τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη από :

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 11.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 49 συλληφθέντες της ΣΘΕ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ,για τους 49 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την κατάληψη της σχολής θετικών επιστημών .

Καμία δίωξη στους 49 συλληφθέντες/θεισες της 16/03/24

Εξω οι μπάτσοι απο τα πανεπιστήμια

10,100 χιλιαδες καταλήψεις , ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

Αλληλεγγύη σε όσους/ες αγωνίζονται

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών (θεσσαλονίκη)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Την Παρασκευή 29/3 εκδικάζεται η περίπτωση ανοικοδόμησης της Libertatia όπου συνελήφθησαν σύντροφοι και συντρόφισσες κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του κτηρίου μετά τον εμπρησμό του από φασίστες κατά τη διάρκεια μακεδονικού συλλαλητηρίου. Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι είναι αυτές της φθοράς μνημείου, της παράνομης δόμησης και της απείθειας. Κατηγορίες οι οποίες δεν μπορούν παρά να μας φαίνονται γελοίες, καθώς γνωρίζουμε πως προσάπτονται κατά το δοκούν. Αν το κράτος κοπτόταν για το μνημείο, γιατί δεν σταμάτησε τον εμπρησμό; Γιατί δεν έψαξε ποτέ να βρει τους υπαίτιους για αυτόν; Γιατί φορτώνει κατηγορίες μόνο στα υποκείμενα που επιλέγουν συλλογικά να αναδομούν τους αυτοοργανωμένους χώρους τους όταν χτυπιούνται; Μπορεί κάτι τέτοιο αρχικά να φαντάζει με αντίφαση, αλλά γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα το κράτος εντείνει την καταστολή και την πειθάρχησή του, απέναντι σε όσα άτομα επιδιώκουν να ζήσουν και να αλλάξουν τις ζωές τους με συλλογικούς τρόπους. Φροντίζει να επιτίθεται όλο και πιο έντονα σε κάθε αυτόνομη-αντιθεσμική δράση η οποία δεν φαίνεται να χωράει στα στενά πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Και προσπαθεί πολύ να μας πείσει πως η μόνη κανονικότητα θα είναι η νομιμότητα, όταν βέβαια και η ίδια η αστική δικαιοσύνη προσφέρεται με συγκεκριμένους όρους και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα (τα οποία δεν είναι τα δικά μας).

Γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να διαβάσουμε μέσα στο ίδιο πλαίσιο τη σύλληψη 49 συντροφιών, το Σάββατο 16/3 στη ΣΘΕ. Στα πλαίσια επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στο ΑΠΘ, μια δράση που οργανώθηκε από τον σύλλογο της Σχολής του Φυσικού, ένα σωρό μπάτσοι απέκλεισαν το campus, εισέβαλαν στην κατηλειμμένη σχολή και μάζεψαν 49 άτομα. Όσο η καταστολή εντείνεται, τόσο πιο ορατή μάς γίνεται η πρόθεση του κράτους να τελειώνει με τις καταλήψεις, την αντιθεσμική μορφή οργάνωσης και αγώνα, τις σχέσεις που με πάθος χτίζουμε ενάντια σε αυτό τον κόσμο. Όσο προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, τόσο πιο βέβαιες νιώθουμε για τις επιλογές μας, τόσο πιο πολύ αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τις σχέσεις και τους αγώνες μας. Τους αγώνες που επιμένουν να ορθώνονται σε έναν κόσμο που θέλει να μας απομονώνει, να μας διαχωρίζει για να αντλεί από εμάς μόνο ό,τι μετριέται σε χρήμα, ό,τι στριμώχνεται στα ασφυκτικά όρια της κανονικότητας, ό,τι στέκεται πειθήνια απένανι στην αχαλίνωτη υποτίμηση των ζωών μας.

Γι' αυτό πάντα θα μας βρίσκουν μαζί, χέρι-χέρι απέναντί τους.

