέρου να συμβάλουν στη μιλιταριστική οχύρωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Και το ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο αυτό, έχει πάρει θέση μάχης για να προστατέψει τα ταξικά συμφέροντα των εφοπλιστών. Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν το 21% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, ενώ την τελευταία δεκαετία η χωρητικότητα του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου έχει αυξηθεί κατά 50%. Ο ελληνόκτητος στόλος αντιπροσωπεύει το 60% του ευρωενωσίτικου στόλου. Ο ελληνικός εφοπλισμός είναι βασικός πυλώνας της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων (που αφορά τα 9/10 της παγκόσμιας μεταφοράς), καθώς αντιπροσωπεύει το 31,27% του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων, το 25,32% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, το 22,65% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), το 15,79% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, το 11,46% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς υγραερίου (LPG) και το 8,92% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει χαρακτηριστεί ως το «πέμπτο όπλο του ΝΑΤΟ»! Η σύμφυση εμπορικής και στρατιωτικής δραστηριότητας αποκαλύπτεται ήδη από το "μακρινό" 1997, όταν ο τότε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωνε πως ο ελληνικός εμπορικός στόλος: «από στρατηγικής απόψεως συνιστά το μεγαλύτερο στόλο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, διαθέσιμο δε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης», δίνοντας ως παράδειγμα τη βοήθεια που παρείχαν οι Έλληνες εφοπλιστές στον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο. Ο τότε υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρ. Σλέιτερ, επιβεβαίωσε τον Λύρα λέγοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στον ελληνικό εμπορικό στόλο σε περιόδους κρίσεως». Και πράγματι, δυο χρόνια αργότερα το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο είχε ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, μεταφέροντας στρατιώτες και πολεμικό υλικό για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Τα συμφέροντα αυτών των εφοπλιστών έρχεται να εξυπηρετήσει η στρατιωτική παρουσία του ελληνικού κράτους στην περιοχή, χωρίς να ενοχλείται που μόνο το 14% του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών είναι νηολογημένα υπό ελληνική σημαία. Αυτές τις πολεμικές μπίζνες έρχεται να εξυπηρετήσει υποβαθμίζοντας διαρκώς τις κοινωνικές ανάγκες. Η κούρσα εξοπλισμών των τελευταίων ετών παρά την οικονομική κρίση είναι σαφές δείγμα της στρατιωτικοποιημένης οικονομίας που προσαρμόζεται στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον της διαρκούς όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του έρποντος παγκοσμίου πολέμου. Αυτή τη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας έζησαν στο πετσί τους οι ναυτεργάτες του πληρώματος του "True Confidence", που ανήκει στην ελληνική εταιρεία Third January Maritime LTD (με έδρα τον Πειραιά). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ στις 7 Μαρτίου η εφοπλιστική εταιρεία αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Χούθι και προσπάθησε να διασχίσει την Ερυθρά, με αποτέλεσμα δυο ναυτεργάτες να σκοτωθούν κι άλλοι έξι να τραυματιστούν, έπειτα από πυραυλικό χτύπημα. Να σημειωθεί πως στο πλοίο υπήρχαν τρεις ένοπλοι φρουροί, κάνοντας ακόμα πιο ασαφή και δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην εμπορική και την πολεμική δραστηριότητα. Όπως κατέδειξε ΚΑΙ αυτό το περιστατικό: δικές τους είναι οι πολεμικές επενδύσεις και τα κέρδη, δικές μας είναι οι πολεμικές δαπάνες και οι νεκροί…

Η μιλιταριστική οχύρωση των συμφερόντων του κεφαλαίου και η κλιμάκωση του κλίματος στρατιωτικοποίησης συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες και με δυο επιπλέον γεγονότα. Το πρώτο είναι η θεσμοθέτηση της εθελοντικής στράτευση των γυναικών. Όπως διαρρέει το ίδιο το υπουργείο Εθνικής "Άμυνας", η θεσμοθέτηση της γυναικείας στρατιωτικής θητείας αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν απειλές ασφάλειας, οι οποίες: «έχουν γίνει σύνθετες και πολυπαραγοντικές, όπως αποδεικνύουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα, αλλά και η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα». Με δυο λόγια το ελληνικό κράτος θέλει περισσότερο κρέας για τα κανόνια του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το δεύτερο γεγονός είναι η ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής "Άμυνας" ΗΠΑ - Ελλάδας, που δημιουργούν το πλαίσιο για την άμεση υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανική διοίκηση, ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του ΥΠΕΘΑ: «σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι να καθορίσει τους όρους και να υλοποιηθεί η τοποθέτηση ελληνικού προσωπικού άμυνας σε μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών και την απόκτηση εμπειρίας σε ένα περιβάλλον πολυεθνικής διαλειτουργκότητας. Η κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας κρίνεται επωφελής για την Ελλάδα, καθώς: α) Αναμένεται να ενδυναμώσει τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Στρατού Ξηράς και να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Β) Αναμένεται να προσφέρει πολύτιμη εμπειρία σε στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της εξοικείωσης με την επιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία του Στρατού των ΗΠΑ». Οι συμφωνίες αυτές έρχονται να συμπληρώσουν προγενέστερη συμφωνία για παραχώρηση στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ όχι μόνο των στρατιωτικών υποδομών της χώρας, αλλά και των πολιτικών της υποδομών (όπως δρόμοι, γέφυρες κλπ).

