τι; : συνέλευση θεματική : από :

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην ακρίβεια

Ανοιχτή Συνέλευση για τη συνέχεια των δράσεων στις ανατολικές συνοικίες ενάντια στην ακρίβεια το Σάββατο 30.03 στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ (Αράδου 55) στα Ιλίσια στις 18:00.Συλλογικότητες των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια.

Το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση αυτομείωσης στο σούπερ μαρκετ Market In στα Ιλίσια στις 09.03:

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουμε στο σούπερ μαρκετ Market In στα Ιλίσια Μούσκου 11, ζητώντας μειώση τιμών 20% για όλους/ες/α για όσο χρόνο διαρκεί η παρέμβαση. Η αλυσίδα Market in είχε τζίρο 353 εκατομμύρια ευρω για το 2021 και 375 εκατομμύρια ευρώ για το 2022,σημειώνοντας περίπου 6% αύξηση τζίρου λόγω των ανατιμήσεων που πληρώνουμε εμείς τα τελευταία χρόνια.

Κάθε φορά που μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ οι τσέπες μας στενάζουν. Οι τιμές αυξάνονται σταθερά, δυσανάλογα με τις αυξήσεις στους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις μας που τελειώνουν στα μέσα του μήνα, αναγκάζοντας μας να επιλέξουμε αν θα χουμε να φάμε ή να πληρώσουμε το ρεύμα και το νοίκι.

Τα σούπερ μάρκετ εδώ και χρόνια αισχροκερδούν και λειτουργούν ως καρτέλ,οπως εκαναν κατά τη διάρκεια των λοκ ντάουν οταν τα αφεντικά των σούπερ μάρκετ όχι μόνο αύξησαν κατακόρυφα τον τζίρο τους, αλλά και εκμεταλλεύθηκαν ακόμα πιο βάναυσα τους εργαζόμενους τους και αυτό προφανώς ισχύει και (στο) σήμερα. Τωρα μέσω του πληθωρισμού, φορτώνουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας, μειώνοντας έμμεσα τον μισθό μας ενώ διατηρούν σταθερά/αυξάνουν τα κέρδη τους.

Πληρώσαμε αρκετά, καιρός να πληρώσουν κάτι και τα αφεντικά. Χορτάσαμε από ατομική ευθύνη. Δεν γίνεται να είμαστε εμείς πάντα που για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, περικοπτουμε τις επιθυμίες μας. Μας σπρώχνουν στη μιζέρια στο τέλος κάθε μήνα, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο και στο βρεφικό γάλα!

Κι όσο εμείς κόβουμε από παντού, το κράτος μας κοροϊδεύει κατάμουτρα με τα διάφορα καλάθια και επιδόματα ψίχουλα (market pass κτλ) που προέρχονται από τους υψηλότατους συντελεστές ΦΠΑ.

Οι τιμές δεν θα πέσουν από μόνες τους. Το ζήτημα του πληθωρισμού δεν είναι τεχνικό, είναι πολιτικό.Έχουμε τη δύναμη να ρίξουμε τις τιμές αν σκεφτούμε και δράσουμε συλλογικά, παλεύοντας όλοι μας άνεργες, "ελαστικοί" και "μόνιμοι" εργαζόμενοι, συνταξιούχοι/ες για τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας. Το έχουμε πετύχει τόσο στις ανατολικές συνοικίες, όσο και πιο πρόσφατα στην Κυψέλη (Κρητικός) και στα Πατήσια (Μασούτης).

Δε θέλουμε να ζούμε με επιδόματα και passes, διεκδικούμε συλλογικά μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ, όπως και αυξήσεις μισθών/συντάξεων, μέχρι να έρθει η ώρα να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός κινήματος αυτομειώσεων στις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας. Δεν ελπίζουμε σε μεσσίες και σωτήρες, σε καμία κυβέρνηση και κόμμα, οι μόνοι που μπορούν να μας σώσουν είμαστε εμείς, μέσα από τους συλλογικούς, αυτοοργανωμένους, δυναμικούς μας αγώνες. Να μην ζήσουμε σαν ικέτες και δούλοι.

Μετά το τέλος της παρέμβασης γυρίζουμε όλα μαζί στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικο Χώρο Μπερντέ στα Ιλίσια (Αράδου 55). Στηρίζουμε τις δομές αλληλοβοήθειας στη γειτονιά μας, όπως τη συλλογική κουζίνα της Κυριακής στις 13:30 στον Μπερντέ.

Ανοιχτή Συνέλευση για τη συνέχεια των δράσεων στις ανατολικές συνοικίες ενάντια στην ακρίβεια Σάββατο 30.03 στον Μπερντέ (Αράδου 55) στα Ιλίσια στις 18:00.

Συλλογικότητες των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαρτίου 23h