τι; : προβολή θεματική : από :

Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στις 21.04

Προβολή ντοκιμαντέρ: Τα κορίτσια της χρυσής αυγής

Αυτή την Τρίτη στην πτέρυγα πολ.μηχ και αίθουσα 5.42,η cinemagroup σας υποδέχεται με ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, "τα κορίτσια της χρυσής αυγής.

Σύνοψη:Τι συνέβη στην Ελλάδα; Καθώς τα βασικά αρσενικά μέλη της Χρυσής Αυγής φυλακίζονται για σύνθεση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, οι κόρες, σύζυγοι και μητέρες τους ανταποκρίνονται στο καθήκον να ηγηθούν του κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Το νορβηγικό συνεργείο ντοκιμαντέρ αποκτά πρόσβαση σε μυστικά δωμάτια και καταγράφει την οικογενειακή δυναμική ενός από τα πιο διαβόητα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, αποκαλύπτοντας το συνεχώς διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ γεγονότων και πολιτικής εικόνας.

Η cinemagroup ειναι η αυτοργανωμένη κινηματογραφική ομάδα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ενεργή απο το 2000. Θεωρούμε οτι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να περιορίζεται στην στείρα μετάδοση ακαδημαϊκών γνώσεων αλλά να συντελεί στην πολιτικη, πολιτιστική και κοινωνική ζύμωση του ατόμου. Είναι σημαντικό για εμάς να πραγματοποιούνται εξωστρεφείς δράσεις στο πανεπιστήμιο έτσι ώστε το κάθε ένα να αισθάνεται άνετα και οικεία σε αυτό. Αντιλαμβανόμαστε τα ταινιάκια που προβάλλουμε, όχι μόνο ως ενα μέσο συλλογικού αράγματος αλλά και ως εναντίωση στην καταναλωτική κουλτούρα που προάγει η βιομηχανία του κινηματογράφου. Επιλέγουμε να λειτουργούμε συνδιαμορφωτικά μέσω ανοιχτών συνελεύσεων στηρίζοντας την πολυφωνία μέσα στην ομάδα μας.
Σας περιμένουμε κάθε Τρίτη στην 5.42 (δεύτερη πτέρυγα, πρώτη αίθουσα) στις 21:04 (?)

*Ρατσιστικές, σεξιστικές, τρανσομοφοβικές και γενικότεα εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν δέκτες

★ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ★

★ΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ★

★ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΜΠΑΪ ★

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μαρτίου 20h