Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στις 19.30

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Άμπι Μάρτιν "Gaza Fights for Freedom"

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Άμπι Μάρτιν Gaza Fights for Freedom (2019), την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο - καφέ "Εκτός των τειχών" (Γραβιάς 20-12).

Όταν η Ισραηλινή κυβέρνηση της αρνήθηκε την είσοδο στη Γάζα, η δημοσιογράφος Abby Martin συνδέθηκε με κινηματογραφιστές, δημοσιογράφους και ακτιβιστές για να ακολουθήσει την Μεγάλη Πορεία για την Επιστροφή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 με διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα έως τον Δεκέμβριο του 2019, με τους εκτοπισμένους και πρόσφυγες Παλαιστίνιους να ζητούν την επιστροφή στη γη τους.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 200 άοπλοι Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές.

Με αναδρομή την ιστορία της Γάζας και μαρτυρίες των θυμάτων το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια καταγγελία του Ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου και μια απεικόνιση της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού.

Το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της Γάζας, δείχνοντας σπάνια αρχειακά πλάνα που εξηγούν την ιστορία που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελεί στον πυρήνα του, ένα διεξοδικό κατηγορητήριο κατά του ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου με αποκλειστικά τεκμηριωμένα στοιχεία και μια εκπληκτική κινηματογραφική απεικόνιση της ηρωικής αντίστασης των Παλαιστινίων.

πηγή : https://ektostonteixon.gr/event/provoli-tou-d…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απριλίου 10h