τι; : προβολή, καφενείο θεματική : από :

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18.00

Προβολή ταινίας και καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

Το Σάββατο 30.3.2024 προβάλλουμε την ταινία "One sings, the other doesn't", στο κοινωνικό κέντρο Ovradera (Επισκ. Αμβροσίου 3).

Η ταινία της Agnes Varda μιας σκηνοθέτιδας η οποία θεωρείται πρωτοπόρα της nouvelle vague, είναι μια μυθοπλασία για την ζωή δυο γυναικών στο Παρίσι στις αρχές του 1970. H Varda εμφανώς επηρεασμένη από το κίνημα του Μάη του 1968 και με φεμινιστικές επιρροές δημιουργεί μια ταινία, στην οποία οι δυο ηρωίδες γνωρίζονται όταν η Suzzane θέλει να κάνει άμβλωση και η Pomme την βοηθά. Οι δυο γυναίκες χάνουν επαφή για πολλά χρόνια και ακολουθούν βίους τελείως διαφορετικούς, όταν ξανασυναντιούνται αναπάντεχα σε μια διαδήλωση το 1972.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Κατά την διάρκεια της προβολής και του καφενείου θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την Ε. επιζώσα trafficking από την υπόθεση της Ηλιούπολης 1.

Απέναντι στα κυκλώματα μαστροπείας και στην μαφία της δικαστικής αρχής προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στις έμφυλες καταπιέσεις.

Να αγωνιστούμε ενάντια σε κεφάλαιο, κράτος και πατριαρχία.

Να περπατήσουμε ελεύθερες, ελεύθερα, ελεύθεροι στους δρόμους της ζοφερής μητρόπολης με τις γροθιές υψωμένες και όχι με το κεφάλι σκυμμένο .

Καμία μόνη! Κανένα μόνο!

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola

elfeexm@espiv.exnet

fb/insta Rabbia ViolA

https://rabbiaviola.blackblogs.org/

1 https://rabbiaviola.blackblogs.org/2023/01/18…