Το ελληνικό κράτος παρουσιάζεται ως διαρκώς "αμυνόμενο" και ως "πηγή σταθερότητας σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας". Πέρα από την κυρίαρχη μυθολογία, όμως, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αυτή η πλήρης ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ γίνεται φανερή και στο μέτωπο της Ουκρανίας, στο αιματοβαμμένο μπρα ντε φερ ανάμεσα στον ευρωατλαντικό και τον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Η συνάντηση Μητσοτάκη και Ζελένσκι στις 6 Μαρτίου, η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι ενδεικτική αυτής της βαθιάς εμπλοκής. «Δείξαμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο», είπε ο πρωθυπουργός. Και πράγματι, το ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε επίσημο χορηγό του αντιδραστικού καθεστώτος του Κιέβου και των ναζιστικών του στηριγμάτων, παραχωρώντας τόνους πολεμικού υλικού (αντιαρματικά RPG-18, σφαίρες, Καλάσνικοφ, αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger, πυραύλους για μηχανοκίνητους εκτοξευτές τύπου RM-70, αυτόματα τυφέκια τύπου FN κλπ).

Είναι προφανές πως ζούμε σε ένα εύφλεκτο και ρευστό περιβάλλον. Σε μια εποχή που «έχει συσσωρευτεί τόσο μπαρούτι που τα όπλα θα αρχίσουν να εκπυρσοκροτούν από μόνα τους», με τις θερμές και ψυχρές συγκρούσεις να πυκνώνουν επικίνδυνα προεικονίζοντας ένα ζοφερό μέλλον για τους λαούς που καλούνται να γίνουν σφαχτάρια στο θυσιαστήριο αλλότριων συμφερόντων. Σε ένα περιβάλλον στο οποίο το ενδεχόμενο της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι διαρκώς ορατό, ενώ πυκνώνουν ακόμα και οι πυρηνικοί αλληλοεκβιασμοί. Εμείς από τη θέση μας οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα αντίστασης διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στη θανατοπολιτική του ελληνικού κράτους, που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική βάση και σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οφείλουμε να έχουμε καθαρή ματιά και να αντισταθούμε στη στοίχιση των προλετάριων και της κοινωνικής βάσης κάτω από ξένες σημαίες, πίσω από τις πολεμικές μηχανές του κυρίαρχου ευρωατλαντικού ή του αναδυόμενου ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού. Να γίνουμε η άμμος στα γρανάζια του ιμπεριαλιστικού πολέμου που σκορπά το θάνατο και γεννά τη φτώχεια και το ξεριζωμό…

Από την Λάρισα και τον Βόλο, μέχρι τον Άραξο, την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου. Να φέρουμε τον πόλεμο στα μετόπισθεν των δυτικών μητροπόλεων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 16.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα), Πέλοτο (Ξάνθη), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα)

πηγή : https://efodos.net/2024/03/20/κοινό-κάλεσμα-σ…


Παρέμβαση μας με πανό ενάντια στην επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Λάρισα

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην πόλη μας

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι

Όλοι στο πανελλαδικό / πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη στη Λάρισα

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης επέλεξε να έρθει στην Λάρισα, συμμετέχοντας στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων.

Με αφορμή αυτήν την προκλητική επίσκεψη του εκπροσώπου του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με ανάρτηση πανό έξω ακριβώς από τον χώρο της σύναξης του ΣΘΕΒ όπου οι ντόπιοι γδάρτες του εργαζόμενου λαού μας και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες τους, σχεδιάζανε και συζητούσανε την λεγόμενη "ανασυγκρότηση" Θεσσαλίας προς όφελος της κερδοφορίας τους.

Η προκλητική επίσκεψη στην Λάρισα του εκπροσώπου των γερακιών των ΗΠΑ, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, η ντόπια άρχουσα τάξη και τα ξένα αφεντικά τους, ρίχνουν τον λαό μας στην φτώχεια και παράλληλα τον οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους εμπλέκοντας την Ελλάδα στους πολέμους του ευρωατλαντισμού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του «καλού παιδιού» δένοντας πιο σφιχτά την χώρα μας στο Αμερικανικό άρμα, μετά και το πρόσφατο μνημόνιο ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που κατατέθηκε στην βουλή. Μιας συμφωνίας πλήρους υποταγής στα Αμερικανικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, καθώς θέτει ακόμη και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις υπό τις διαταγές του Αμερικάνικου στρατού, για τις πολεμικές του επιχειρήσεις στην Ευρώπη και αλλού!

Σε αυτή την συγκυρία που τα σύννεφα ενός ενδεχόμενου γενικευμένου παγκόσμιου πολέμου έχουν πυκνώσει στην Ευρώπη λόγω της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να στηρίζει το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, με την Θεσσαλία να έχει μετατραπεί σε ΕυρωΝατοικό ορμητήριο πολέμου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Καλούμε τον λαό της Λάρισας όλης της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας σε θέση μάχης και αντίστασης συγκροτώντας ένα Μέτωπο αγώνα απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους του ευρωατλαντισμού και την μετατροπή της 1ης Στρατιάς σε πολεμικό ορμητήριο στην Ερυθρά Θάλασσα, με πρώτο σημαντικό σταθμό το πανελλαδικό / πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη στη πόλη της Λάρισας.

Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα "Κώστας Βιδάλης"

πηγή : https://www.facebook.com/people/Μέτωπο-Λαϊκού…


Κάλεσμα από το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο:

75 Χρόνια ΝΑΤΟ/Διεθνής βδομάδα δράσεων 30 Μάρτη-06 Απριλίου/ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ! Διαδηλώσεις:

📌Λάρισα Σάββατο 30 Μάρτη, ενάντια στο Στρατηγείο της ΕΕ.

📌ΑΘΗΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ!

Image

πηγή : https://twitter.com/LaikoMetopo/status/177198…


Στηρίζουμε την αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 30 Μαρτίου στη Λάρισα ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου.

