Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 13.00

Μικροφωνική για την κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη

Μικροφωνική για την κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη, Κυριακή 14/4 ώρα 13:00 στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι


Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας δολοφονούν τον Κώστα Μανιουδάκη, ύστερα από ξυλοδαρμό, κατά τη διάρκεια "τυχαίου" ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε - Βρυσσών, στα Χανιά. Σε πρώτο χρόνο ΜΜΕ, ιατροδικαστική αρχή και μπάτσοι συγκαλυπτουν και επιβάλλουν τη δική τους αφήγηση περί ανακοπής του 58χρονου.Μετά από τέσσερεις ολόκληρους μήνες, πίεσης και συνεχούς νομικού και πολιτικού αγώνα, από την οικογένεια και τον αλληλέγγυο κόσμο, το ιατροδικαστικό πόρισμα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φωνάζαμε τόσο καιρό. Ο ΚΏΣΤΑΣ ΜΑΝΙΟΥΔΆΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΠΆΤΣΟΥΣ!

Χαρακτηριστικά η ιατροδικαστική αρχή ενώ αρχικά μιλούσε για "παθολογικύ αίτια θανάτου άνευ κακώσεων" έρχεται τώρα, τόσους μήνες μετά, στη νέα πραγματογνωμοσυνη να μιλήσει για χρήση "θλώντος οργάνου" αποκλείοντας μάλιστα την περίπτωση να προκλήθηκαν τα χτυπήματα απο πτώση. Καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τους μπάτσους των ΤΑΕ ως υπεύθυνους για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Κωστή.

Με αυτή την εξέλιξη οι μπάτσοι, αποφασίζουν να αλλάξουν, άλλη μια φορά, το αφήγημα τους μιλώντας τώρα για "αντίσταση κατά της αρχής". Δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί! Είναι η ΤΡΙΤΗ φορά που προσπαθούν να ξεπλυθούν απο το αίμα του Κώστα. Οι μπάτσοι αρχικά μιλήσαν για αιφνίδιο θανάτο από φυσικά αίτια. Δεν έλειψαν μάλιστα δηλώσεις που απέρριπταντην περίπτωση αστυνομικής βίας, όπως αυτή της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων. Στο δέυτερο σενάριό τους ξετρύπωσαν τη δικαιολογία περί μικροποσότητας κάνναβης για να δικαιολογήσουν τη λιποθυμία κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Και πρόσφατα, όντας πλέον εκτεθειμένοι με την έκθεση του ιατροδικαστή, μιλάνε για αντίσταση κατά της αρχής.

Φυσικά και ο λόγος που επαναπαύονται εδώ και τόσο καιρό στους γελοίους ισχυρισμούς τους και νιώθουν ασφαλείς με αυτές τις δημόσιες κωλοτούμπες, δεν είναι άλλος από το ότι καλύπτονται μεθοδευμένα από τους κρατικούς μηχανισμούς. Παραδείγματα όπως αυτά του τέως υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Γ. Οικονόμου που μιλούσε για «ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο οδηγός χάνοντας τις αισθήσεις του και πέφτοντας στο έδαφος» και του νυν υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Α.Νικολόπουλου ο οποίος ακόμα και σήμερα προσυπογράφει την τότε δήλωση του Γ. Οικονόμου και μιλάει για διατήρηση ανωνυμίας και προστασίας των μπάτσων-δολοφόνων όταν η οικογένεια ζητάει τη δικογραφία κάνουν ξεκάθαρο ότι το κράτος συγκαλύπτει ενεργά τους δολοφόνους των ΤΑΕ.

Από τη δικιά μας πλευρά δεν χρειαζόμασταν ποτέ την ετυμηγορία του ιατροδικαστή για να μάθουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν η πραγματικότητα έρχεται καθημερινά να επαληθεύσει. 'Οποιος/όποια αντιδρά ή διαφέρει ελέγχεται, ξυλοκοπείται, δολοφονείται από τους πιο πιστούς υπαλλήλους του κράτους, τα σώματα ασφαλείας. Αμέτρητα τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων: Ζακ, Βασίλης Μάγγος, Ν. Σαμπάνης, Κ. Φραγκούλης, Χ. Μιχαλόπουλος, Βασιλική και άλλα τόσα ονόματα που δεν μαθεύτηκαν ποτέ. Το χέρι τους οπλίζεται από τη βεβαιότητα ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και ότι τα πάντα θα συγκαλυφθούν για άλλη μια φορά, από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μέσω του δόγματος μηδενικής ανοχής όποιος δεν συμμορφώνεται στις εντολές τους καταστέλλεται. Σε μια συνθηκή που κράτος και αφεντικά επιβάλλουν σκληρότερους όρους καταπίεσης και εκμετάλλευσης η αστυνομική βία έρχεται να "παραδειγματίσει", να φοβίσεικαι να εξοντώσει. Προστατεύοντας κράτος και αφεντικά ο κάθε λογής μπάτσος με την πλήρη κάλυψη κρατικών μηχανισμών και ΜΜΕ φέρεται ως σύγχρονος σερίφης, ως ρυθμιστής του Νόμου και Τάξης.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες περί δικαίωσης από τα αστικά δικαστήρια, που λειτουργούν διαχρονικά εις βάρος των καταπιεσμένων νομιμοποιώντας την κρατική βία. Για αυτό το σύστημα είμαστε αναλώσιμοι/ες, μας το αποδεικνύουν άλλωστε σε κάθε ευκαιρία. Από τα σύνορα μέχρι τα τρένα, από τα εργασιακά κάτεργα μέχρι τις γειτονιές μας. Για αυτό και η απάντηση μας δίνεται στον δρόμο. Προτάσσοντας την αντεπίθεση, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα αρνούμαστε να ζούμε σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας και αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο.

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη (Αθήνα)


Επικοινωνία: syndexolman@esexpiv.net

Site: https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/

πηγή : https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Απριλίου 01h