τι; : συγκέντρωση, μικροφωνική θεματική : από :

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση/μικροφωνική στη Λαμία φυλακές Δομοκού για το σ.Ν.Μαζιώτη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ καταδικασμένο για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα

Σάββατο 23 Μάρτη, 12:00 Κεντρική συγκέντρωση/μικροφωνική στη Λαμία (πλατεία Ελευθερίας) και μετάβαση στις φυλακές Δομοκού

Στις 12 Μάρτη 2024, ο αναρχικός σύντροφος Νίκος Μαζιώτης έκανε για 5η φορά αίτηση για υφ' όρων αποφυλάκιση με αναστολή της 20ετούς ποινής που τελεσίδικα είχε καταδικαστεί -όπως και η συντρόφισσα Π. Ρούπα- για τη δράση της αναρχικής οργάνωσης αντάρτικου πόλης Επαναστατικός Αγώνας, δράση για την οποία ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και τα δύο συντρόφια, από την αρχή. Ο σύντροφος Ν. Μαζιώτης έχει εκτίσει συνολικά 11,5 χρόνια πραγματικής (''κλειστής'') φυλακής και συνολικά 14 συνολικά χρόνια μικτά. Δηλαδή, έχει εκτίσει τουλάχιστον τα 3/5 της ποινής του όπως οι νόμοι του κράτους ορίζουν.

Από τον Γενάρη του 2022 υποβάλλει αιτήσεις αποφυλάκισης που απορρίπτονται με προσχηματικές αιτιάσεις από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, κλέβοντάς του κυριολεκτικά, την ελευθερία που δικαιούται. Ο σύντροφος στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας που εξέτασε το αίτημά του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« […] Δηλώνω -μετά από δικό τους ερώτημα- ότι είμαι πολιτικός κρατούμενος. […]Δεν αντιλαμβάνομαι την ιδιαίτερη απαξία των εγκληματικών πράξεων που έχω τελέσει, εννοώντας φυσικά τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, την οποία δεν την θεωρώ ούτε εγκληματική, ούτε ως «τρομοκρατία». […] ότι ο εγκλεισμός στη φυλακή είναι αποκλειστικά και μόνο τιμωρία και ότι δεν «σωφρονίζει», […] έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής μου και ότι δεν πρόκειται να αλλάξω χαρακτήρα και να «σωφρονιστώ» ούτε σε ένα 1.000.000 χρόνια. ….» Πιθανόν ο σκοπός τους είναι η έκτιση του συνόλου της ποινής μου, τα 5/5. Δηλαδή και τα 20 χρόνια, ποινή η οποία ολοκληρώνεται σε 3 σχεδόν χρόνια μαζί με εργασία. Όμως όπως έχω ήδη ξεκαθαρίσει η στάση μου δεν αλλάζει, ούτε στο επόμενο συμβούλιο αναστολών. Καμιά αναθεώρηση - Καμιά μετάνοια

Η παρατεταμένη αιχμαλωσία του συν. Ν. Μαζιώτη και η συνεχιζόμενη ομηρία της συντρόφισσας Π. Ρούπα καταδεικνύει, τι το κράτος χωρίς προσχήματα, επιφυλάσσει για τις αγωνίστριες/ές που αμφισβητούν έμπρακτα με όλα τα μέσα την κυριαρχία του μέχρι την ολική κατάργηση και καταστροφή του.

Η έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Χαλκίδας κατά της αποφυλάκισης της Πόλας Ρούπα, 4 μήνες μετά την αποφυλάκισή της, συνιστά παρατεταμένη ομηρία καθώς οποιαδήποτε στιγμή κινδυνεύει να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή.

Οι συνεχείς επίσης απορριπτικές αποφάσεις της αποφυλάκισης του συν. Νίκου Μαζιώτη και με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα στο πρόσωπό του, πριν ακόμα ψηφιστεί, αποδεικνύουν το συνεχές καθεστώς εξαίρεσης, εκδικητικότητας και τιμωρίας με το οποίο αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί κρατούμενοι. Ειδικότερα, όταν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές, όπως τα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, μάχονται για την ελευθερία τους με αξιοπρέπεια, δεν αναθεωρούν και δεν μετανοούν για το δίκιο του αγώνα τους για τον οποίο βρέθηκαν στις φυλακές της δημοκρατίας.

Τα Συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα δεν είναι μόνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ Π. ΡΟΥΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΔΥΝΑΜΗ στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

Για διαθεσιμότητες και συλλογική μετάβαση από την Αθήνα στη Λαμία και στο Δομοκό στο mail επικοινωνίας: synaexllil-rouexpamazioiexts@espivex.net

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Μαρτίου 19h


1 2 3

Στήριξη της συγκέντρωσης Αλληλεγγύης για τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη στη Λαμία κ΄ στις φυλακές Δομοκού

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

Στήριξη της συγκέντρωσης Αλληλεγγύης για τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη στη Λαμία κ΄ στις φυλακές Δομοκού

23/3 στις 12:00, Λαμία- Κεντρική συγκέντρωση/μικροφωνική στην πλατεία Ελευθερίας και μετάβαση στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λαμία κ΄ την παρουσία μας στις φυλακές Δομοκού σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο Νίκο Μαζιώτη που βρίσκεται στα κελιά της δημοκρατίας καταδικασμένος για τη δράση του στον Επαναστατικό Αγώνα.

