Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στις 9.00 πμ

Αντιφασιστική δίκη Περάματος

Να καταδικαστούν οι επικεφαλής της φασιστικής ενέδρας στο Περάμα

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) συνεχίζεται η αντιφασιστική δίκη με κατηγορούμενους τους χρυσαυγίτες Ν. Αποστόλου και Ν. Μεγαλοοικονόμου για την υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με σιδερολοστούς εις βάρος φίλων και μελών της ΟΡ.Μ.Α. χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τα γραφεία του εργοδοτικού - απεργοσπαστικού "σωματείου Αγ. Νικόλαος" στο Πέραμα στις 26/5/2018.

Παλεύουμε για την καταδίκη των επικεφαλής της ενέδρας ως οριστικό χτύπημα απέναντι στα υπολείμματα της νεοναζιστικής συμμορίας. Την ημέρα της φασιστικής ενέδρας φυγαδεύτηκαν στο Α.Τ. Περάματος από το καταδικασμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό, που σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές συγκάλυψαν τα στοιχεία τους και χρειάστηκε συμπληρωματική μήνυση από μεριάς μας. Ο Ν. Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός απεργοσπάστης τραμπούκος στη Ν/Ε Ζώνη Περάματος, με επιθέσεις σε απεργίες εργαζομένων που καταγγέλθηκαν από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ. Ο Ν. Αποστόλου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 χρόνων στη μεγάλη δίκη της ΧΑ ως μέλος της, ενώ στις 22/3/2022 καταδικάστηκε πρωτόδικα για τη φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας που έγινε στις 11/12/2017. Σήμερα που η ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής βρίσκεται φυλακισμένη δεν υπάρχουν ενεργά φασιστικά γραφεία ούτε υπόνοια φασιστικού κινήματος, οι δίκες τους Περάματος και η έφεση της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελούν τις μόνες υπαρκτές αντιφασιστικές "μάχες" και οφείλουμε να τις επισφραγίσουμε νικηφόρα, μην επιτρέποντας να ξεπλυθούν, τιμώντας τους νικηφόρους αγώνες που τσάκισαν τα τάγματα εφόδου σε Πειραιά - Πέραμα - Σαλαμίνα.

Θυμίζουμε ότι στις 20 Οκτωβρίου 2023 εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και μετά από 5 χρόνια αναβολών η υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με κατηγορούμενους τρεις φασίστες του "Αγ. Νικολάου" αλλά και έξι αντιφασίστες θύματα της επίθεσης. Η απόφαση της έδρας, κατά πλειοψηφία 2/3, αποτελεί πρόκληση για το ταξικό κίνημα καθώς δεν αποδέχτηκε ως επιτιθέμενους τους φασίστες και "είδε" συμπλοκή, καταλογίζοντας ποινές και στις δύο πλευρές, εξισώνοντας πολιτικά την αντιφασιστική άμυνα με τη φασιστική βία. Οι έξι αντιφασίστες αιτήθηκαν έφεση της απόφασης και θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το ταξικό κίνημα να μην περάσει η σκευωρία εις βάρος τους.

Καλούμε τον κόσμο του αντιφασιστικού κινήματος να συμμετέχει τη Δευτέρα 1η Απριλίου στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) στις 9πμ στη συγκέντρωση και στη δίκη για να μην δοθεί περιθώριο ξεπλύματος της φασιστικής τρομοκρατίας από την αστική δικαιοσύνη και την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