Αλληλεγγύη στα άτομα που διώκονται για την ανοικοδόμηση της Libertatia

Αλληλεγγύη στα 49 συλληφθέντα συντρόφια στη ΣΘΕ

Καμία δίωξη στους συλλογικούς μας αγώνες

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 ΣΤΙΣ 11:00

Σε μια συγκυρία που το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει ψηφιστεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητικών καταλήψεων έχει υποχωρήσει, το κράτος αποφάσισε να χτυπήσει κάποιους από τους φοιτητικούς συλλόγους που αποφάσισαν να συνεχίσουν ενεργά τον αγώνα συνεχίζοντας τις καταλήψεις. Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα ότι "απειλούνταν" η και καλά υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, δηλαδή η εκκενωμένη κατάληψη του στεκιού στο βιολογικό, η αστυνομία εισέβαλε στην ΣΘΕ, εκκενώνοντας την κατάληψη από τους φοιτητικούς συλλόγους και συλλαμβάνοντας τα 49 άτομα που βρισκόταν μέσα.

Παράλληλα με το δικαστήριο των 49, την Παρασκευή είναι και το δικαστήριο των 12 συλληφθέντων από την 3η εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη Libertatia. Η Libertatia, τον Γενάρη του 2018 είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς φασίστες και ένα τμήμα της είχε καεί. Ο κόσμος της κατάληψης αλλά και αλληλέγγυος κόσμος ξεκίνησε την ανοικοδόμησή της. Στις 23 Αυγούστου του 2020, μπάτσοι εισέβαλαν στο κτήριο κατα τη διάρκεια των εργασιών και πραγματοποίησαν 12 συλλήψεις.

Οι κινήσεις αυτές, δεν ήταν τυχαίες. Όπως πάντα, το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει νεκρική σιωπή: εκκενώνει καταλήψεις, καταστέλλει αγώνες, χτυπάει πορείες, νεκρώνει δημόσιους χώρους. Αυτή η διαδικασία - που την ονομάζουν τάξη και ασφάλεια - για μας, και για όσο κόσμο έχει ακόμη ζωή μέσα του και προσπαθεί να αγωνιστεί, είναι τρομοκρατία και δεν υπαρχεί τίποτα πιο ζοφερό και τρομακτικό από την "τάξη" που οραματίζονται. Μέσα σε λίγο καιρό είδαμε τρεις εκκενώσεις φοιτητικών καταλήψεων, κάτι πρωτόγνωρο στην ελλάδα της μεταπολίτευσης, που δείχνει και την ξεκάθαρη πλέον στάση της κυβέρνησης και του κράτους: ότι δεν έχει καμία διάθεση να συνδιαλεχθεί με τα κοινωνικά κινήματα, αλλά αντίθετα να τα διαχειριστεί και να τα καταστείλει.

Από τις κρατικές δολοφονίες, τις συγκαλήψεις των βιαστών, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις γυναικοκτονίες και την ακρίβεια, βλέπουμε τις ζωές μας να δέχονται επίθεση από κάθε κατεύθυνση. Ενάντια στον σαπίλα του συστήματος και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιβάλλει, εμείς επιλέγουμε την ζωντάνια και τον αγώνα. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να βγούμε στον δρόμο και με βάση το νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να δημιουργήσουμε ένα κίνημα και να αντισταθούμε στην υποτίμηση μας.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Η καταστολή δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Έχουμε όλα τα δικιά του κόσμου, και όλους τους λόγους του κόσμου.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Καμία δίωξη στα 49 συλληφθέντα της 16/3/24 και τα 12 της 23/8/20

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών Ηλ-Μηχ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 11:00

Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν πως η επίθεση που εξαπολύει ο κρατικός μηχανισμός ενάντια στα αγωνιζώμενα υποκείμενα και τις δομές τους είναι συνολική.

Αυτό επιβεβαιώνει η αυριανή συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδίκαση δύο ξεχωριστών κινηματικών υποθέσεων.

Η πρώτη χρονικά, αφορά την εισβολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στην κατάληψη Libertatia, στις 23 Αυγούστου του 2020 κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησης του κτηρίου. Εκείνη την ημέρα, συνελήφθησαν 12 σύντροφοι/ισσες, καθώς επίσης, «κλάπηκαν» τα εργαλεία και ο εξοπλισμός που αφορούσε το έργο της ανοικοδόμησης.