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης έχει εκτίσει πάνω από τα 3/5 της 20ετούς ποινής κάθειρξης στην οποία αμετάκλητα είχε καταδικαστεί όπως και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα.

Η απελευθέρωσή του ήταν και είναι το πολιτικό επίδικο καθώς σύμφωνα με τους νόμους τους δικαιούται άμεσα αναστολή ποινής και αποφυλάκιση υπό όρους από τον Ιανουάριο του 2022. Οι επανειλημμένες απορριπτικές αποφάσεις του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας του στερούν την λευτεριά του. Εφαρμόζουν στην περίπτωσή του πολλές από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα του 2024. H επανειλημμένη στέρηση της ελευθερίας του αποδεικνύει πως το κράτος και οι μηχανισμοί του επιδιώκουν εκδικητικά να τον κρατήσουν στην αιχμαλωσία εκτίοντας ολόκληρη την 20ετή ποινή φυλάκισης (τα 5/5 της ποινής του και όχι όπως ίσχυε μέχρι τώρα, τα 3/5). Η συνεχιζόμενη τακτική των απορριπτικών αποφάσεων για υφ' όρων αποφυλάκιση του συντρόφου Ν. Μαζιώτη στην πράξη συνιστά τον αυθαίρετο επαναπροσδιορισμό της ίδιας της ποινής με την οποία καταδικάστηκε. Εξαιτίας μάλιστα και του μη «σωφρονισμού» του, σύμφωνα με την κρίση του δικαστικού συμβουλίου και την επικινδυνότητα των «εγκλημάτων» (187Α) για τα οποία βρίσκεται στη φυλακή, όχι μόνον τον κρίνουν αλλά τον ''ξανα''δικάζουν από την αρχή. Το κράτος και οι μηχανισμοί του επιδιώκουν εκδικητικά να τον κρατήσουν στην αιχμαλωσία όσο περισσότερο γίνεται.

Μια πρακτική άλλωστε που στις φυλακές Δομοκού ισχύει εδώ και αρκετό καιρό -όπως οι ίδιοι οι παράγοντες των φυλακών Δομοκού έχουν ανακοινώσει στους ισοβίτες κρατούμενους- από το περασμένο καλοκαίρι (επίσης πριν από την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα). Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα που εκτίει ακέραιη πλέον την 25ετή ποινή κάθειρξης και δεν τον αποφυλακίζουν, προφανέστατα με πολιτική άνωθεν εντολή. Κατά την ίδια λογική και με κρατική εντολή, ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός πολιτικός κρατούμενος με 20ετή ποινή (δεν είναι δηλαδή, καταδικασμένος σε ισόβια) που ενώ έχει εκτίσει και με το παραπάνω την ποινή φυλάκισης (όπως προσδιορίστηκε από δικαστικές διαδικασίες και εφετεία), δεν αποφυλακίζεται, αν και πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση (επίσης προτού αλλάξει ο ποινικός κώδικας).

Η δήλωσή του ενώπιον του -γνωστού από το παρελθόν ιστορικά ''αμαρτωλού'' και ''ανάλγητου'' για τους αγωνιστές- δικαστικού συμβουλίου της Λαμίας, ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, ότι η φυλακή τιμωρεί και δεν ''σωφρονίζει'', ότι δεν αναθεωρεί και δεν μετανοεί για τις πράξεις για τις οποίες βρίσκεται στη φυλακή, δηλαδή για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, καταδεικνύουν ότι αντιμετωπίζεται ως αγωνιστής με τη μέγιστη δυνατή εκδικητικότητα για πολιτικούς και φρονηματικούς λόγους.

Τα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα που επίσης βρίσκεται σε ομηρία, παρά την υπό όρους αποφυλάκισή της, δεν είναι μόνα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε το Σάββατο (23/3 στις 12:00) στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Λαμία και στις φυλακές Δομοκού για την απελευθέρωση του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ

SEMPRE CON L'ANARCHIA!

λληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα


1 2 3

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον σύντροφο Ν.Μαζιώτη

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Λαμία (πλατεία Ελευθερίας)

