Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση για την Παλαιστίνη, ενάντια στις απαγορεύσεις

Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά!

Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά!

Πληροφορίες Δράσης

Πέμπ.18/04

Συγκέντρωση για την Παλαιστίνη, ενάντια στις απαγορεύσεις

Γερμανική Πρεσβεία, Υψηλάντου 10, Αθήνα, 19:00

Στις 13-15 Απριλίου θα λάμβανε χώρα στην περιοχή Τέμπελχοφ του Βερολίνου το «Συνέδριο για την Παλαιστίνη», το οποίο συνδιοργάνωσαν γερμανικές φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, η εβραϊκή οργάνωση «Εβραϊκή Φωνή για μια δίκαιη ειρήνη στη Μέση Ανατολή», καθώς και το γερμανικό παράρτημα του Μέρα25. Στόχος του συνεδρίου θα ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα και τη συνενοχή της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς και η παροχή μιας πλατφόρμας για τη δικτύωση του κινήματος.

H συνένωση φωνών ενάντια στο Ισραηλινό καθεστώς στην καρδιά της Ευρώπης, με την συμμετοχή Εβραίων, Παλαιστινίων και άλλων ακτιβιστών υπέρ της δίκαιης ειρήνης και κατά της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού δεν έγινε αποδεκτή από τις συνένοχες αρχές της Γερμανίας. Από το γερμανικό κοινοβούλιο και τις τράπεζες που μπλόκαραν λογαριασμούς συμμετεχόντων, μέχρι την τοπική αστυνομία και τα ΜΜΕ, όλοι ενώθηκαν ενάντια στην παλαιστινιακή υπόθεση. Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί ο αυταρχικός κατήφορος του Γερμανικού κράτους που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει αφειδώς την ισραηλινή πολεμική μηχανή ωστέ να δολοφονεί πάνω από 33 χιλιάδες αμάχους και να μετατρέπει την Γάζα σε ακατοίκητη έρημο.

Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη με δεκάδες εκατομμύρια να βγαίνουν σταθερά στους δρόμους ενάντια στη γενοκτονία. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι συνένοχες στο έγκλημα και το γνωρίζουν και για αυτό προσπαθούν σήμερα να φιμώσουν κάθε διαφορετική άποψη, να την συκοφαντήσουν ως «αντισημιτική»· για αυτό αποκλείουν πολιτικά κόμματα και στελέχη, μεταξύ άλλων τον γραμματέα του Μέρα25 Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και ακαδημαϊκούς όπως τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και χειρούργο Ghassan Abu-Sittah και απειλούν με διώξεις αγωνιστές και αγωνίστριες.

Όσα έγιναν στο Βερολίνο αποτελούν αντιδημοκρατική τομή, αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμα των λαών της Ευρώπης στον ελεύθερο λόγο και έκφραση, στο συνέρχεσθαι. Οδηγούν στην στοχοποίηση και ποινικοποίηση όποιου ή όποιας στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

Η καταστολή δεν θα περάσει!
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Καλούμε από κοινού με άλλες οργανώσεις, παλαιστινιακές συλλογικότητες και ακτιβιστές/ριες συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 18/4 στις 19.00 στην Γερμανική Πρεσβεία (Υψηλάντου 10).

Αναμέτρηση

πηγή : https://anametrisi.gr/me-tin-palaistini-os-ti…