τι; : συνέλευση θεματική : από :

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 19.00

Διαχειριστική Συνέλευση Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Αλιμούρα

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα αρχίζει τη λειτουργία του στα Γιάννενα, τον Δεκέμβρη του 2015. Δημιουργείται σε μία πόλη, όπου η εμπορευματική λογική επιβάλλεται οικονομικά, πολιτικά, αισθητικά και η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό επιλέγει την αποστασιοποίηση και την παραίτηση. Στο χώρο διοργανώνονται τακτικά πολιτικές συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπαρ, live, bazaar βιβλίου, ενώ λειτουργεί σταθερά βιβλιοπωλείο. Επίσης, στεγάζονται οι συνελεύσεις της Χειρονομίας - Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία. Η πρώτη και βασική επιδίωξη είναι να βρουν έδαφος όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι απόψεις που εκτοπίζονται από το κυρίαρχο και να αποτελέσει, δηλαδή ο χώρος, πεδίο διαλόγου και πολιτικής και πολιτιστικής ζύμωσης.

Τόπος ανοιχτός στην Κοινωνία. Ο ε.κ.χ. Αλιμούρα εμπνέεται από το κύμα αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναδυθεί παγκοσμίως, από το πλήθος των τοπικών αντιστάσεων, από τις κοινωνικές κινήσεις εκείνες που διαρρηγνύουν τη βαρβαρότητα της εποχής προτάσσοντας ως οδοδείκτη την ελευθερία. Ο ε.κ.χ. Αλιμούρα λειτουργεί με άξονες την άμεση δημοκρατία, την αυτοοργάνωση, την οριζοντιότητα, την ελεύθερη συνεισφορά του καθενός και της καθεμιάς, δημιουργώντας σχέσεις ισοτιμίας και αλληλεγγύης. Ενάντια στην ανάθεση, σε κάθε είδους ιεραρχία και αποκλεισμό διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τον κοινό μας χώρο και χρόνο. Κανένας δεν είναι ειδικότερος από εμάς για να αποφασίζει για τις ζωές μας.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μετακομίσουμε στην Αραβαντινού 6 της στοάς Σκόρδου (είσοδος και από Τσιριγώτη 14), σε μία ιστορική γειτονιά της πόλης που αλλάζει πρόσωπο, καθώς από εμπορική γειτονιά - ερημωμένη πλέον από την κρίση - μετατρέπεται σιγά σιγά σε περιοχή με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Σε αυτή τη γειτονιά φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα πραγματικό κέντρο διάδοσης των ελευθεριακών ιδεών.

Δεν υποσχόμαστε, δεν αναθέτουμε. Φτιάχνουμε σήμερα στιγμές από το κοινό μας μέλλον. Συνέλευση: κάθε Δευτέρα στις 7.00μμ - Αραβαντινού 6 εντός στοάς Σκόρδου (είσοδος και από Τσιριγώτη 14)