τι; : πορεία θεματική : αλληλεγγύη από :

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 20.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Θεσσαλονίκη] Πορεία αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της ΣΘΕ

Το Σάββατο 16/03, ενόσω η Σχολή Θετικών Επιστημών ήταν κατειλημμένη από τους συλλόγους του Φυσικού, της Γεωλογίας και του Βιολογικού, ο σύλλογος Φυσικού είχε ανακοινωμένη ημέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου του Βιολογικού, ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της ΣΘΕ που πλέον έχει μείνει μισός μετά τη τοποθέτηση λαμαρινών για την ανέγερση "βιβλιοθήκης" στη θέση που επί 34 χρόνια βρισκόταν το κατειλημμένο Στέκι στο Βιολογικό. Η δράση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια επανοικειοποίησης των πανεπιστημιακών χώρων που αποτελούν τους ζωτικούς μας χώρους, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και τα διάφορα νομοσχέδια βλέπουμε να εντείνονται τα κλειδώματα,οι λαμαρίνες,οι κλειστές πόρτες και οι μπάτσοι. Στη διάρκεια λοιπόν, αυτής της στιγμής όπου πήραμε πίσω λίγο από τον χώρο και τον χρόνο που μας κλέβουν καθημερινά, όλων των ειδών μπάτσοι (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) άρχισαν να συρρέουν μέσα στο campus. Μετά από λίγη ώρα, και αφού προχώρησαν σε αποκλεισμό του campus, ξεκίνησαν επιχείρηση εκκένωσης της σχολής, σπάζοντας τζάμια, εισβάλλοντας στα στέκια των σχολών (Στέκι Μαθηματικού, Στέκι Φυσικού), παίρνοντας δακτυλικά αποτυπώματα από παντού και συλλαμβάνοντας 49 συμφοιτητές/συμφοιτήτριές μας.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν έρχεται σε κενό χρόνο ,ούτε μπορούμε να τη βλέπουμε αποκομμένα. Εδώ και δύο μήνες τρέχει ένας αγώνας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας συνολικά, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και πορείες. Παρά τις προσπάθειες για επικοινωνιακή, ηλεκτρονική και φυσική καταστολή του κινήματος και παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 8 Μάρτη, εμμένουμε στις καταλήψεις μας και στις συλλογικές μας διαδικασίες γιατί γνωρίζουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων πιστεύουμε πως αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που επιχειρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Το προηγούμενο μεγάλο κομμάτι αυτού του παζλ ήταν ο νόμος κ-χ 4777 ο οποίος μπορεί εν μέρει να έμεινε στα χαρτιά όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις κάμερες, τα τουρνικέ αλλά κατάφερε και έστρωσε το δρόμο για τα επόμενα νομοσχέδια που θέλουν πανεπιστήμια αποστειρωμένα. Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν υπάρχει αλλά οι μπάτσοι καταπατούν το άσυλο διαρκώς. Πτυχές του νόμου εφαρμόζονται ήδη όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ενώ μέρος του νόμου αυτού ήταν και η επιβολή πειθαρχικών στους φοιτητές που θα φτάνουν μέχρι και τη διαγραφή τους, μέτρο που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί όσο και αν το επιθυμεί ο κρατικός μηχανισμός, όπως υπενθυμίστηκε δια στόματος του πρωθυπουργού με αφορμή τη σύλληψη των 49 συμφοιτητριών μας. Ο νόμος κ-χ ουσιαστικά προσπάθησε να θωρακίσει το κράτος από κάθε συλλογική αντίσταση στο χώρο των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, ο νέος ποινικός κώδικας έρχεται να καταστείλει κάθε αγώνα πριν καν αυτός ξεκινήσει. Εμείς μπροστά στην ανάγκη του κράτους να καταστείλει τους αγώνες μας δεν πρόκειται να πάρουμε το ρόλο του θεατή. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο, να ζωντανεύουμε τις σχολές μας, τον χώρο που δρούμε, που υπάρχουμε και πολιτικοποιούμαστε. Ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση θα συνεχίσουμε με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και πορείες, ορθώνοντας αναχώματα στην υποτίμηση των ζώων μας. Οι καταλήψεις για εμάς είναι κέντρα αγώνα, είναι μια ρωγμή στην κανονικότητα, μια ανάσα ελευθερίας σε έναν κόσμο γεμάτο φύλακες και φυλακές. Για αυτό τις καταλήψεις μας θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Και το τέλος θα το ορίσουμε εμείς.

