τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 12.00

Αγώνες Γης από το χθες ως το σήμερα: Όχι εξορύξεις στην Ήπειρο

Η απειλή της εξόρυξης στον τόπο μας είναι πλέον εμφανής, πεντακάθαρη και πολύ κοντινή. Μετά και την πρόσφατη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, η Energean Oil & Gas βρίσκεται προ των πυλών. Κρίναμε, λοιπόν, ότι είναι τεράστιας σημασίας, όσοι και όσες ενδιαφερόμαστε να εμποδίσουμε την καταστροφή, με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητές μας, να βρισκόμαστε με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων και αυτή η εκδήλωση. Κρίναμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί στα Κούρεντα, χωριό κοντινό στην περιοχή της εξόρυξης. Γιατί έχει σημασία να ξέρουμε όλοι και από κοντά για ποιον τόπο μιλάμε. Γιατί έχει σημασία να βρεθούμε όλοι μαζί, κάτοικοι των χωριών και της πόλης, κοντά στο σημείο της επικείμενης καταστροφής. Να αντλήσουμε δύναμη ο ένας από την άλλη και από τον ίδιο τον τόπο που δεν θέλουμε να ρημάξει και να αγωνιστούμε πλάι πλάι.

Η εκδήλωση αυτή είναι ένας τρόπος να ενισχύσουμε το «οπλοστάσιο» μας. Και το πιο σημαντικό όπλο είναι η γνώση και η μνήμη. Η περιοχή μας δεν είναι νέα στους περιβαλλοντικούς αγώνες. Υπάρχει σημαντική παρακαταθήκη από τους αγώνες υπεράσπισης του ποταμού Καλαμά, όπως και από την προηγούμενη απειλή εξόρυξης υδρογονανθράκων. Έχουμε λοιπόν σκοπό, αντλώντας γνώση από τα σωστά, τα λάθος, το σύνολο της εμπειρίας των προηγούμενων να συνδέσουμε το νήμα με τον δικό μας, τον σημερινό αγώνα. Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, να αλληλοενημερωθούμε, να παράξουμε ιδέες για να στείλουμε επιτέλους τις εταιρίες που θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές μας στο διάολο!

Ομιλητές/τριες:
- Συμμετέχων στον αγώνα της δεκαετίας του '80 για την υπεράσπιση του ποταμού Καλαμά
- Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία

Κυριακή 31/3 στις 12μμ στο Δημοτικό σχολείο Κουρέντων.

Αναχώρηση από Αλιμούρα στις 10πμ για να μοιραστούμε στα αυτοκίνητα. Αν κάποια άτομα μπορούν να βάλουν αυτοκίνητο θα ήταν βοηθητικό.

Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία

Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 8 μ.μ. στον ΕΚΧ Αλιμούρα (στοά Σκόρδου, από Αραβαντινού 6 ή Τσιριγώτη 14)

antiexoilgiannexina@gmaiexl.com

πηγή : https://www.facebook.com/events/7563994680325…
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαρτίου 11h