τι; : συγκέντρωση θεματική : Εξάρχεια από :

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στις 16.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας για τα Εξάρχεια

Την Τετάρτη, 27/3/24, στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών θεμάτων όπως ο Στρέφης, η διπλή ανάπλαση κ.λπ., συζητιέται και η πλατεία Εξαρχείων. Ο δήμος Αθηναίων δεν ανανεώνει τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα επί της πλατείας (στα δε υπόλοιπα μαγαζιά ξεπούλησε όλους τους πεζόδρομους της γειτονιάς) και δίνει με αυτόν τον τρόπο το πράσινο φως για την επέκταση του εργοταξίου.

Ο δήμαρχος, που μπροστά σε κάμερες χτυπάει το χέρι στο τραπέζι,τελικά υποκύπτει στους εκβιασμούς της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, υπό τον φόβο μηνύσεων για παρεμπόδιση δημόσιου έργου!!!

Δημόσιο έργο, λοιπόν, ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος υλοποιείται με ξύλο, δακρυγόνα, εκβιασμούς. Τη διαφορά μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και μαφίας ακόμα την ψάχνουμε...

Προφανώς και δεν είναι τα τραπεζοκαθίσματα το θέμα μας. Απλώς ξέρουμε ότι η μετακίνησή τους γίνεται για να καταληφθεί και ο υπόλοιπος χώρος της πλατείας Εξαρχείων επί της Θεμιστοκλέους, της Στουρνάρη και της Σπ. Τρικούπη. Η κάτοψη άλλωστε παραμένει η ίδια.

Θα είμαστε στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) από τις 4μμ. Το θέμα της πλατείας είναι 29ο σε ένα δημοτικό συμβούλιο με 80 θέματα!!! Θα παραμείνουμε εκεί και απόφαση δε θα παρθεί.

Η παρτίδα είναι δική μας!

Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"


1 2 3

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 16:00

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 16:00, συγκεντρωνόμαστε με μικροφωνική έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Δημαρχείου) για

Να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας για Λόφο Στρέφη ελεύθερο, δημόσιο και άγριο, κόντρα στη συκοφάντησή του από την παράταξη Μπακογιάννη και τις μεθοδεύσεις της νέας δημοτικής αρχής

Να δηλώσουμε τη στήριξή μας στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών, που απειλείται από τη "διπλή ανάπλαση"

Να υπερασπιστούμε την πλατεία Εξαρχείων απέναντι στην επέλαση του μετρό των επενδυτών.

ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΡΕΦΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93880/


1 2 3

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ - ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/04 16:00

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Ημέρα/Ώρα: 27/03/2024 στις 16:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Πλατεία Κοτζιά, Δημαρχείο Αθηνών

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ - ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/04 16:00

Την Τετάρτη 27/04 πραγματοποιείται στο δημαρχείο Αθηνών το δημοτικό συμβούλιο στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνεται το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, του Λόγου Στρέφη και της επέκτασης των λαμαρινών στην Πλατεία Εξαρχείων. "Η λογική της Διπλής Ανάπλασης στηρίζεται στην «ανταλλαγή» οικοδομήσιμης επιφάνειας και πρασίνου μεταξύ του Ελαιώνα, όπου θα κατασκευαστούν νέες αθλητικές υποδομές, και της πυκνοδομημένης περιοχής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου στόχος είναι να γκρεμιστούν οι παλιές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και να εξευγενιστουν οι πολυκατοικίες των Προσφυγικών." Ανά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά διαφορετικά σχέδια του κράτους όσον αφορά την γειτονιά των Προσφυγικών. Από πάρκινγκ, εμπορικό κέντρο, η χώρο φιλοξενίας συγγενών των ασθενών του Αγίου Σάββα... μέχρι και μουσείο για την προσφυγιά. Διάφορες προφασεις για να δικαιολογησουνε την καταστολή στα Προσφυγικά, και να μασκαρεψουνε την καταστολή ενός χώρου αγώνα με κάτι κοινωνικό η καταναλωτικό.

Εμείς από την πλευρά μας δεν τρέφουμε καμια αυταπάτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις μεθόδους και τις προφασεις που χρησιμοποιούν κράτος και κεφάλαιο για να καταστηλουν τους απελευθερωμενους χώρους αγώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των Εξαρχείων οπου οι καταλήψεις και οι ανοιχτοι κοινωνικοι χώροι αντικατασταθηκαν από AirBnB και κέντρα φιλοξενίας πλούσιων."Παρόλες τις προσπάθειες τους, η εγκληματική οργάνωση της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση και οι επίδοξοι ιδιοκτήτες της γειτονιάς δεν μας τρομοκρατούν. Η Κοινότητά μας ήταν, είναι και θα είναι μια κοινότητα αγώνα και αντίστασης. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση στεκόμαστε απέναντι στις κατασταλτικές τους πολιτικές. Κράτος, κυβέρνηση και καπιταλιστές μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται μια γειτονιά εξευγενισμένη, αποξενωμένη και αποστειρωμένη, αλλά τα Προσφυγικά θα παραμείνουν μια κοινότητα φτωχών, εξεγερμένων και αγωνιζόμενων. Καθιστούμε ξεκάθαρο οτι δεν θα παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης σε κράτος, αφεντικά και εταιρίες."

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93888/