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στους/στις 49 συλληφθέντες/είσες, υπεράσπισης των καταλήψεων και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση την Τρίτη 19/03 στις 20:00 στην Καμάρα.

Αλληλεγγύη στους/ις 49 συλληφθέντες/είσσες συμφοιτητές/τριες μας.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

Ούτε πειθαρχικά, ούτε διαγραφές, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές.

Σύγκρουση με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Όλα συνεχίζονται.

πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της ΣΘΕ

Σε μια συγκυρία που το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει ψηφιστεί και το μεγαλύτερο κομμάτι τον φοιτητικών καταλήψεων έχει υποχωρήσει, το κράτος αποφάσισε να χτυπήσει κάποιους από τους φοιτητικούς συλλόγους που αποφάσισαν να συνεχίσουν ενεργά τον αγώνα συνεχίζοντας τις καταλήψεις. Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα ότι "απειλούνταν" η και καλά υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, δηλαδή η εκκενωμένη κατάληψη του στεκιού στο βιολογικό, η αστυνομία εισέβαλε στην ΣΘΕ, εκκενώνοντας την κατάληψη από τους φοιτητικούς συλλόγους και συλλαμβάνοντας τα 49 άτομα που βρισκόταν μέσα.

Η κίνηση αυτή, δεν ήταν τυχαία. Οπως πάντα, το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει νεκρική σιωπή: εκκενώνει καταλήψεις, καταστειλει αγώνες, χτυπάει πορείες, νεκρώνει δημόσιους χώρους. Αυτή η διαδικασία - που την ονομάζουν τάξη και ασφάλεια - για μας, και για όσο κόσμο έχει ακόμη ζωή μέσα του και προσπαθεί να αγωνιστεί, είναι τρομοκρατία και δεν υπαρχεί τιποτα πιο ζοφερό και τρομακτικό απο την "τάξη" που οραματίζονται. Μέσα σε λίγο καιρό είδαμε τρεις εκκενώσεις φοιτητικών καταλήψεων, κάτι πρωτόγνωρο στην ελλάδα της μεταπολίτευσης, που δείχνει και την ξεκάθαρη πλέον σταση της κυβέρνησης και του κράτους: οτι δεν έχει καμία διάθεση να συνδιαλεχθεί με τα κοινωνικά κινήματα, αλλά αντίθετα να τα διαχειριστεί και να τα καταστείλει.

Από τις κρατικές δολοφονίες, τις συγκαλήψεις των βιαστών, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις γυναικοκτονίες και την ακρίβεια, βλέπουμε τις ζωές μας να δέχονται επίθεση από κάθε κατεύθυνση. Ενάντια στον σαπίλα του συστήματος και τον κοινωνικο κανιβαλισμό που επιβάλλει, εμείς επιλέγουμε την ζωντάνια και τον αγώνα. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να βγούμε στον δρόμο και με βάση το νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να δημιουργήσουμε ένα κίνημα και να αντισταθούμε στην υποτίμηση μας.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Η καταστολή δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Έχουμε όλα τα δικιά του κόσμου, και όλους τους λόγους του κόσμου.

Πορεία Τρίτη 20:00 Στην Καμάρα

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών Ηλ-Μηχ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το μεσημέρι στις 16/3 πραγματοποιούνταν μέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης του Σ.Φ. Φυσικού. Πάνοπλες κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ,ΜΑΤ) εισέβαλαν στον στενό του πλατάνου , ενώ ταυτόχρονα κάναν αποκλεισμό του κάμπους ΑΠΘ με στόχο να καταστείλουν και να εισβάλλουν στις κατειλημμένες σχολές. Έκαναν επιχείρηση εντός της σχολής σπάζοντας και ρημάζοντας τους χώρους αλλά και τα στέκια των σχολών ( Στέκι Φυσικού, Στέκι στο Μαθηματικό) και προχώρησαν σε 49 συλλήψεις ατόμων. Για πολλή ώρα το κάμπους ήταν πολιορκημένο και πολλές είσοδοι αποκλεισμένες.

Η εκκένωση των κατειλημμένων σχολών της ΣΘΕ είναι η τρίτη των τελευταίων δύο μηνών. Οι σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ,που έχει ψηφιστεί, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Νομός πλαίσιο ,Νόμος 4777) που έρχεται να εντείνει τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς. Ήρθε να χτυπήσει την κοινωνική βάση , αποκλείοντας όλο και περισσότερα άτομα (ελάχιστη βάση εισαγωγής) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται ( πειθαρχικά, διαγραφές). Το άσυλο αποτελεί κεκτημένο μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Τα τελευταία χρόνια , καταπατάται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους με σκοπό την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης υψωθεί απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια έναν αποστειρωμένο χώρο μετατροπής φοιτητών σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Το κράτος σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χρησιμοποιούν προσχήματα όπως η "ασφάλεια" των ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους και η προστασία βιβλιοθηκών-φαντασμάτων για να δικαιολογήσουν την παρουσία των μπάτσων.

Οι καταλήψεις αποτελούν κέντρο αγώνα, πεδίο συνάντησης και ζύμωσης. Μέσα από πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις το κάμπους και οι σχολές παραμένουν ζωντανοί χώροι, χώροι αγώνα, ενάντια στην στείρα και εντατικοποιημένη κανονικότητα. Απέναντι στην διαρκή επίθεση του κράτους και στη φίμωση των κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την δράση μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων. Ζωντανεύοντας τις καταλήψεις μας. Συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμφοιτητ(ρι)ών μας και στον κόσμο που αγωνίζεται.

Παραμένουμε στις κατειλημμένες σχολές μας. Η κατάληψη της ΣΘΕ είναι ανοιχτή και συνεχίζει και καλούμε όλο τον κόσμο να την στηρίξει.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μαρτίου 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΣΘΕ
Το μεσημέρι στις 16/3 πραγματοποιούνταν μέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης του Σ.Φ. Φυσικού. Πάνοπλες κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ,ΜΑΤ) εισέβαλαν στον στενό του πλατάνου , ενώ ταυτόχρονα κάναν αποκλεισμό του κάμπους ΑΠΘ με στόχο να καταστείλουν και να εισβάλλουν στις κατειλημμένες σχολές. Έκαναν επιχείρηση εντός της σχολής σπάζοντας και ρημάζοντας τους χώρους αλλά και τα στέκια των σχολών ( Στέκι Φυσικού, Στέκι στο Μαθηματικό) και προχώρησαν σε 49 συλλήψεις ατόμων. Για πολλή ώρα το κάμπους ήταν πολιορκημένο και πολλές είσοδοι αποκλεισμένες.

Η εκκένωση των κατειλημμένων σχολών της ΣΘΕ είναι η τρίτη των τελευταίων δύο μηνών. Οι σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ,που έχει ψηφιστεί, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Νομός πλαίσιο ,Νόμος 4777) που έρχεται να εντείνει τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς. Ήρθε να χτυπήσει την κοινωνική βάση , αποκλείοντας όλο και περισσότερα άτομα (ελάχιστη βάση εισαγωγής) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται ( πειθαρχικά, διαγραφές). Το άσυλο αποτελεί κεκτημένο μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Τα τελευταία χρόνια , καταπατάται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους με σκοπό την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης υψωθεί απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια έναν αποστειρωμένο χώρο μετατροπής φοιτητών σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Το κράτος σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χρησιμοποιούν προσχήματα όπως η "ασφάλεια" των ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους και η προστασία βιβλιοθηκών-φαντασμάτων για να δικαιολογήσουν την παρουσία των μπάτσων.

Οι καταλήψεις αποτελούν κέντρο αγώνα, πεδίο συνάντησης και ζύμωσης. Μέσα από πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις το κάμπους και οι σχολές παραμένουν ζωντανοί χώροι, χώροι αγώνα, ενάντια στην στείρα και εντατικοποιημένη κανονικότητα. Απέναντι στην διαρκή επίθεση του κράτους και στη φίμωση των κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την δράση μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων. Ζωντανεύοντας τις καταλήψεις μας. Συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμφοιτητ(ρι)ών μας και στον κόσμο που αγωνίζεται.

Παραμένουμε στις κατειλημμένες σχολές μας. Η κατάληψη της ΣΘΕ είναι ανοιχτή και συνεχίζει και καλούμε όλο τον κόσμο να την στηρίξει.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Δευτέρα 18/3 11:00.