Ανοιχτή συζήτηση για τον τρόπο μετάβασης στη Λάρισα την Τρίτη 26/3 στις 19:00 στον πολιτικό χώρο της Τ.Α (Καλλιδρομίου 49)

Image

Αντιπολεμική Διεθνιστική Πρωτοβουλία

πηγή : https://twitter.com/efodos_ta/status/17721812…


Όλοι και όλες στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 30/3, στις 16:00, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας!

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 30/3, στις 16:00, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας!

Να οικοδομήσουμε ξανά ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μέτωπο σε κάθε χώρο σπουδών-δουλειάς-ζωής. Η νεολαία μαζί με τον λαό, να αντισταθούμε στην πολιτική της εξάρτησης και του πολέμου που μας βάζει να αποδεχτούμε την πολεμική βαρβαρότητα, που μας προετοιμάζει να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών φονιάδων!

Ενώ κλιμακώνεται η πολύμηνη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, η χώρα εμπλέκεται ακόμα πιο έντονα στα πολεμικά μέτωπα και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η ντόπια αστική τάξη και η κυβέρνησή της συνεχίζουν την δουλειά του «καλού παιδιού» των φονιάδων των λαών: από το ολικό ξεπούλημα της γης, του αέρα και της θάλασσας της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, έως την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που εμπλέκει το λαό αυτού του τόπου στους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και Ευρωπαίων.

Πλέον, η Θεσσαλία αποτελεί ένα από τα κέντρα εφόδου και τροφοδότησης των λουτρών αίματος που έχουν ανοίξει και συντηρούν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης σε Ουκρανία, Παλαιστίνη και Μέση Ανατολή. Η ενεργή εμπλοκή των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε Λάρισα και Νέα Αγχίαλο, οι ασκήσεις Αμερικάνων και Γάλλων πεζοναυτών στο Πήλιο, τα F-16 πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο και τα πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Βόλου, αποτελούν στοιχεία μίας πολιτικής που πρέπει να βρει τον λαό και τη νεολαία της Θεσσαλίας στους δρόμους του αγώνα.

  • Δεν αποδεχόμαστε την εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα των λαών του πλανήτη.
  • Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από τον τόπο μας. Έξω από την ΕΕ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο.
  • Κάτω τα χέρια από την Γάζα! Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης! Ελεύθερη Παλαιστίνη, με ενιαίο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, από τον Ιορδάνη ποταμό έως τη Μεσόγειο Θάλασσα.
  • Έξω οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία. Κανένας λαός δεν έχει ανάγκη από προστάτες.
  • Κάτω η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της φτώχειας και του πολέμου.

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

πηγή : https://www.agonistikeskiniseis.org/kalesma-a…


Με αφορμή την 25η Μαρτίου αναρτήσαμε έξω από το Steki Paratodos πανό (φωτο) προπαγάνδισης της αντιπολεμικής - αντιμιλιταριστικής πανελλαδικής διαδήλωσης που οργανώνεται στη Λάρισα στις 30/3.

Να πάρουμε θέση εναντίον κάθε "μεγάλης ιδέας", κατασκευής και αφήγησης των από τα πάνω που βολεύει και εξυπηρετεί λίγους και ισχυρούς. Από τις παρελάσεις, τα θρησκευτικά και την ιστορία στα σχολεία μέχρι την εγκατάσταση βάσεων στην Λάρισα και στον ελλαδικό χώρο.

Όλοι και όλες στο δρόμο να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή. Όλοι και όλες στο δρόμο να αναδείξουμε τον κίνδυνο για την περιοχή και την κοινωνία από τη διευκόλυνση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ανοιχτή Συνέλευση Σπορά

πηγή : https://www.facebook.com/p/Ανοιχτή-Συνέλευση-…


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Στις 7 Οκτώβρη 2023 η παλαιστινιακή αντίσταση προέβη ίσως στην μεγαλύτερη αντεπίθεση - απάντηση των τελευταίων χρόνων απέναντι στο σιωνιστικό κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Εδώ και 75 χρόνια ο παλαιστινιακός λαός είναι χωρισμένος σε δύο ξεχωριστούς θύλακες (στην δυτική όχθη και στην λωρίδα της Γάζας), απομονωμένους μεταξύ τους στο πλαίσιο μιας εκδικητικής τακτικής του Ισραήλ που στοχεύει στην εξόντωση και τον αφανισμό των Παλαιστίνιων. Το σιωνιστικό καθεστώς έχει μετατρέψει την Γάζα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου σε βάρος πρώτα του αραβικού παλαιστινιακού λαού και όχι μόνο αυτού. Όπως κάθε φυλετικό καθεστώς, καταπιέζει κάθε εθνική ή θρησκευτική ομάδα που δεν ενσωματώνεται στην σιωνιστική ιδεολογία.

Συγκεκριμένα, από την 7η Οκτώβρη μέχρι και σήμερα έχουν δολοφονηθεί πάνω από 30.000 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων 10.000 ανήλικα παιδιά. Να σημειωθεί πως όσοι δεν σκοτώνονται, οδηγούνται στον θάνατο εξαιτίας του λιμού και των αντίξοων συνθηκών.

Απέναντι στα checkpoints, τους εκδιωγμούς, τις φυλακίσεις και τις μαζικές δολοφονίες ο παλαιστινιακός λαός απαντάει με ένα δίκαιο ένοπλο αγώνα με στόχο την επιβίωση και την ολική του απελευθέρωση. Έναν αγώνα αγκάθι στα συμφέροντα του ισραηλινού κεφαλαίου και επεκτατισμού. Έναν αγώνα για την Γη και την Ελευθερία.

Οι θανατοπολιτικές του Ισραηλινού σιωνιστικού κράτους γίνονται σε αγαστή συνεργασία με την δυτική ιμπεριαλιστική μηχανή .Με πρόφαση την ενίσχυση της άμυνας του Ισραήλ απέναντι στην παλαιστινιακή αντίσταση, το ΝΑΤΟ ενισχύει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος - δολοφόνο. Στην πραγματικότητα αυτό που στοχεύει είναι η πλήρης κυριαρχία στην Μέση Ανατολή, μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, πλούσια σε κοιτάσματα φυσικών πόρων, μεγάλου δηλαδή ενδιαφέροντος για τα σχέδια του δυτικού κεφαλαίου, στο βωμό του οποίου διαπράττεται η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την γεωπολιτική θέση της χώρας, με μεγάλη ποσότητα σε φυσικούς πόρους (κοιτάσματα φυσικού αερίου του Αιγαίου) και εμπορικά λιμάνια της μεσογείου και της Ανατολής, προχώρησε σε οικειοθελή συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Η εισαγωγή της χώρας στην οργάνωση του ΝΑΤΟ έγινε το 1953 και μέχρι τότε έχουν χτιστεί 13 στρατιωτικές βάσεις με άμεση επικοινωνία με δυνάμεις του ίδιου του ΝΑΤΟ και της CIA. Φτάνοντας στο χειμώνα του '22 όπου ξεσπά ιμπεριαλιστικός πόλεμος στα ουκρανικά εδάφη η Ελλάδα παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του νατοϊκού επεκτατισμού στηρίζοντας τόσο υλικά (αποστολή πολεμικού εξοπλισμού) όσο και πολιτικά.

Η άποψη πως η σχέση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ελλάδα έχει κυρίως χαρακτηριστικά δουλοπαροικίας είναι αποτέλεσμα πολυετούς πολιτικής συνεργασίας. Η εισαγωγή της χώρας έγινε με γνώμονα τη δήθεν προάσπιση των εδαφικών της συμφερόντων και κατέληξε πιο πολύ να θυμίζει ένα έρμαιο - φερέφωνο του ΝΑΤΟ στην μεσόγειο, ως εμπορικός δίαυλος της Μεσογείου με νατοϊκό κατάρτι αφενός και ως σταυροδρόμι στρατιωτικών συρράξεων από την Δύση στο Ανατολικό μέτωπο αφετέρου.

Οι Σιίτες αντάρτες Χούθι μετρούν 30 χρόνια παρουσίας στα εδάφη της Υεμένης, ελέγχοντας ένοπλα μεγάλο μέρος αυτής. Οι Χούθι υπό την άμεση στήριξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ πραγματοποιούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία δυτικών και νατοϊκών συμφερόντων στα στενά της Ερυθράς θάλασσας. Η Ελλάδα δρώντας ως φερέφωνο του ΝΑΤΟ και μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, δείχνει την διάθεση της να "πρωτοστατήσει" σε αυτές τις συρράξεις στέλνοντας μάλιστα την φρεγάτα "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα, προς συμπαράσταση του νατοϊκού αμυντικού σχεδίου "ΑΣΠΙΔΕΣ", η οποία ελέγχεται άμεσα από το στρατηγείο της Λάρισας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο από τότε μέχρι σήμερα είναι αναρίθμητες οι φορές στις οποίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις βρισκόντουσαν σε αγαστή συνεργασία με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Αποτέλεσμα της παραπάνω πολιτικής είναι τα υπέρογκα ποσά που έχουν δαπανηθεί για εξοπλιστικά προγράμματα. Αποκορύφωμα αυτών είναι η πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία για αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale, 12-24 αμερικανικών F35, 4 φρεγατών, 4 ελικοπτέρων Romeo, πυραύλων αέρος-αέρος meteor, πυραύλων Scalp και Exocet, την αναβάθμιση 84 F16 σε κατηγορία Viper την πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών οπλιτών και την ενίσχυση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας.

Οι σύγχρονοι πόλεμοι κατευθύνονται περισσότερο από ποτέ από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Σκοπός τους είναι η συνεχής λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας αλλά και ο έλεγχος των παγκόσμιων αγορών, πάντα εις βάρος των λαών όχι μόνο των χωρών που επηρεάζονται άμεσα. Οι ένοπλες οργανώσεις των Χούθι και της Χαμάς, ακόμη και αν οι στοχεύσεις τους είναι το δυτικό κεφάλαιο, δεν υπερασπίζονται τα προλεταριακά και ταξικά συμφέροντα. Η θέση μας είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των λαών ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλιστικής - καπιταλιστικής λαίλαπας. Η ταξική απελευθέρωση θα προέλθει και θα οργανωθεί από τα κάτω. Γι' αυτό προτάσσουμε την αντίσταση σε κάθε λογής "σωτήρες" και αφεντικά. Η οργάνωση και η συμμετοχή σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες αποτελούν από τα πιο σημαντικά όπλα για το «φρακάρισμα» των «θανατομηχανών» του κεφαλαίου, και του πολέμου που έχει εξαπολύσει στα κατώτερα στρώματα. Διότι μόνο ένας οργανωμένος λαός είναι ικανός να καταστρέψει οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τέρμινο - Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Τέρμινο-Αναρχ…


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανοιχτή συζήτηση για τον τρόπο μετάβασης στη Λάρισα στις 30 Μαρτίου Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 19:00, στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Καλλιδρομίου 49)