και μετάβαση στις φυλακές Δομοκού το Σάββατο 23/3, 12μμ

Στις 12 Μαρτίου 2014, ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης, αιχμάλωτο μέλος του Ε.Α., έκανε για 5η φορά αίτηση για υφ' όρον αποφυλάκιση. Εδώ και 2 χρόνια, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2022, μετά από 11 χρόνια φυλάκισης και 3 χρόνια εργασίας (14 χρόνια μικτά), ο Νίκος Μαζιώτης πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για την υφ' όρον αποφυλάκισή του. Από τότε, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έχει απορρίψει και τις 4 αιτήσεις του για υφ' όρον αποφυλάκιση. Το σκεπτικό των αρνητικών αποφάσεων στηρίζεται στο ότι ο σύντροφος παρουσιάζει "σταθερή ροπή προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και συνεπώς μη επαρκή σωφρονισμό και έλλειψη ηθικής βελτίωσης". Το παραπάνω, αιτιολογείται προσχηματικά παραθέτοντας "πειθαρχικά παραπτώματά" του προ 6ετίας, των οποίων έχει λήξει η ισχύς βάσει του σωφρονιστικού κώδικα, ο οποίος ορίζει ότι πειθαρχικά προ διετίας δεν λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση τακτικών αδειών και υφ' όρον απόλυσης. Όλα αυτά τα "πειθαρχικά", βέβαια, αφορούν σε πράξεις αντίστασης απέναντι στις αυθαιρεσίες του κράτους και της φυλακής μέσα στα χρόνια, για τα οποία και δεν απολογείται στις ακροάσεις των δικαστικών συμβουλίων, διατηρώντας τη συνεπή πολιτική του στάση μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί ότι με το ίδιο σκεπτικό του απέρριπταν για 1 χρόνο και τη χορήγηση τακτικών αδειών, τις οποίες δικαιούταν από τον Μάρτιο του 2021.

Την ίδια στιγμή, το κράτος προσπαθεί να φυλακίσει και πάλι την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, η οποία αποφυλακίστηκε υπό όρους στις 17 Νοεμβρίου 2023, με έφεση που άσκησε ο αντι-εισαγγελέας της Χαλκίδας κατά της αποφυλάκισής της λίγο μετά την απελευθέρωσή της.

Αυτή δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που το κράτος στέκεται εκδικητικά απέναντι στους δύο επαναστάτες. Καθ' όλη τη διάρκεια της πολυετούς δίκης, αλλά και της φυλάκισής τους, τα καταδικασμένα μέλη του Ε.Α, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, έχουν σταθεί αμετανόητοι υπερασπιστές της ένοπλης επαναστατικής δράσης και του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Γι' αυτό και το κράτος είχε εξαρχής ως στόχο την ηθική, ψυχολογική και οικονομική εξόντωση τόσο των ίδιων όσο και της οικογένειάς τους. Η εισβολή τα χαράματα ενώ παρακολουθούνταν για καιρό, η απαγωγή του τότε 6,5 ετών γιού τους και η μεταφορά του σε ψυχιατρική πτέρυγα ιδρύματος μην αφήνοντας να τον δουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι συγγενείς τους για ημέρες, όταν συνελήφθη η Πόλα Ρούπα το 2017 - ενώ τελικά τον παρέδωσαν στην μητέρα της Π.Ρ ύστερα από απεργία πείνας και δίψας των 2 αγωνιστών και δυναμικές κινητοποιήσεις πολλών αλληλέγγυων-, η αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τους ίδιους λόγω "ακαταλληλότητας", η μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη ως τον πρώτο κρατούμενο στις τότε φυλακές τύπου Γ' στη Δομοκό, η άρνηση να του χορηγήσουν έκτακτη άδεια πριν από κάποιο καιρό λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της Πόλας Ρούπα, καθώς και το υπέρογκο ποσό των 70.000Ε που τους ζήτησε το κράτος για "δικαστικά έξοδα" και χρηματικές ποινές- σχετικά με τις δίκες τους ως μέλη του Ε.Α. και με στρατοδικεία του Ν.Μαζιώτη λόγω άρνησης στράτευσης από 18 ετών- είναι κάποια απ' τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της προσπάθειας εξόντωσής τους σε όλα τα επίπεδα.

Είναι φανερό, εξάλλου, πως το κράτος, με συνεχείς νομοθετικές μεταρρυθμίσεις του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα τα τελευταία χρόνια, θωρακίζεται ολοένα και περισσότερο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, τις απείθαρχες/ους. Οι συχνές και βαριές ποινικές διώξεις αγωνιστ(ρι)ών, καθως και η καθυστέρηση ή άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών ή/και τακτικών αδειών και αποφυλακίσεων σε πολιτικούς κρατούμενους που δεν προχωρούν σε δηλώσεις μετάνοιας ενισχύουν το καθεστώς εξαίρεσης που τους επιβάλλεται διαχρονικά. Με αυτον τον τρόπο, στοχεύει στον εκφοβισμό, την απομόνωση, την ηθική και υλική εξόντωση όσων σταθερά αγωνίζονται ή θα αγωνιστούν -εντός και εκτός των τειχών- για την καταστροφή του.

Εμείς απ' τη μεριά μας, στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη και την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και καλούμε τον κόσμο του αγώνα να στήσουμε αναχώματα στην προσπάθεια του κράτους να τους εξοντώσει, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Κείμενο του Ν.Μαζιώτη σχετικά με την τελευταία απόρριψη αίτησής του για υφ' όρον αποφυλάκιση: https://athens.indymedia.org/post/1626733/

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ Π. ΡΟΥΠΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,

φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές