τι; : προβολή, συζήτηση θεματική : από :

Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στις 21.04

Προβολή ταινίας+συζήτηση:Miss violence

Αυτή την εβδομάδα η cinemagroup προβάλλει μια ταινία/κατακραυγή για το σάπιο πατριαρχικό σύστημα που καταπιέζει, βιάζει και σκοτώνει.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΑΤΑ

(αναφορά σε: αυτοκτονία, βιασμό, ενδοοικογενειακή βία)

Σύνοψη:Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στη σύγχρονη Ελλάδα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας, όπου ο πατέρας -μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία της εντεκάχρονης εγγονής του την ημέρα των ενδέκατων γενεθλίων της- κρατάει τα ηνία με σθένος, αποφασιστικότητα και σιδερένια πυγμή. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση για το θεατή, καθώς όμως το σενάριο εκτυλίσσεται ο Αβρανάς παρουσιάζει σταδιακά το φοβερό μυστικό που κρύβει η φαινομενικά αγγελική φυσιογνωμία του ηθοποιού Θέμη Πάνου, που τελικά υποδύεται έναν κτηνώδη εξουσιαστή.

Η cinemagroup ειναι η αυτοργανωμένη κινηματογραφική ομάδα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ενεργή απο το 2000. Θεωρούμε οτι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να περιορίζεται στην στείρα μετάδοση ακαδημαϊκών γνώσεων αλλά να συντελεί στην πολιτικη, πολιτιστική και κοινωνική ζύμωση του ατόμου. Είναι σημαντικό για εμάς να πραγματοποιούνται εξωστρεφείς δράσεις στο πανεπιστήμιο έτσι ώστε το κάθε ένα να αισθάνεται άνετα και οικεία σε αυτό. Αντιλαμβανόμαστε τα ταινιάκια που προβάλλουμε, όχι μόνο ως ενα μέσο συλλογικού αράγματος αλλά και ως εναντίωση στην καταναλωτική κουλτούρα που προάγει η βιομηχανία του κινηματογράφου. Επιλέγουμε να λειτουργούμε συνδιαμορφωτικά μέσω ανοιχτών συνελεύσεων στηρίζοντας την πολυφωνία μέσα στην ομάδα μας.

Σας περιμένουμε κάθε Τρίτη στην 5.42 (δεύτερη πτέρυγα, πρώτη αίθουσα) στις 21:04 (?)

*Ρατσιστικές, σεξιστικές, τρανσομοφοβικές και γενικότεα εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν δέκτες

★ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ★

★ΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ★

★ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΜΠΑΪ ★

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απριλίου 19h