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika/status/1772426…


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 30/03, ΣΤΙΣ 16:00, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου έφυγε από την Ελλάδα η φρεγάτα με ονομασία «Ύδρα», με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα. Η αποστολή αυτή σηματοδοτεί τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην επιχείρηση «Ασπίδες» της Ε.Ε., η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αμερικανοβρετανική επιχείρηση «PROSPERITY GUARDIAN». Οι παραπάνω επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με στόχο την καταστολή των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες σε πολεμικά και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ενάντια στη γενοκτονία και τη σφαγή που συντελείται στα εδάφη της Παλαιστίνης από το Ισραηλινό κράτος και σε αλληλεγγύη με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Σ' αυτή την ανθρωποσφαγή το ελληνικό κράτος ως σύμμαχος του Ισραηλινού - τόσο σε οικονομικό-βιομηχανικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο - και πιστά προσδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ, δεσμεύεται και λαμβάνει κομβικό ρόλο, αφού, πέρα από την προαναφερθείσα αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα», η 1η Στρατιά της Λάρισας θα αποτελεί το συντονιστικό κέντρο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Εκτός από την καταστολή των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, βασικός στόχος των συνδυαστικών επιχειρήσεων «Ασπίδες» και «PROSPERITY GUARDIAN» αποτελεί και η προστασία των υδάτινων εμπορικών διαδρόμων, η διατήρηση του ελέγχου των εμπορικών ροών και η άντληση ενεργειακών πόρων της περιοχής. Η σημασία των συγκεκριμένων εμπορικών διαδρομών αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι συνδέουν την ευρωπαϊκή με την ασιατική αγορά, γεγονός που φανερώνει ότι μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εμπορίου χρησιμοποιεί στις συγκεκριμένες ροές.

Είναι λοιπόν σαφές ότι, πέρα από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού, αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του κεφαλαίου και των εφοπλιστών για την προστασία των εμπορικών ζωνών μέσω όλο και περισσότερων στρατιωτικών επεμβάσεων και μιλιταριστικών εξοπλισμών δισεκατομμυρίων, που ξοδεύονται σε βάρος των κοινωνικών και εργατικών αναγκών. Αυτό μαρτυρούν και οι δεκάδες συμμετοχές ελληνικών στρατευμάτων σε επιχειρήσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι και η ενεργή συμμετοχή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην πιστή πρόσδεσή του στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Μέσα σ' αυτή την διαρκώς οξυνόμενη συνθήκη είναι καθήκον μας να υψώσουμε, να κρατήσουμε ψηλά και να πραγματοποιήσουμε τα προτάγματα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λάρισα, η Θεσσαλία και ολόκληρη η χώρα σε ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε! Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται για την ελευθερία του, στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται και να αγωνιστούμε και εμείς από τη δική μας μικρή γωνιά του κόσμου προς αυτήν την κατεύθυνση!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας

πηγή : https://www.facebook.com/people/Δίκτυο-αλληλε…


Καλούμε τον λαό της πόλης μας, σε κοινή θέση μάχης, ώστε οργανωμένα να σηκώσουμε την σημαία του αγώνα και της αντίστασης στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να εκφράσουμε την αντίθεση στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ - ΕΕ και την μετατροπή της Λάρισας, σε ορμητήριο πολέμων .

Στηρίζουμε την συγκέντρωση σωματείων και φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας την Τετάρτη 27/3 στις 7:30 μ.μ. και το Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο 30 Μάρτη στις 4 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

E.E. - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Κυβέρνηση μας οδηγούν σε πόλεμο

και μετατρέπουν την Λάρισα και τη Χώρα σε «στόχο».

Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε :

Να αναλάβει η χώρα μας τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Επιχειρησιακό στρατηγείο θα είναι η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα .

Έστειλε τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ και κατά των ανταρτών Χούθι που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους. Με τις αποφάσεις της η Κυβέρνηση σπεύδει να προασπίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων των Μεταφορών και τον ρόλο της χώρας ως Ευρωατλαντικού κόμβου του Εμπορίου και της Ενέργειας. Επισημοποιήθηκε πλέον η εμπλοκή της Ελλάδας στις εχθροπραξίες της Ερυθράς Θάλασσας.

Βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της Ε.Ε.- ΝΑΤΟ - Ελλάδας στην Ουκρανική σύγκρουση .

Η χώρα μας έχει ήδη αποστείλει στην Ουκρανία φορτία όπλων. Τώρα κατ' απαίτηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να στείλει εξοπλισμό που είχε προμηθευτεί από τη Ρωσία, γεγονός που προκαλεί την οργή της Μόσχας. Στην Οδυσσό συζητήσαμε με τον Κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας δηλώνει ο Ζελένσκι. «Επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας» στο καθεστώς του Κίεβου ανταπαντά ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Η Κυβέρνηση κατ' εντολή της Ε.Ε. αποκλείει τους Ρώσους διπλωμάτες από τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25η Μαρτίου . Oι 27 ηγέτες της Ε.Ε. «συμφώνησαν» να δοθεί στον Β. Ζελένσκι βοήθεια 50 δισ. Ευρώ από τις «τσέπες» των Ευρωπαίων φορολογουμένων ! Την ίδια στιγμή που ζητούν από τα Ευρωπαϊκά κράτη και φυσικά και από την Ελλάδα να επιβάλουν πολιτικές λιτότητας.

Σεισμό έχει προκαλέσει η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για βομβαρδισμό στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Μακρόν δηλώνει : «Μπορεί να στείλω ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία - Έχουμε και πυρηνικά όπλα». Μεγάλη στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από Γερμανούς, Γάλλους και Πολωνούς, έφτασε στην Ουκρανική πόλη Τσερκάσι. Η Βρετανία δηλώνει ότι σχεδιάζει να στείλει στρατό στην Ουκρανία. Γαλλία, Βρετανία και Πολωνία εμπλέκονται ήδη στον πόλεμο.

Δραματικές οι εξελίξεις - Απελευθερώνεται η χρήση πυρηνικών όπλων.