*Κείμενο από τις συντονιστικές επιτροπές καταλήψεων Φυσικού, Γεωλογικού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΡΙΤΗ 19/03 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Το μεσημέρι του Σαββάτου (16/03) και κατά τη διάρκεια δημόσια καλεσμένων δράσεων επανοικειοποίησης του πλατάνου από τον Φ.Σ. Φυσικού (υπαίθριος χώρος μεταξύ του κτηρίου της ΣΘΕ και του Βιολογικού) κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο χώρο του ασύλου προσεγγίζοντας το στενό του πλατάνου. Έσπασαν τον συγκεντρωμένο κόσμο και τον απώθησαν με αποτέλεσμα να μπει μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων στην ΣΘΕ. Ακολούθησε μια εξαιρετικά μαζική επιχείρηση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, περικυκλώνοντας το κτήριο της ΣΘΕ και αποκλείοντας την οποιαδήποτε είσοδο και έξοδο από αυτήν προχωρώντας εντέλει και στην εκκένωσή της. Μπούκαραν μέσα στο κτήριο, σπάζοντας τζάμια και συλλαμβάνοντας 49 άτομα που βρισκόντουσαν εντός, ένας εκ των οποίων είναι μέλος της συνέλευσής μας.

Την Κυριακή (17/03) οι 49 συλληφθέντες/είσες πέρασαν από εισαγγελέα και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απείθειας και της σοβαρής διατάραξης της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και πήραν αναβολή για 29/03.
Κατά τη διάρκεια του αυτόφωρου και μέχρι να αφεθούν οι συλληφθέντες/είσες ελεύθεροι/ες, πραγματοποιούνταν έξω από τα δικαστήρια μαζική συγκέντρωση με εκατοντάδες κόσμου. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως οι δικαστικές αρχές και οι μπάτσοι αφού συγκεντρώθηκε ο κόσμος, έκλεισαν την είσοδο των δικαστηρίων απαγορεύοντας την είσοδο οποιουδήποτε ακόμη και των γονέων των ατόμων που συνελήφθησαν. Έπειτα από την έντονη αγανάκτηση των γονέων που περίμεναν απέξω μη έχοντας δει τα παιδιά τους και ο κόσμος φωνάζοντας συνθήματα πίεσε τις διμοιρίες να επιτρέψουν την είσοδο των γονέων, απαγορεύοντας όμως σε οποιονδήποτε άλλον την είσοδο. Ο κόσμος παρέμεινε εκεί φωνάζοντας οργισμένος συνθήματα μέχρι που αφέθηκαν ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες/είσες, ενώ επέστρεψε με πορεία ως τη σθε.

Είναι έκδηλη η μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται από κράτος και ΜΜΕ για την διαστρέβλωση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Ξεκάθαρη είναι στα μάτια μας και η στοχευμένη επίθεση του κράτους απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και τις δομές του. Στις εκκενώσεις σε Νομική Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, της ΣΘΕ ΑΠΘ, την πρυτανεία του ΑΠΘ, την εισβολή στις ΦΕΠΑ και άλλες πόσες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων εντός και εκτός των πανεπιστημιακών χώρων, το κράτος επιχειρεί την καταστολή των αντιστάσεων του αγωνιζόμενου κόσμου αλλά και την τρομοκράτηση και υποδούλωση της κοινωνικής βάσης. Η καταστολή για εμάς είναι όλες αυτές οι εκκενώσεις, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις αλλά είναι και η καθημερινή βία που βιώνει η κοινωνία και οι καταπιεσμένοι από τα αφεντικά, την ακρίβεια, τον πόλεμο. Ο μόνος τρόπος να σπάσουμε τον βομβαρδισμό της κοινωνίας από τις όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και υποτίμησης των ζωών μας, είναι να συλλογικοποιηθούμε και να αγωνιστούμε οργανωμένα. Να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα σε σχολές, σχολεία, γειτονιές, χώρους δουλειάς που θα προτάσσουν την αλληλεγγύη και την συλλογική ζωή. Μπορεί το νομοσχέδιο Πιερρακάκη να ψηφίστηκε, οι καταλήψεις όμως δεν έχουν τερματίσει όπως λένε στα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων τους. Οι φοιτητικοί αγώνες δεν είναι σίγουρα ένα συνονθύλευμα βάνδαλων μειοψηφιών. Οι σύλλογοι και ο κόσμος του αγώνα συνολικά, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την καταστολή και την υποβάθμιση των ζωών μας.
Χρέος μας, να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία απόπειρα καταπάτησης του ασύλου και κανένα θρασύδειλο χτύπημα απέναντι στις καταλήψεις και στον κόσμο του αγώνα. Να υψώσουμε αντιστάσεις αλληλεγγύης απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα.