Η άλλη υπόθεση, αφορά την πρόσφατη εκκένωση της Σχολής Θετικών Επιστημών στις 29/3 όπου το κράτος προχώρησε στην σύλληψη 49 αγωνιστών/τριών που βρισκόντουσαν εντός της κατειλημμένης σχολής. Είναι, λοιπόν, βέβαιο πως ο κόσμος του αγώνα και οι δομές του κινήματος που ενισχύουν, στεγάζουν και ριζοσπαστικοποιούν τους αγώνες συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία.

Πιο συγκεκριμένα, η μεθοδευμένη και συστηματική επίθεση του κρατικού μηχανισμού προς τις καταλήψεις, εντός και εκτός των πανεπιστημίων, αποδεικνύει περίτρανα την επιτακτική ανάγκη υπεράσπισης και ενίσχυσης αυτού του μέσου αγώνα των αναρχικών και των κοινωνικών αγωνιστών/τριών ευρύτερα.

Σε μία συνθήκη, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δέχεται ισχυρά χτυπήματα από την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση που προκαλεί ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, οφείλουμε σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και εξουδετέρωσης των μέσων αγώνα μας. Να οργανώσουμε την αναρχική παρέμβαση σε κάθε κοινωνικό πεδίο, κοινωνικοποιώντας τα μέσα και τις δομές αγώνα μας και στρέφοντας την αντίληψη μας για αξιοπρέπεια και ελευθερία προς την κοινωνία.

Είναι για εμάς ζήτημα αφενός να επαναοικειοποιηθούμε τα κινηματικά κεκτημένα που έχουμε χάσει και αφετέρου να δημιουργήσουμε νέα που θα τροφοδοτούν τους αγώνες του αύριο και του σήμερα.

Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα κοινά στοιχεία του αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και του αγώνα της ανοικοδόμησης της Libertatia και να πορευτούμε συλλογικά στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 12 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΣΘΕ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου δικάζονται οι 12 σύντροφοι και συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εργασιών για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia. Τον Αύγουστο του 2020, ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες κατασκευής της σκεπής του κτιρίου, πάνοπλοι μπάτσοι εισβάλλουν στο κτίριο και συλλαμβάνουν 12 συντρόφους και συντρόφισσες, ενώ αρπάζουν για δεύτερη φορά τα εργαλεία και τον εξοπλισμό της κατάληψης. Η τρίτη κατά σειρά, σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους, εισβολή στην κατάληψη και η απόπειρα παρεμπόδισης των εργασιών ανοικοδόμησης από μπάτσους και θεσμούς βρίσκει ανάχωμα στον κόσμο του αγώνα, ο οποίος προχωρά στην ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της σκεπής με την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων λίγο καιρό μετά. Οι συνολικά 21 συλλήψεις στον αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης δεν καταφέρνουν να σταματήσουν τις εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται μέρα με την μέρα ως σήμερα

Από τον εμπρησμό της κατάληψης από φασιστικές ομαδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων τον Γενάρη του 2018 και έκτοτε ο αγώνας για την ανοικοδόμηση της Libertatia συνεχίζεται αδιάλειπτα, παρά τις επανειλημένες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού να τρομοκρατήσει τόσο τα άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη όσο και τον αλληλέγγυο κόσμο, αποδεικνύοντας ότι οι καταλήψεις και οι δομές αγώνα μπορούν να ξαναγεννηθοούν από τις στάχτες τους, δεν παραδίνονται αλλά μάχονται και απαντούν δυναμικά τόσο στα χτυπήματα της κρατικής καταστολής όσο και στις επιθέσεις παρακρατικών και φασιστικών ομαδοποιήσεων.

Σε μία συγκυρία, όπου το κράτος επενδύει στην καταστολή των καταλήψεων και των δομών αγώνα, ενδεχομένως φοβούμενο τις αντιστάσεις που μπορούν αυτές να παράξουν ενάντια στην κατεύθυνση της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλα τα επίπεδα, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους χώρους που αγωνίζονται ενάντια στο κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα αλλά και δημιουργούν νέους κόσμους αυτό-οργάνωσης, ισότητας και αλληλεγγύης. Η κατάληψη ως μέσο αγώνα, είτε με μόνιμα χαρακτηριστικά είτε κατά την διάρκεια έντονων κινηματικών διεργασιών, όπως στους φοιτητικούς αγώνες, αποτελεί σημαντικό μοχλό πίεσης απέναντι στα σχέδια της εκάστοτε εξουσίας και για αυτό πολεμάται με κάθε κόστος.

