τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Στήριξη στο κάλεσμα για την υπόθεση βιασμού στον Βύρωνα

Το ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη στηρίζει το κάλεσμα της φεμινιστικής συλλογικότητας Σπάμε το Φόβο για παρουσία αλληλεγγυου κόσμου τη Δευτέρα 15/4 στις 09:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4), για υπόθεση βιασμού που τελέστηκε στον Βύρωνα.

ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Απριλίου 22h


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε το κάλεσμα στη δεύτερη φάση της δικής για το περιστατικό βιασμού στο Βύρωνα

Στηρίζουμε το κάλεσμα στη δεύτερη φάση της δικής για το περιστατικό βιασμού στο Βύρωνα, τη Δευτέρα 15/4, στις 9:00, στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο, Δέγλερη 4 https://athens.indymedia.org/event/94071/

Καμια μόνη απέναντι σε βιαστές και στους απολογητές τους.

Καμια μόνη στο δρόμο, στη δουλειά, στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Στηρίζουμε τις επιζωσες στον αγώνα τους.

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου


1 2 3 4 5

Καλεσμα στο δικαστηριο (υπόθεση βιασμού στο Βύρωνα)

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4) τη Δευτέρα 15/04, στις 9:00, για να σταθούμε στο πλευρό της επιζωσας (υπόθεση βιασμού στο Βυρωνα).

Με την παρουσία μας, εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στην επιζωσα και στον κύκλο της. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να δείξουμε ότι τα επιζώντα ατομα δεν είναι μόνα τους σε αυτή τους την μάχη, και πως οι βιαστές θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι τους

Καμία μόνη της απέναντι στους κακοποιητές της.

Συντροφικά,

Σπάμε το Φόβο

Πληροφορίες για την υπόθεση και τη δράση της συνέλευσης στα λινκ:

1) https://athens.indymedia.org/post/1611405/

2) https://athens.indymedia.org/post/1613115/

3) https://athens.indymedia.org/post/1616566/

4) https://athens.indymedia.org/post/1616644/


1 2 3 4 5

Στήριξη καλέσματος επιζωσας βιασμού στις 15/04, 9:00, Μικτό Ορκωτό (Δεγλερη 4)

από Το Σπίτι για την Ενδυνάμωση και Χειραφέτηση

Στηρίζουμε το κάλεσμα τη Δευτέρα 15/04, στις 9:00, στο Μικτό Ορκωτό (Δεγλερη 4) όπου θα διεξαχθεί η δίκη βιασμού της Ε. (υπόθεση βιασμού στο Βυρωνα, Πρωτοχρονιά 2021)

post image

Ως Σπίτι για την Ενδυνάμωση και Χειραφέτηση στηρίζουμε το κάλεσμα τη Δευτέρα 15/04,στις 9:00,στο Μικτό Ορκωτό(Δεγλερη 4)όπου θα διεξαχθεί η δίκη βιασμού της Ε(υπόθεση βιασμού στο Βυρωνα,Πρωτοχρονιά 2021). Θα σταθούμε αλληλεγγυα και μαχητικά στο πλευρό της επιζώσας, υπενθυμίζοντας και διασφαλίζοντας πως κανένα δεν είναι μόνο του στις μάχες.

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Συντροφικά,Το Σπίτι για την Ενδυνάμωση και Χειραφέτηση.

As Spiti we endorse the call for Monday, April 15th,at 9:00 a.m.,at the Mixed Jury Court (4 Degleri St),where the trial for the rape of E.(case of rape in Vyronas,New Year's Day 2021)will take place.We will stand in solidarity and militantly by the survivor's side,reminding and ensuring that no one is alone in battles.

RAPISTS ARE NOT A SPECIAL RACE, THEY ARE EVERYDAY MEN.

NEITHER IN VYRONAS NOR ANYWHERE ELSE,WE CONFRONT RAPISTS IN EVERY NEIGHBORHOOD.


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης - στεκόμαστε στο πλευρό της επιζώσας βιασμού (υπόθεση Βύρωνα). Δευτέρα 15/4, 9:00,

Ανακοίνωση στήριξης της συγκέντρωση αλληλεγγύης της επιζώσας βιασμού (υπόθεση Βύρωνα).

Δευτέρα 15/4, 9:00, Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4)

Την πρωτοχρονιά του 2021 έλαβε χώρα περιστατικό βιασμού γυναίκας από δύο άντρες σε σπίτι στη γειτονιά του Βύρωνα, σε ένα δηλαδή φαινομενικά ασφαλές περιβάλλον για την Ε, με καθοριστικό το ρόλο και τρίτου άνδρα, ο οποίος διευκόλυνε με την στάση του το βιασμό. Θύτες δύο άντρες κοινωνικά αποδεκτοί και με αναγνωρισιμότητα στη γειτονιά. Ο ένας εξ αυτών δε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την τοπική Ν.Δ., με διασυνδέσεις στα Μ.Μ.Ε., "οικογενειάρχης" και καταστηματάρχης. Ο δεύτερος δίχως το "υπόβαθρο" του πρώτου αλλά χρησιμοποιώντας την καταγωγή του προσπάθησε να αποδείξει ότι στοχοποιείται λόγω αυτής και όχι εξαιτίας του βιασμού.

Η κακοποίηση της επιζώσας συνεχίστηκε ήδη από την επόμενη μέρα, όπου ξεκίνησε η απόπειρα συγκάλυψης του βιασμού. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο βιασμός είναι το μόνο γεγονός όπου υπόλογο βρίσκεται το θύμα, το οποίο αναβιώνει μέσω της αμφισβήτησης (της/του) την κακοποίηση ξανά και ξανά. Ανάχωμα στην πρακτική αυτή στάθηκαν οι αλληλέγγυες/-οι στην επιζώσα, όπου με πληθώρα δράσεων (μοτοπορείες, αφισοκολλήσεις, παρεμβάσεις), κατέστησαν σαφές ότι οι βιαστές και οι απολογητές τους δεν χωράνε στις γειτονιές μας.

Για εμάς είναι σαφές ότι η πατριαρχία γίνεται όλο και πιο επιθετική, ερχόμενη να επενδύσει, να δικαιολογήσει και εν τέλει να νομιμοποιήσει όλη τη γενικευμένη βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, είτε την καθαρά συστημική, αυτή δηλαδή που προέρχεται κατευθείαν από το κεφαλαίο, το κράτος και τους θεσμούς του, είτε αυτήν που προέρχεται από τα έγκατα της πατριαρχικής κοινωνίας και η οποία οπλίζει τα χέρια των πάσης φύσεως γυναικοκτόνων, βιαστών, κακοποιητών.

Την Δευτέρα 15/4 λοιπόν ξεκινά το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή. Να είμαστε στο πλευρό της επιζώσας. Να ξεκαθαρίσουμε στους βιαστές και τους απολογητές τους ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο. Να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης και υποστηρικτικά δίκτυα για κάθε επιζώσα. Να προτάξουμε την φεμινιστική και ταξική δικαιοσύνη.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ - ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΖΩΣΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών - κομμουνιστ(-ρι)ών).