Η ανάπτυξη στρατευμάτων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή «της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την προστασία των Ρωσόφωνων της Ουκρανίας, σε «κήρυξη πολέμου» κατά των δυτικών χωρών που εμπλέκονται στην Ουκρανική σύγκρουση. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Τώρα προμηνύεται πόλεμος με όλα τα μέσα, εντός της Ουκρανικής επικράτειας και όχι μόνο κατά των Ουκρανικών δυνάμεων. Σε συνέχεια, έρχεται και το μακελειό σε πολυχώρο ψυχαγωγίας στη Μόσχα με εκατόμβη νεκρών .

Η Λάρισα και η χώρα μετατρέπονται σε στόχο αντιποίνων .

Η 110 Π.Μ. λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και Ουκρανία, κατασκοπεύοντας τη Ρωσία .

Η 1η Στρατιά , «αναβαθμίζεται» ως Στρατηγείο της Επιχείρησης της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα , αναλαμβάνοντας την διοίκηση της επιχείρησης.

Οι Βάσεις αυτές στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών της Αμερικανικής διοίκησης Ευρώπης - Αφρικής (USAFE - AFAFRIKA), σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία . Υλοποιούνται πλέον τα σχέδια που στηρίζονται στην επαίσχυντη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, που υπέγραψε η Ν.Δ. στηριζόμενη στην προετοιμασία που έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν γίνεται για την άμυνα της χώρας μας.

Οι Βάσεις της Λάρισας- Σούδας- Αλεξανδρούπολης …εξυπηρετούν τα Αμερικανονατοϊκά σχέδια και γιαυτό έχουν επανειλημμένα «στοχοποιηθεί» από την πλευρά της Ρωσίας, του Ιράν και των Χούθι , γεγονός που αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν για τον Ελληνικό λαό. Σε περίπτωση γενίκευσης- κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, ο κίνδυνος αντιποίνων και η στοχοποίηση της Λάρισας και της χώρας μας δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος. Η πραγματοποίηση συναυλίας από την χορωδία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας στοχεύει στην άμβλυνση των Αντιαμερικανικών αισθημάτων του λαού και να κρύψει τον ρόλο του αιμοσταγούς στρατού των ΗΠΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ !

Με τις ενέργειες της, η Κυβέρνησης έχει μετατρέψει τη χώρα σε εμπόλεμο μέρος, άρα και σε στόχο αντιποίνων. Δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση αφού με τις βάσεις στη Λάρισα ,στη Θεσσαλία, Αλεξανδρούπολη , Κρήτη … η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι βάσεις στην πόλη μας βρίσκονται δίπλα στα σπίτια μας και στις δουλειές μας. Κανείς δεν πρέπει να μένει ήσυχος από τις τελευταίες εξελίξεις. Το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορατό και απαιτείται επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στην Ελληνική εμπλοκή πρέπει να δυναμώσει και να γίνει ακόμα πιο μαζικός. Δεν ανεχόμαστε να παίζει η Κυβέρνηση με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Απαιτούμε :

Να επιστρέψει η φρεγάτα Ύδρα και κάθε Ελληνικό πλοίο από την Ερυθρά θάλασσα και να γυρίσουν στην χώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές .

Να ακυρωθεί η απόφαση ορισμού ως Στρατηγείο της Ε.Ε. 1η Στρατιά .

Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ.

Καμιά εμπλοκή - συνενοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στα σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/people/Αντιπολεμική-…