Καμία ΣΘΕ, καμία σχολή, κανένα στέκι και καμία κατάληψη δεν θα μείνει εκκενωμένη. Οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται!

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το φοιτητικό κίνημα συνέχισε και συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια κράτους και κυβέρνησης για πλήρη υποβάθμιση των σπουδών και των ζώων μας, με συνελεύσεις, καταλήψεις, πορείες. Παράλληλα, μέσα από τις διαδικασίες των συλλόγων, επανοικειοποιούνται σιγά σιγά τα πανεπιστήμια μας, ανοίγοντας το άσυλο σε όλη την κοινωνία. Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη ζημιά που μπορούν αυτές οι κινήσεις να κάνουν στα σκοταδιστικά της πλάνα, επιστράτευσε για ακόμα μια φορά τα ένστολα τσιράκια της, και στις 16/3 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατηλειμένη από φοιτητικούς συλλόγους ΣΘΕ, δίνοντας ένα κρεσέντο καταστολής και συλλαμβάνοντας τελικά 49 άτομα, όλα στον κόσμο του αγώνα. Ένα από τα συλληφθέντα άτομα μάλιστα είναι και σύντροφος μας, μέλος του Ελευθεριακού Σχήματος Δι.Πα.Ε. Τα 49 συλληφθέντα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα 2 ημέρες μετά, αφού πέρασαν μια κράτηση όπου τους στερήθηκαν βασικά αγαθά και υπό την αυστηρή επιτήρηση των μπάτσων. Ωστόσο καμία προσπάθεια καταστολής δε μας τρομάζει, μόνο μας πεισμώνει και δυναμώνει τους αγώνες μας.

Καλούμε σε αντικατασταλτική πορεία αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα και στις καταλήψεις, στην Καμάρα σήμερα στις 20:00 .

Ούτε βήμα πίσω καμία υποταγή, στον δρόμο θα τσακίσουμε την καταστολή

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών ΔΙ.ΠΑ.Ε Σίνδου


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 19/3 ΚΑΜΑΡΑ 20.00

Το μεσημέρι του Σαββάτου και κατά την διάρκεια πραγματοποίησης δράσης από τον ΦΣ Φυσικού για την επαναοικειοποίηση του ασύλου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι/ες με την εισβολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο κάμπους και την προσέγγιση του Πλάτανου μπροστά από το Βιολογικό -όπου γινόταν άλλωστε και η δράση-. Με μεθοδευμένο τρόπο και έντονη παρουσία στα πέριξ και εντός του ΑΠΘ οι μπάτσοι απέκλεισαν την πρόσβαση στο κάμπους, με στόχο να καταστείλλουν και να τρομοκρατήσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο. Προχώρησαν σε εκκένωση της ΣΘΕ, προκαλώντας φθορές στον χώρο συνολικά αλλά και στα στέκια της ΣΘΕ ενώ ερειστικά προχώρησαν σε 49 συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών που βρίσκονταν εντός της κατάληψης.

Η εκκένωση της ΣΘΕ, μαζί με μια σειρά εκκενώσεων και επιθέσεων στον αγωνιζόμενο κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός των πανεπιστημίων το τελευταίο διάστημα, έρχεται να επιβεβαιώσει την κρατική βαρβαρότητα, την εκδικητική επιβολή μιας «κανονικότητας» εντός των σχολών, μια βδομάδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μάλιστα, παρατηρούμε τόσο τις δηλώσεις από πλευράς του κράτους όσο και των πρυτανικών αρχών να νομιμοποιούν την εφαρμογή των διαγραφών αλλά και την τακτική παρουσία μπάτσων στο ΑΠΘ στο όνομα μιας δήθεν ασφάλειας, προστασίας της περιουσίας και ευρυθμίας του πανεπιστημίου.