Από τις δεκάδες συλλήψεις κατά την διάρκεια εκκενώσεων αναρχικών και αντιεξουσιαστικών καταλήψεων μέχρι την πρόσφατη εισβολή στην υπό κατάληψη από φοιτητικούς συλλόγους Σχολή Θετικών Επιστημών με αποτέλεσμα την σύλληψη 49 αγωνιζόμενων, γίνεται εμφανές ότι οι διαχειριστές της εξουσία φοβούνται ό,τι ανθίζει με γνώμονα την αυτό-οργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη και ως εκ τούτου πασχίζουν να το πατήσουν με τις μπότες των ένστολων δολοφόνων τους. Με όπλο την αλληλεγγύη και το όραμα μας για μία κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, υπερασπιζόμαστε όσου και όσες αγωνίζονται ενάντια σε κράτος, φασισμό, κεφάλαιο και καταστολή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΘΕ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της ΣΘΕ

Το μεσημέρι στις 16/3 πραγματοποιούνταν μέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης του Σ.Φ. Φυσικού. Πάνοπλες κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ,ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ) εισέβαλαν στον στενό του πλατάνου , ενώ ταυτόχρονα κάναν αποκλεισμό του κάμπους ΑΠΘ με στόχο να καταστείλουν και να εισβάλλουν στις κατειλημμένες σχολές. Κάναν επιχείρηση εντός της σχολής σπάζοντας και ρημάζοντας τους χώρους αλλά και τα στέκια των σχολών ( Στέκι Φυσικού, Στέκι στο Μαθηματικό) και προχώρησαν σε 49 συλλήψεις ατόμων. Για πολύ ώρα το κάμπους ήταν πολιορκημένο και πολλές είσοδοι αποκλεισμένες, ενώ οι μπάτσοι έμειναν μέσα στη σχολή μας για πάνω από 5 ώρες.

Η εκκένωση των κατειλημμένων σχολών της ΣΘΕ είναι η τρίτη των τελευταίων δύο μηνών (εκκένωση ΝΟΠΕ Α.Π.Θ. εκκένωση του Δ.Π.Θ.). Οι σχολές τελούσαν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ,που έχει ψηφιστεί, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Νομός πλαίσιο ,Νόμος 4777) που έρχεται να εντείνει τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς. Ήρθε να χτυπήσει την κοινωνική βάση , αποκλείοντας όλο και περισσότερα άτομα (ελάχιστη βάση εισαγωγής) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται ( πειθαρχικά, διαγραφές). Το άσυλο αποτελεί κεκτημένο μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Τα τελευταία χρόνια , καταπατάται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους με σκοπό την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης υψωθεί απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια έναν αποστειρωμένο χώρο μετατροπής φοιτητών σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Το κράτος σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χρησιμοποιεί προσχήματα οπως η "ασφάλεια" των ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους και η προστασία βιβλιοθηκών-φαντασμάτων για να δικαιολογήσουν την παρουσία των μπάτσων. Δεν είναι τυχαίο ότι μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, ένα πολιτικό δικαστήριο χωρίς ποινικό έρεισμα, είναι ένας μπάτσος, ένας ρουφιάνος φύλακας, και η Κοσμητόρισσα Χαραλάμπους, αποτυπώνοντας τέλεια το τρίπτυχο της καταστολής. Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν ότι διοικητικοί του πανεπιστημίου προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες στις πλάτες μας, χτυπώντας τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας.

Οι καταλήψεις αποτελούν κέντρο αγώνα, πεδίο συνάντησης και ζύμωσης. Μέσα από πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις το κάμπους και οι σχολές παραμένουν ζωντανοί χώροι, χώροι αγώνα, ενάντια στην στείρα και εντατικοποιημένη κανονικότητα. Απέναντι στην διαρκή επίθεση του κράτους και στη φίμωση των κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την δράση μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων. Ζωντανεύοντας τις σχολές. Συμμετέχοντας στις γενικές συνέλευσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμφοιτητ(ρι)ών μας και στον κόσμο που αγωνίζεται.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Παρασκευή 29/03 11:00.

Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Το Σάββατο 16/03, ενόσω η Σχολή Θετικών Επιστημών ήταν κατειλημμένη από τους συλλόγους του Φυσικού,της Γεωλογίας και του Βιολογικού, ο σύλλογος Φυσικού είχε ανακοινωμένη ημέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου του Βιολογικού,ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της ΣΘΕ που πλέον έχει μείνει μισός μετά τη τοποθέτηση λαμαρινων για την ανέγερση "βιβλιοθήκης" στη θέση που επί 34 χρόνια βρισκόταν το κατειλημμένο Στέκι στο Βιολογικό. Η δράση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια επανοικειοποίησης των πανεπιστημιακών χώρων που αποτελούν τους ζωτικούς μας χώρους αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και τα διάφορα νομοσχέδια βλέπουμε να εντείνονται τα κλειδώματα,οι λαμαρίνες,οι κλειστές πόρτες και οι μπάτσοι. Στη διάρκεια λοιπόν αυτής της στιγμής όπου πήραμε πίσω λίγο από τον χώρο και τον χρόνο που μας κλέβουν καθημερινά, όλων των ειδών μπάτσοι (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,ΕΚΑΜ,ΔΙΑΣ,ασφαλίτες) άρχισαν να συρρέουν μέσα στο campus. Μετά από λίγη ώρα,και αφού προχώρησαν σε αποκλεισμό του campus,ξεκίνησαν επιχείρηση εκκένωσης της σχολής,σπάζοντας τζάμια,εισβάλλοντας στα στέκια των σχολών (Στέκι Μαθηματικού,Στέκι Φυσικού),παίρνοντας δακτυλικά αποτυπώματα από παντού και συλλαμβάνοντας 49 συμφοιτητές/συμφοιτήτριες μας.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν έρχεται σε κενό χρόνο ,ούτε μπορούμε να τη βλέπουμε αποκομμένα. Εδώ και δύο μήνες τρέχει ένας αγώνας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας συνολικά, με μαζικές γενικές συνελεύσεις,καταλήψεις και πορείες.Παρά τις προσπάθειες για επικοινωνιακή ,ηλεκτρονική και φυσική καταστολή του κινήματος και παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 8 Μάρτη, εμμένουμε στις καταλήψεις μας και στις συλλογικές μας διαδικασίες γιατί γνωρίζουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων πιστεύουμε πως αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που επιχειρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Το προηγούμενο μεγάλο κομμάτι αυτό του παζλ ήταν ο νόμος κ-χ 4777 ο οποίος μπορεί εν μέρει να έμεινε στα χαρτιά όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις κάμερες, τα τουρνικέ αλλά κατάφερε και έστρωσε το δρόμο για τα επόμενα νομοσχέδια που θέλουν πανεπιστήμια αποστειρωμένα. Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν υπάρχει αλλά οι μπάτσοι καταπατούν το άσυλο διαρκώς. Πτυχές του νόμου εφαρμόζονται ήδη όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής ενώ μέρος του νόμου αυτού ήταν και η επιβολή πειθαρχικών στους φοιτητές που θα φτάνουν μέχρι και τη διαγραφή τους, μέτρο που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί όσο και αν το επιθυμεί ο κρατικός μηχανισμός, όπως υπενθυμίστηκε δια στόματος του πρωθυπουργού με αφορμή τη σύλληψη των 49 συμφοιτητριών μας. Ο νόμος κ-χ ουσιαστικά προσπάθησε να θωρακίσει το κράτος από κάθε συλλογική αντίσταση στο χώρο των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα ο νεος ποινικος κώδικας έρχεται να καταστείλει κάθε αγώνα πριν καν αυτός ξεκινήσει. Εμεις μπροστά στην ανάγκη του κράτους να καταστείλει τους αγώνες μας δεν πρόκειται να πάρουμε το ρόλο του θεατή. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο, να ζωντανεύουμε τις σχολές μας, τον χώρο που δρούμε, που υπάρχουμε και πολιτικοποιούμαστε. Ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση θα συνεχίσουμε με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και πορείες, ορθώνοντας αναχώματα στην υποτίμηση των ζώων μας. Οι καταλήψεις για εμάς είναι κέντρα αγώνα, είναι μια ρωγμή στην κανονικότητα, μια ανάσα ελευθερίας σε έναν κόσμο γεμάτο φύλακες και φυλακές. Για αυτό τις καταλήψεις μας θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

Αλληλεγγύη στους/ις 49 συλληφθέντες/είσσες

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

Ούτε πειθαρχικά, ούτε διαγραφές, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές.