Αντιπολεμική πορεία |Σάββατο 30/3 στις 16.00 στην κεντρική πλατεία Λάρισας

από Αναρχική συλλογικότητα Acte

Σάββατο 30/3 αντιπολεμική πορεία, να είμαστε όλοι και όλες στις 16.00 στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Τους τελευταίους 5 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής σφαγή στην Παλαιστίνη, από το Ισραηλινό κράτος. Το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιώντας ως αφορμή τα γεγονότα της 7ης Οκτώβρη εξαπολύει μια άνευ προηγούμενου επιχείρηση για τον εκτοπισμό και την εξόντωση των παλαιστίνιων από την Λωρίδα της Γάζας με ασταμάτητους βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις. Από την πρώτη στιγμή η ένταση μεταφέρεται σε ολόκληρη την Αραβική χερσόνησο, σε κράτη όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Συρία, το Ιράκ και η Υεμένη. Η κλιμάκωση αυτή, τείνει τους τελευταίους μήνες να πάρει χαρακτήρα περιφερειακού πολέμου, με επίκεντρο την ερυθρά θάλασσα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από την μια των Χουθι και από τη άλλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι αντάρτες Χούθι είναι μια σιίτικη οργάνωση που ελέγχει ένα κομμάτι της βόρειας Υεμένης και την πρωτεύσουσα Σαναά , υποστηρίζονται από το Ιράν και είναι εναρμονισμένοι με την εξωτερική πολιτική του, αποτελούν μέρος του «άξονα αντίστασης». Τους τελευταίους 3 μήνες, ασκούν έναν άτυπο αποκλεισμό της ερυθράς θάλασσας χτυπώντας εμπορικά πλοία δυτικών συμφερόντων, μα βασικό αίτημα την λήξη της ανθρωποσφαγής στη Παλαιστίνη. Ο αποκλεισμός αυτός, έχει επιφέρει πολλή μεγάλη αναστάτωση καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των θαλάσσιων μεταφορών περνάει την Διώρυγα του Σουέζ. Σε αυτό το πλαίσιο ΗΠΑ και ΕΕ διοργανώνουν 2 στρατιωτικές αποστολές για να περιορίσουν την δράση των Χούθι ( Prosperity Guardian, ΑΣΠΙΔΕΣ ). Πίσω από αυτά τα παραπλανητικά ονόματα με τους ακόμα πιο παραπλανητικούς διακυρηγμένους στόχους, κρύβονται οι πολεμικές προθέσεις των δυτικών κρατών. Αφενός, να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και την αναίμακτη εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και αφετέρου να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στρατιωτικού ελέγχου και κυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ανατολική Μεσόγειο και να αναδειχθεί σε μια αξιόμαχη δύναμη που μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εξελίξεις. Ενισχύοντας, τις στρατιωτικές του συμμαχίες και ασκώντας μια συμπαγή εξωτερική πολιτική πλήρως εναρμονισμένη με τα δυτικά συμφέροντα θέλει να παρουσιάσει μια εικόνα ενός αξιόπιστου και χρήσιμου συμμάχου. Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιεί συνεχείς εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες, ( όπως η συμφωνία των Πρεσπών), στέλνει σταθερά όπλα στη Ουκρανία , αναβαθμίζει και πληθαίνει τις ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη την επικράτεια του, αυξάνει τις ήδη πολύ υψηλές στρατιωτικές δαπάνες και πραγματοποιεί ριζικές αναδιαρθώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις (πχ πρόσφατη ανακοίνωση για αλλαγή του καθεστώτος για τους έφεδρους). Πάγια παραμένει η αμέριστη υποστήριξη στο ισραηλινό κράτος, ενώ κρίσιμη εξέλιξη αποτελεί ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στην ερυθρά θάλασσα. Το ελληνικό κράτος άλλωστε είναι από τα πρώτα που συμμετείχε στην επιχείρηση "Φύλακας Ευημερίας" ύπο την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στους Χούθι. Ενώ παράλληλα συμμετέχει και στην ευρωπαική επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" την οποία μάλιστα διευθύνει, με το στρατηγείο επιχειρήσεων να εδρεύει στην βάση της Λάρισας. Για ακόμα μια φορά η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης βάζει μπροστά τις μηχανές του πολέμου. Συγκεκριμένα, το ελληνικό κράτος συμμετέχει ήδη στο θέατρο των επιχειρήσεων με την φρεγάτα "ΥΔΡΑ", ενώ προετοιμάζεται και νέα φρεγάτα για να την αντικαταστήσει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παρά την δυτικοκεντρική αφήγηση, ότι ο πλανήτης αποτελεί ένα πεδίο ανάπτυξης, ευημερίας και ειρήνης η πραγματικότητα είναι ότι για δεκαετίες ολόκληρες, ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει στιγμή. Στην τρέχουσα συγκηρία, όμως τα σύνεφα του πολέμου πυκνώνουν ανησυχητικά. Σε ανατολική Ευρώπη, αραβική χερσόνησο και ανατολική ασία , οι στρατιωτικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη. Με τις αλλαγές να είναι πλέον καθημερινές, το μόνο που μπορεί να είναι σίγουρο είναι πως οι κυρίαρχοι, ετοιμάζονται με κάθε μέσο να χωρίσουν ξανά την πίτα.

Η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κρατών, είναι η κατάληξη διαφόρων άλλων συγκρούσεων που έχουν ήδη προηγηθεί (οικονομικών, πολιτικών, εθνικιστικής προπαγάνδας). Για αυτό αγωνιζόμαστε σε περίοδο "ειρήνης" και στην περίπτωση πολέμου, ενάντια σε κάθε κράτος, απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης, χωρίς καμία υποταγή στην εθνική ενότητα. Δεν υπάρχει τίποτα που να ενώνει τους καταπιεστές, οποιαδήποτε και αν είναι η εθνότητά τους, με τους/ις καταπιεζόμενους/ες ώστε να πολεμήσουμε μαζί. Μας χωρίζουν όμως τα πάντα , η ταξική θέση, η δυνατότητα επιβίωσης, το ότι για μας θα είναι μόνο θετική καi ελπιδοφόρα η προοπτική της καταστροφής του υπάρχοντος και η οικοδόμηση μιας άλλης ζωής. Προχωράμε σε αρνήσεις στράτευσης, συγκρουόμαστε με τον στρατό και την πολεμική βιομηχανία, σαμποτάρουμε και μπλοκάρουμε την πολεμική προετοιμασία και εμπλοκή. Αρνούμαστε να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντα των αφεντικών και την δόξα της πατρίδας. Γιατί ο δικός μας στόχος, είναι ο αγώνας για την κοινωνική και ταξική επανάσταση και για αυτόν αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για την αναρχία. Μια κοινωνία ελευθέριας, ισότητας, αλληλεγγύης που θα απλώνεται σε όλον τον πλανήτη.

Σάββατο 30/3 να είμαστε όλοι και όλες στις 16.00 στην κεντρική πλατεία Λάρισας.


Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν προειδοποιητικά, από τη Λάρισα ως της Ερυθρά

από Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

«Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο»-Σάρλ Μισέλ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού συμβουλίου Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν προειδοποιητικά, από τη Λάρισα ως της Ερυθρά

post image

«Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο»-Σάρλ Μισέλ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού συμβουλίου

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν προειδοποιητικά, από τη Λάρισα ως της Ερυθρά

Όσο περνάει ο καιρός, ο παγκόσμιος χάρτης μοιάζει ολοένα και περισσότερο σε ένα καζάνι που βράζει! Από άκρη σε άκρη οι εμπόλεμες εστίες φουντώνουν, προμηνύοντας για τους λαούς της περιοχής ακόμα περισσότερο θάνατο στον βωμό των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών που πλέον μιλούν ρητά για μία Ευρώπη που προετοιμάζεται για πόλεμο και η πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα που πρόκειται να πυροδοτήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ξέσπασμα στην ευρύτερη περιοχή, φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά μας τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής του ευρωατλαντικού άξονα οικονομικά και στρατιωτικά, όπως διαφαίνεται από τις σκέψεις της Γαλλίας για την αποστολή στρατιωτικού δυναμικού αλλά και από την πολεμοχαρή στάση του Ελληνικού κράτους. Η πρόσφατη «μυστική» συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ζελένσκι και τα διαπιστευτήρια για την αδιαπραγμάτευτη συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία επισφραγίζει την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε άλλον έναν πόλεμο ως πιστό σκυλί των πολιτικών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Μέσα από τον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. το ελληνικό κράτος εμπλέκεται σε κάθε λογής ιμπεριαλιστική σφαγή, αυτή την φορά και στο πλευρό του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ, τοποτηρητή των συμφερόντων της Δύσης στην Μέση Ανατολή, και στο γενοκτονικό αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το διευθυντήριο πολέμου στην εκστρατεία στην Ερυθρά θάλασσα.