Μας ήταν κιόλας ανέκαθεν γνωστό αυτό το αφήγημα περί «ασφάλειας και πρόσβασης στην ακαδημαική γνώση», με το οποίο το κράτος μεθοδεύει την συντηρητικοποίηση των σπουδών και των ζωών μας. Την ίδια στιγμή που μεθοδεύονται οι κόφτες και οι ταξικοι φραγμοί στην εκπαίδευση, που δεχόμαστε καταστολή και συλλήψεις σε καθημερινή βάση, που ακόμα και η παρακολούθηση μιας διάλεξης μπορεί να μας βρει πεταγμένους από τα παράθυρα της νομικής ή πνιγμένους στα χημικά σε κάποια μη αεριζόμενη αίθουσα της ΣΘΕ...
Σήμερα που το μόνο μέλημα του κράτους και των μπάτσων είναι να τρομοκρατούν και να επιτίθενται στον αγωνιζόμενο κόσμο, σήμερα χτίζουμε νέες αντιστάσεις και υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τα κεκτημένα αγώνων μας απέναντι στον κόσμο της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης και της καταστολής.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ★


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
- ΜΟΝΟ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ -

Σάββατο ηλιόλουστη μέρα-μεσημέρι. Στον Πλάτανο του Βιολογικού στήνεται μία συλλογική κουζίνα με διάφορες άλλες δράσεις επανοικειοποίησης των πανεπιστημιακών-δημόσιων χώρων. Αυτό στάθηκε ως η αφορμή να μπουκάρουνε κάθε λογής αστυνομικοί με τη συνοδεία ΕΚΑΜ μέσα στα πανεπιστήμια σπάζοντας ό,τι τους στέκονταν εμπόδιο.

Αποτέλεσμα; 49 συλληφθέντα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο για την δημόσια εκδήλωση του συντονιστικού του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού, σπασμένες τζαμαρίες που βρέθηκαν στο διάβα των κατασταλτικών δυνάμεων και κατεστραμμένοι πανεπιστημιακοί χώροι. Όχι, τα τελευταία δεν ήταν κάποια εικόνα που άφησαν οι φοιτητ(ρι)ες έπειτα από 2 μήνες κατάληψης και αγώνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αλλά ό,τι φθορά μέσα στο πανεπιστήμιο άφησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν για να φροντίσουν την αποκαθήλωση της..τάξης για να μην γίνει "κάποια φθορά".

Με λίγα λόγια, μία Βιβλιοθήκη που κανονικά θα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει γίνει ακόμα, μετά από τόση διαφήμιση και φύλαξη που της ρίξανε και ποιες εργολαβίες τσέπωσαν πάλι τα ζεστά λεφτουδάκια, που κατά τα άλλα δεν υπάρχουν για άμεσες και βασικές παροχές στους/στις φοιτητ(ρι)ες, και παραμένει γκρεμισμένη και έρημη πίσω από λαμαρίνες. Αυτό και η συνάντηση ανθρώπων στάθηκαν ως λόγοι για να στηθεί μία ακόμα επίδειξη δύναμης εντός των πανεπιστημιακών χώρων από τις δυνάμεις κρατικής καταστολής και επιβολής.
Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο σουρεαλιστικό: Ο ίδιος ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. τους κάλεσε για να μην γίνουν φθορές.
Κι αν θέλετε να φτάσει ακόμα παραπέρα: φτάσαμε στο σημείο μέσα στο φουαγιέ ενός πανεπιστημίου να μην επιτρέπεται και να απαγορεύεται να είναι οι φοιτητ(ρι)ες αλλά να κάθεται μία στρατιά από πάνοπλους αστυνομικούς με τις/τους φοιτητ(ρι)ες απέναντι κ εκτός του χώρου τους.

Αυτές είναι οι εικόνες των τελευταίων ημερών στο Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα στην Σ.Θ.Ε. η οποία τελούσε υπό κατάληψη, όχι επειδή κάποια άτομα ή ομάδες τους ήρθε να την κάνουν, αλλά με απόφαση Συλλόγου Φοιτητών. Δηλαδή το πλέον αρμόδιο όργανο γι' αυτές τις αποφάσεις με την συμμετοχή των φοιτητ(ρι)ών της σχολής.

Ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου επίδειξης δύναμης πάνω σε ζωές και σώματα φοιτητ(ρι)ών και μη, για να βγει και η ατζέντα του Κράτους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες και στο πλευρό των συλληφθέντων και των φοιτητικών καταλήψεων που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια Κράτους και Κεφαλαίου.

