τι; : δίκη θεματική : από :

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για απαλλοτρίωση τράπεζας (Θεσσαλονίκη 2021)

Στις 21 Μάρτη, δικάζεται σε 2ο βαθμό η απαλλοτρίωση στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ένα δικαστήριο σημαντικό για τον προσδιορισμό του πραγματικού χρόνου αιχμαλωσίας που θα επιρριφθεί τελικά στον αναρχικό επαναστάτη Δ. Χατζηβασιλειάδη. Η πολιτική μάχη αφορά στον κοινωνικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης, στο δίκαιο της επαναστατικής δράσης, στο καθήκον της συνέπειας και στη δύναμη της αντίστασης στη διαρκή αντεπανάσταση. Πέμπτη 21 Μάρτη - 9πμ Δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Τριμελές εφετείο κακουργημάτων - αιθ 347 - 3ος όροφος

Οκτώβρης 2019: ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης τραυματίζεται σε απαλλοτρίωση και περνάει σε κατάσταση διαφυγής.

Νοέμβρης 2019: το αντιαντάρτικο παίρνει ομήρους τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, έναν φίλο του Δ. Χατζηβασιλειάδη και τη συντρόφισσα και μητέρα του παιδιού τους και ανακαλύπτει ένα οπλοστάσιο. Ο καταζητούμενος Δ. Χατζηβασιλειάδης δηλώνει την πολιτική ευθύνη του για την κατοχή των όπλων της αντίστασης και για τον συνεχιζόμενο αγώνα ανασυγκρότησης της επαναστατικής στράτας με βάση την εμπειρία και τη στρατηγική της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Το επόμενο χρονικό διάστημα, παρεμβαίνει επώνυμα στον πολιτικό διάλογο του κινήματος και παρά τη μοναχική συνθήκη της διαφυγής του, δεν αποσπάται από την ευθύνη που ανέλαβε για τη συνέχιση της επαναστατικής πάλης.

9 Αυγούστου 2021: ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης κάνει μόνος του απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Με τα λόγια του συντρόφου, είναι ένα άλμα ελπίδας για το προχώρημα της επαναστατικής στράτας, εξασφαλίζοντας κάποια ελευθερία κίνησης. Κατά την προετοιμασία του εγχειρήματος προστίθενται επιπλέον εμπόδια μέχρι τη στιγμή της εισόδου στην τράπεζα. Για τον σύντροφο δεν υπάρχει πίσω δρόμος. Μία πράξη που σημαίνει ότι καμία συνθήκη δεν μπορεί να σταματήσει την επαναστατική πορεία. Η απαλλοτρίωση ολοκληρώνεται ήσυχα, αλλά ένα σύμπλεγμα δυσμενών περιστάσεων οδηγεί στον εγκλωβισμό του συντρόφου από τους μπάτσους. Έκτοτε βρίσκεται σε αιχμαλωσία και συνεχίζει τον αγώνα μέσα από τη φυλακή και τις δικαστικές αίθουσες.

Στις 21 Μάρτη, δικάζεται σε 2ο βαθμό η απαλλοτρίωση στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ένα δικαστήριο σημαντικό για τον προσδιορισμό του πραγματικού χρόνου αιχμαλωσίας που θα επιρριφθεί τελικά στον αναρχικό επαναστάτη Δ. Χατζηβασιλειάδη. Η πολιτική μάχη αφορά στον κοινωνικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης, στο δίκαιο της επαναστατικής δράσης, στο καθήκον της συνέπειας και στη δύναμη της αντίστασης στη διαρκή αντεπανάσταση.

Πέμπτη 21 Μάρτη - 9πμ

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Τριμελές εφετείο κακουργημάτων - αιθ 347 - 3ος όροφος

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629520/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη,Πέμπτη 21/3 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Στις 07/08/2021 συνελήφθη ο αναρχικός επαναστάτης Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης μετά από απόπειρα απαλλοτρίωσης σε υποκατάστημα τράπεζας της Alpha bank στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος βρισκόταν από τον Οκτώβρη του '19 σε καθεστώς παρανομίας, κατηγορούμενος για την απαλλοτρίωση τοπικού-κρατικού καζίνο ΟΠΑΠ στο Χολαργό και ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα. Για 1,5 χρόνο είχε επιλέξει τον δρόμο της φυγοδικίας, χωρίς να επιτρέψει σε δικαστές και εισαγγελείς να καθορίσουν την ελευθερία του. Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 21/3 στις 09:00 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου ο σύντροφος δικάζεται σε δευτερο βαθμό για την απαλλοτρίωση της τράπεζας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)