τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Reclaim the night

Πριν 2 χρόνια περίπου είχαν διαδοθεί στα social media οι καταγγελίες για έναν άντρα που ακολουθεί, παρενοχλεί και επιτίθεται σε γυναίκες στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας, ο οποίος μένει συγκεκριμένα στην πλατεία Πυροσβεστείου και κινείται στην ίδια περιοχή καθημερινά γύρω στα μεσάνυχτα ακολουθώντας και παρενοχλώντας κοπέλες ενώ αυνανίζεται. Επίσης να σημειώσουμε ότι όσο η ταυτότητα του ίδιου και οι πράξεις του γίνονται όλο και πιο γνωστές, τόσο πληθαίνουν και οι καταγγελίες ότι ο ίδιος άντρας έχει φερθεί παραβιαστικά απέναντι και σε άλλες γυναίκες και έτσι αντιλαμβανόμαστε την συστηματικότητα των συμπεριφορών του.

Ως κουρ-φεμ πιστεύουμε στην ανάληψη δράσης, με τα δικά μας μέσα και την δικιά μας φωνή, ως απάντηση στα σκουπίδια που τολμάνε να ασκήσουν εξουσία πάνω μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν περιμένουμε από τους μπάτσους να μας σώσουν, ούτε τα αστικά δικαστήρια να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ίσως να έχουμε πια συνηθίσει τα επίμονα αντρικά βλέμματα, τα ψιτψιτ και τα σχόλια τύπου πωπω τι μουναρα εισαι εσυ, το να σε ακολουθεί μέχρι την εξώπορτα του σπιτιού σου ένας άγνωστος με το πουλί του εξω ή το να γυρνάμε σπίτι μόνες και να ευχόμαστε να είχαμε αγοράσει εκείνο το παράνομο pepper spray τελικά. Όμως όσο κι αν μας επιβάλλεται αυτή η ασφυκτική καθημερινότητα σαν κανονικότητα, η οργή μας ξεχειλίζει κάθε μέρα όσο γινόμαστε περισσότερα και μια μέρα οι δρόμοι και οι νύχτες θα ανήκουν σε όλα μας.

Για κάθε άτομο που βιώνει την σεξιστική έμφυλη βία στον δρόμο, στο σπίτι, στις σχέσεις τους, στο σχολείο στην δουλειά. Για την 14χρονη αδερφή μας εδώ στην Πάτρα, που καταγγέλει τον προπονητή της για σεξουαλική επίθεση, για την 40χρονη αδερφή μας από την Αργυρούπολη, που παλεύει στο νοσοκομείο για την ζωή της από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, για την αδερφή μας στην Θεσσαλονίκη που καταδεικνύει τους άντρες που την βίασαν, για την Νεκταρία, την Ελόνα, την Τζεβριέ και τόσες άλλες αδερφές μας που δεν είναι πια εδώ, εμείς θα γεμίζουμε με λύσσα και οργή μέχρι να σπάσει το οικοδόμημα που λέγεται πατριαρχία.

Στα πλαίσια του να ξανά διεκδικήσουμε τους δημόσιους χώρους και να μην αφήσουμε καμία σπιθαμή χώρου και λόγου σε κανέναν παρενοχλητή, βιαστή ή κακοποιητή είχαμε καλέσει συγκέντρωση στη πλατεία πυροσβεστίου.

Στο σήμερα ξανα καλούμε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 8/04/2024 για να στηρίξουμε τις θυληκότητες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.

Τα Πετρολέζα

πηγή : https://petroleza.blackblogs.org/
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Απριλίου 18h