Η αντίσταση απέναντι στην κρατική καταστολή στα πανεπιστήμια και το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ» συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους αγώνες ενάντια στην κυριαρχία και στην αναπαραγωγή σχέσεων εξουσίας, στην παραγωγή κατακερματισμένων και πλήρως αναλώσιμων εργαζόμενων, στην επιβολή μιας ζωής αβίωτης για τους αδύναμους, τις καταπιεσμένες, τους μετανάστες, στην ποινικοποίηση όσων σπάνε τη σιωπή τους.

Το πρόταγμα για ένα Δημόσιο - Ελεύθερο - Κοινωνικό Πανεπιστήμιο συγκεντρώνει όλους τους αγώνες που αμφισβητούν και αρνούνται να παραδώσουν το μονοπώλιο των ζωών μας στην αγορά και στο Κράτος. Τους αγώνες για ανάσες ελευθερίας, μέσα στον κόσμο της καταπίεσης, της πατριαρχίας, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Τους αγώνες όπου βιώνεται η συλλογική απόφαση και νίκη και οι σχέσεις πλέκονται όχι ιεραρχικά αλλά στο πλαίσιο μίας διαρκούς επανανοηματοδότησης.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που σκοτώνουν τη γνώση και ιδιωτικοποιούν τον δημόσιο χώρο, θα μείνουν στα χαρτιά.

Αντικατασταλτική Πορεία: Τρίτη 19/03, 20:00, Καμάρα

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΑ ΤΗΣ ΣΘΕ

Μία εντελώς γλαφυρή εικόνα των όσων το "σύγχρονο" πανεπιστήμιο θα καλείται όλο και πιο συχνά να εκπληρώσει φρόντισε να δώσει η Ελληνική Αστυνομία, συντονιζόμενη και εκπορευόμενη από τις κυβερνητικές πολιτικές, το Σάββατο 16 Μαρτίου. Το θέατρο του παραλόγου στήθηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, τμήματα της οποίας συνέχιζαν να τελούν υπό κατάληψη στο πλαίσιο των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου πραγματοποιούταν bar του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού, όταν δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν (αφού βανδάλισαν μέρος των εισόδων της Σχολής) και συνέλαβαν 49 άτομα.

Φυσικά, για την «αφορμή» θα φροντίσουν να (μας) ενημερώσουν τα non paper που θα κυκλοφορήσουν στα φίλια προς την κυβέρνηση Μέσα. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε αρκετό πρόσφορο "δημοσιογραφικό" έδαφος, που έστησε αναχώματα υπεράσπισης του υπό διαβούλευση Ν/Σ και εις βάρος των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αναπαράγοντας το κυβερνητικό αφήγημα, άλλοτε με ψεύδη, άλλοτε με συκοφαντίες, άλλοτε με τη μισή αλήθεια.

Η καταστολή που εφαρμόστηκε και σίγουρα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, δεν αποτελεί παρά όψη του ίδιου νομίσματος. Είτε αφορά πεδία υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας & υγείας είτε προστασίας της α' κατοικίας είτε διεκδίκησης καλύτερων και αξιοπρεπέστερων όρων κοινωνικής αναπαραγωγής.

Στεκόμαστε στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των φοιτητ(ρι)ών για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Γιατί οι αγώνες ενάντια στις πολιτικές και υλικές αποτυπώσεις των νεοφιλελεύθερων αφηγημάτων της κερδοφορίας, της ανάπτυξης, των εξαιρέσεων και των περιφράξεων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αντιστάσεων στην επιβαλλόμενη βαρβαρότητα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 49 ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΣΘΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αντικατασταλτική πορεία

Τρίτη 19/03 στις 20:00

Καμάρα

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το Σαββατο 16/3 ένω πραγματοποιούταν ημέρα επανοικειοποίησης του πλατάνου από την συντονιστική επιτροπή του συλλόγου φυσικού μπάτσοι όλων των ειδών εισέβαλαν στο κάμπους και το απέκλεισαν κλείνοντας τις πόρτες. Αφού περικύκλωσαν το κτήριο της ΣΘΕ που τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητικούς συλλόγους εγκλώβισαν και έπειτα συνέλλαβαν 49 άτομα.
Καλούμε σε πορεια αλληλεγγύης, Καμαρα 20:00

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αυτονομο Σχημα Ψυχολογίας ΑΠΘ