τι; : πάρτυ θεματική : από :

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφου

Σας περιμένουμε όλα την Πέμπτη 25/4 στις 21:00 στον κήπο του Παντείου στο bar οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων συντρόφου μας.

post punk // waves// electronic

Ξημερώματα 1ης Αυγούστου 2023 δεκάδες κόσμου άραζαν στον ταρατσάκι του λόφου Στρέφη. Μετά από ένταση σε διαφορετικό σημείο με τους σταθμευμένους μπάτσους στο εργοτάξιο του λόφου, ΟΠΚΕ επιτέθηκαν στον κόσμο που καθόταν στο ταρατσάκι. Υπήρξε σύντομο κυνηγητό, λίγος κόσμος παρέμεινε και μετά την αποχώρηση των μπάτσων ξανανέβηκε στο ταρατσάκι. Τότε ακολούθησε δεύτερη επίθεση και καταδίωξη του κόσμου στα στενά κάτω από τον λόφο με ταυτόχρονο συντονισμό ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και Δράση. Οι μπάτσοι προσήγαγαν 4 άτομα, από τα οποία το ένα ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό στιγμιότυπο των κατασταλτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του δόγματος επιτήρησης και ελέγχου με βάση το οποίο μπάτσοι κάθε είδους στρατοπεδεύουν διαρκώς στον λόφο. Αντίστοιχα, ο λόφος του Στρέφη είναι ένα μόνο από τα ανοιχτά μέτωπα των πολιτικών του εξευγενισμού και συνολικού μετασχηματισμού του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα εκείνων των σημείων ιστορικής μνήμης και πολιτικής αναπαραγωγής των κινημάτων, όπου το κράτος επιχειρεί την εκρίζωση και τον εκτοπισμό της πολλαπλότητας των υποκειμένων αντίστασης.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ύπαρξη μας στον δημόσιο χώρο, να αντιστεκόμαστε στην ανάπλαση και την εμπορευματοποίηση του, να αράζουμε σε πάρκα, πλατείες, σχολές και γειτονίες όπως και όποτε μας αρέσει.

Απέναντι στις επιδιώξεις του κράτους και του κεφαλαίου να αποστειρώσουν τους χώρους και τις ζωές μας, αντιλαμβανόμαστε ότι το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη, οι σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης, η υλική, ηθική και πολιτική στήριξη.

Στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο μας, στηρίζουμε το μπαρ με ένα αλληλέγγυο ποτό, μπύρα ή χυμό💫

*Οποιουδήποτε είδους παραβιαστικές και ευρύτερα εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. Αν προκύψει κάτι απευθυνθείτε στο μπαρ.