Σύγκρουση με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Όλα συνεχίζονται.

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03 ΣΤΙΣ 11:00

Το Σάββατο 16/3 την ώρα που ο σύλλογος Φυσικού πραγματοποιούσε δράσεις επανοικειοποίησης του campus στον πλάτανο του Βιολογικού, δυνάμεις καταστολής εισέβαλλαν στον εν λόγω χώρο. Το σημείο αυτό έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς εκεί βρισκόταν το επί 34 χρόνια κατειλημμενο "στέκι στο βιολογικό" , το οποίο εκκενώθηκε πριν από περίπου μια 2ετια. Απευθείας καλέστηκε αντανακλαστική συγκέντρωση στο προαύλιο της ΣΘΕ, με τα συγκεντρωμένα άτομα να μπαίνουν στο υπό κατάληψη κτήριο προκειμένου να το υπερασπιστούν. Ο αστυνομικός κλοιός στένευε με αποτέλεσμα την βίαιη εισβολή των μπάτσων στη ΣΘΕ, οδηγώντας εν τέλη στην εκκένωση του κτηρίου και στη σύλληψη 49 ατόμων.

Είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μία σχεδιασμένη επιχείρηση εκκένωσης αφορμόμενη απλά από μία δράση επανοικειοποίησης του ασύλου. Οι πολυαριθμες δυναμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, οπκε και ΕΚΑΜ) προδίδουν τις έκδηλες διαθέσεις του κράτους να σπείρουν τρομοκρατία και να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στα κρατικά προτάγματα. Το χτύπημα αυτό έχει μορφή διττής φύσης. Αφενός η σύλληψη 49 ατόμων και η εκκένωση της επί 8 εβδομάδες κατειλημμένης ΣΘΕ είχε ως άμεσο στόχο την πλήρη απονέκρωση του φοιτητικού αγώνα ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αφετέρου, ως μακροπρόθεσμο πλάνο να τρομοκρατήσει τα αγωνιστά και να αποτρέψει την έκφραση κάθε ριζοσπαστικής ιδέας τόσο εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Το κράτος σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ έσπευσαν να ετεροκατευθύνουν την κοινή γνώμη αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις περί "τρομοκρατικών ενεργειών" από τα φοιτητά, θέλοντας κατά αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσουν την βίαιη στάση της αστυνομίας και παράλληλα να συσπειρρώσουν ένα πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο, το οποίο θα είναι σύμφωνο με τα κρατικά αφηγήματα. Παράλληλα, βρέθηκε πάτημα να έρθουν στην επιφάνεια προηγούμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως οι απειλές περί πειθαρχικών και διαγραφών φοιτητών (νόμος ΚΧ, 4777) που συμμετέχουν σε καταλήψεις. Τέλος οι δικαστικές αρχές βρίσκουν αφορμή να ανοίξουν δικογραφίες και να χρεώσουν ανούσιες ποινές και κατηγορίες σε κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο.

Την ίδια μέρα εκδικάζεται και μια δεύετρη υπόθεση που αφορά την εισβολή δυνάμεων της αστυνομίας τον Αύγουστο του 2020 στην κατάληψη Libertatia. Κατά την διάρκεια ανοικοδόμησης του κτηρίου, οι μπάτσοι εισέβαλλαν στον χώρο συλλαμβάνοντας 12 άτομα τα οποία συμμετείχαν στις εργασίες ανοικοδόμησης της κατάληψης.

Όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και των ζωών μας. Ενάντια στην τρομοκρατία του κράτους και των αφεντικών, οργανωνόμαστε στη βάση μέσα από γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις. Τίποτα δεν τελείωσε, οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται και δεν θα πάψουμε να παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ελευθερίας και έναν κόσμο που θα μας χωράει όλα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΘΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Πρωτοβουλία Χημικού

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαρτίου 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της ΣΘΕ ,την Παρασκευή 29/3 στις 11:00 στα δικαστήρια

Το Σάββατο 16/3 ο σύλλογος φοιτητριών φυσικού καλούσε σε ημέρα επανακοιοποίησης στον πλάτανο του βιολογικού. Λίγη ώρα αργότερα μπάτσοι όλων των ειδών περικύκλωσαν την κατειλημμένη ΣΘΕ και εκκένωσαν την σχολη μας συλλαμβάνοντας 49 συμφοιτήτριες/ες μας οι οποίοι βρισκόντουσαν μέσα. Οι σχολές είναι οι φυσικοί μας κοινωνικοί χώροι και μέσα σε αυτές δεν έχει θέση κανενός είδους μπάτσος και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ένα άσυλο για κάθε καταπιεσμένο και αγωνιζόμενο υποκείμενο. Η τρίτη εκκενωση κατάληψης φοιτητικών συλλόγων τους τελευταίους 2 μήνες, είναι ξεκάθαρη απόπειρα καταστολής των φοιτητικών αγώνων απέναντι στους ταξικούς φραγμούς και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Ο νόμος ο οποίος πέρασε τις προηγούμενες ημέρες έρχεται να οξύνει και άλλο την καταπίεση της κοινωνικής βάσης καθώς θα αποκλείει από την παιδεία τους μη προνομιούχους, την ίδια ώρα που το 1/3 των μαθητών μένει εκτός πανεπιστημίου λόγω ΕΒΕ. Οι νόμοι ωστόσο πέφτουν με τη συνέχιση των αγώνων για δημόσια δωρεάν παιδεία και ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό προς όλη την κοινωνία μακριά από εταιρίες,μπατσους και έρευνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Όλοι/όλες/όλα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, αύριο, Παρασκευή στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Πρωτοβουλια φοιτητριών Μαθηματικού ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαρτίου 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της 16/3 την Παρασκευή 29/3 στις 11:00 στα δικαστήρια

Στις 16/3 το μεσημέρι κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης χώρου εντός του campus από τον σύλλογο φοιτητ(ρι)ών Φυσικού πραγματοποιήθηκε αστυνομική εισβολή,καταπατώντας για άλλη μια φορά το άσυλο, με αποτέλεσμα την σύλληψη 49 ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο, φοιτητ(ρι)ών και μη.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Ακολουθεί το κείμενο των συλληφθέντων: "Στην κατειλημμένη από τους φοιτητικούς συλλόγους ΣΘΕ, ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ) και την εκκένωσαν συλλαμβάνοντας 49 άτομα. Κατά την επιχείρηση τους έσπασαν το κτίριο, αφού πρώτα το πολιόρκησαν για ώρα. Είναι η τρίτη εκκένωση στη σειρά κατειλημμένης σχολής μετά από δύο μήνες αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Μάλιστα αυτοί οι δύο σύλλογοι, Γεωλογίας και Φυσικού συνεχίζουν τον αγώνα ακόμα και αν έχει ψηφιστεί ο νόμος επιλέγοντας να καταλάβουν την σχολή τους. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής στον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε σε αυτήν. Το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα παραμείνει άσυλο στο οποίο έχουν συλλογικοποιηθεί πολλές αρνήσεις και καταφάσεις. Αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί ταξικό κόφτη για την κοινωνική βάση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα άσυλο αγώνα και ελευθεριών και γενικότερα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ"

Tην ίδια στιγμή αύριο, εκτός από τη δίκη των 49, θα πραγματοποιηθεί και η δίκη των 12 συλληφθέντων της 23 Αυγούστου του '23, όπου κατά τη διάρκεια των ανακατασκευών της στέγης της κατάληψης Libertatia , οι μπάτσοι εισέβαλλαν για τρίτη φορά σε αυτή σε άλλη μια απόπειρα του κράτους να καταστείλει την ανοικοδόμηση της κατάληψης, μετά την επίθεση που δέχθηκε από φασίστες.

Αλληλεγγύη στα 12 συλληφθέντα και στη κατάληψη Libertatia

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Μηχανικών