Απίστευτο και εξίσου τρομακτικό! Η Λάρισα αποτελεί το στρατιωτικό αρχηγείο της εκστρατείας της Ε.Ε. ενάντια στους αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα. Σε αυτή την ειδική ναυτική αποστολή της Ε.Ε. που ονομάζεται «ASPIDES» πέραν του αρχηγείου στην Λάρισα, το Ελληνικό κράτος έχει στείλει και την φρεγάτα «Υδρα» με στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι σε στήριξη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στους σιωνιστές και ιμπεριαλιστές μακελάριους. Η ελληνική φρεγάτα έχει ήδη εμπλακεί στην αποστολή πυρών έναντι δύο UAVs στα πλαίσια στρατιωτικής επιχείρησης στον κόλπο του Άντεν. Το ελληνικό κράτος παίρνει ενεργή θέση μάχης όντας σφιχτά προσδεμένο στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. αναλαμβάνοντας καθοριστικό και συνεπή ρόλο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Η πολεμοχαρής πολιτική που ακολουθεί ευθυγραμμίζεται με τα οικονομικά, ενεργειακά, γεωστρατηγικά συμφέροντα των παγκόσμιων ελίτ που εξυπηρετεί, όπως και της ελληνικής αστικής τάξης. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της ερυθράς θάλασσας συντάσσεται για άλλη μία φορά στο πλευρό του δολοφόνου εταίρου του και έρχεται να διασφαλίσει τα εμπορικά, ενεργειακά περάσματα προς όφελος του δυτικού και ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου με κάθε μέσο.

Η πολεμική προετοιμασία και η στρατιωτική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι έκδηλη εδώ και πολύ καιρό. Η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, από άκρη σε άκρη, ενώ οι ήδη υπάρχουσες βάσεις σε Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη όχι μόνο αναβαθμίζονται, αλλά μετατρέπονται σε ενεργά πολεμικά προγεφυρώματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη. Πριν λίγες μάλιστα μέρες, για μια ακόμη φορά, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε αποδέκτη μιας ακόμα στρατιωτικής απόβασης, μέσω του φορτηγού πλοίου Leroy A. Mendonica το οποίο ξεφόρτωσε 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία προωθούνται στην ΝΑ Ευρώπη, εν αναμονή της αποστολής τους στο μέτωπο του πολέμου. Και ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ξεσπάσματος, το ελληνικό κράτος ρίχνεται με την μούρη στην ιμπεριαλιστική δίνη. Πολεμοκάπηλες συμφωνίες, εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων, βάσεις- διευθυντήρια και ορμητήρια πολέμου, συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, πολεμική και στρατιωτική οχύρωση στο εσωτερικό τους μέσω μιας σαφούς ολοκληρωτικής στροφής και αυταρχικοποίησης του συστήματος. Αυτά είναι λίγα από τα παραδείγματα που προμηνύουν ένα μόνο πράγμα. Πόλεμο.

Και όσο οι ισχυροί αυτοί του κόσμου βρίσκονται σε πόλεμο, εμείς ως καταπιεσμένοι βρισκόμαστε σε πόλεμο ΤΑΞΙΚΟ. Δεν «μασάμε» ακούγοντας τις δηλώσεις περί εθνικής ασφάλειας και προάσπισης εθνικών συμφερόντων και σταθερότητας, καθώς ξέρουμε πως αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα : για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών και ενεργειακών λόμπι, οι λαοί θα συρθούν για ακόμα μία φορά στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών για την ανάδειξη της παγκόσμιας ηγεμονίας και το ξαναμοίρασμα της πίτας. Όσο αυτοί μας σέρνουν σε βέβαιο θάνατο, οφείλουμε να οργανωθούμε στα μετόπισθεν σε ένα πλατύ αντιιμπελιαστικο μέτωπο. Που θα μπλοκάρει την μετατροπή των πόλεων μας σε πολεμικά φρούρια - ορμητήρια θανάτου για άλλους λαούς αλλά και στόχους σε ένα γενικευμένο αιματοκύλισμα. Που θα ανακόψει τις στρατιωτικές προελάσεις εκτός των συνόρων, την αποστολή στρατευμάτων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την συμμετοχή στην γενοκτονία των παλαιστινίων. Ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα βάλει φρένο στις πολεμοχαρείς ονειρώξεις του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του. Που θα προασπίσει την ζωή έναντι του θανάτου που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές. Όσο τα πολεμικά εμβατήρια ηχούν δυνατά, δεν κλείνουμε τα αυτιά μας. Αναλαμβάνουμε άμεσα δράση αντιπολεμική, για την ελευθερία και την ζωή.

ΔΕΝ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

⚫ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου


Κάλεσμα σε πανελλαδική-πανθεσσαλική αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Λαρισα (30/03)

Η Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Λαμίας στηρίζει το κάλεσμα για πανελλαδική - πανθεσσαλική αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Λάρισα στις 30/03.

πηγή : https://anarxikoilamias.squat.gr/2024/03/28/κ…


Στηρίζουμε την αντιπολεμική/ αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 16.00.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑΤΟ,ΕΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΛΑΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ,Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ,ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Μαρτίου 12h