Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στις 18.30

Συγκέντρωση - μικροφωνική για την κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 23/4 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Κ.ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας δολοφονούν τον Κώστα Μανιουδάκη, ύστερα από ξυλοδαρμό, κατά τη διάρκεια "τυχαίου" ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε - Βρυσσών, στα Χανιά. Σε πρώτο χρόνο ΜΜΕ, ιατροδικαστική αρχή και μπάτσοι συγκαλυπτουν και επιβάλλουν τη δική τους αφήγηση περί ανακοπής του 58χρονου. Η ιατροδικαστική αρχή αρχικά μιλάει για "παθολογικά αίτια θανάτου άνευ κακώσεων". Μετά από τέσσερις μήνες πίεσης και συνεχούς νομικού και πολιτικού αγώνα, από την οικογένεια και τον αλληλέγγυο κόσμο, η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη -από τον ίδιο ιατροδικαστή- μιλάει πλέον για χρήση "θλώντος οργάνου" αποκλείοντας μάλιστα την περίπτωση να προκλήθηκαν τα χτυπήματα απο πτώση. Καταδεικνύοντας έτσι τους μπάτσους των ΤΑΕ ως υπεύθυνους για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Κωστή.

Με αυτή την εξέλιξη οι μπάτσοι, αποφασίζουν να αλλάξουν, άλλη μια φορά, το αφήγημα τους μιλώντας τώρα για "αντίσταση κατά της αρχής". Δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί! Είναι η ΤΡΙΤΗ φορά που προσπαθούν να ξεπλυθούν απο το αίμα του Κώστα. Οι μπάτσοι αρχικά μιλήσαν για αιφνίδιο θανάτο από φυσικά αίτια. Δεν έλειψαν μάλιστα δηλώσεις που απέρριπταν την περίπτωση αστυνομικής βίας, όπως αυτή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων. Στο δέυτερο σενάριό τους ξετρύπωσαν τη δικαιολογία περί μικροποσότητας κάνναβης για να δικαιολογήσουν τη λιποθυμία κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Και πρόσφατα, όντας πλέον εκτεθειμένοι με την έκθεση του ιατροδικαστή, μιλήσαν για αντίσταση κατά της αρχής.

Όλο αυτό το διάστημα η μεθοδευμένη συγκάλυψη των μπάτσων-δολοφόνων από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι ξεκάθαρη. Παραδείγματα όπως αυτά του τέως υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Γ. Οικονόμου που μιλούσε για «ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο οδηγός χάνοντας τις αισθήσεις του και πέφτοντας στο έδαφος» και του νυν υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Α.Νικολόπουλου ο οποίος ακόμα και σήμερα προσυπογράφει την τότε δήλωση του τέως υπουργού μιλώντας για διατήρηση ανωνυμίας και προστασίας των μπάτσων-δολοφόνων όταν η οικογένεια ζητάει τη δικογραφία κάνουν ξεκάθαρο ότι το κράτος συγκαλύπτει ενεργά τους δολοφόνους των ΤΑΕ.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των μπάτσων-δολοφόνων δεν "περιορίστηκε" σε ΜΜΕ, ιατροδικαστική αρχή και κρατική αφήγηση. Μέχρι προσφάτως και η δικαστική αρχή καθυστερούσε αδικαιολόγητα την πρόσβαση της οικογένειας στη δικογραφία, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Στις 9 Απριλίου, η οικογένεια του Κωστή αποκτά, επιτέλους, πρόσβαση στη δικογραφία και της γνωστοποιούνται τα ονόματα των εμπλεκόμενων μπάτσων, οι οποίοι μάλιστα όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο απυρόβλητο συνεχίζοντας καθημερινά να εκτελούν το "καθήκον" τους. Στην δικογραφία ξεδιπλώνεται όλη η κακοστημένη παράσταση. Από την καθυστερημένη εισαγγελική εντολή για λήψη βιντεοληπτικού υλικού από το σημείο, μια ολόκληρη βδομάδα μετά τη δολοφονία, χρόνος που φάνηκε αρκετός για να "σβηστεί" το υλικό. Από το γεγονός ότι στη δικογραφία αναφέρεται η μή αυτοψία του σημείου από την αστυνομία ενώ μάρτυρες επιβεβαιώνουν την παρουσία περιπολικού στο σημείο κάποιες ώρες μετά τη δολοφονία. Μέχρι το γεγονός ότι η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε το Α.Τ. Αποκορώνου Χανίων για τις συνθήκες θανάτου του Κωστή, είχε ανατεθεί στους δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους μπάτσους-δολοφόνους.
Μετά από 6 μήνες, στις 23 και 24 Απριλίου, οι μπάτσοι-δολοφόνοι των ΤΑΕ καλούνται να δώσουν στο πταισματοδικείο εξηγήσεις ως ύποπτοι για "Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού". Σε δεύτερο χρόνο, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τους ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη και αντίστοιχα αν θα παραπεμφθεί η υπόθεση στον ανακριτή. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των μπάτσων είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, γνωστός διαπλεκόμενος δικηγόρος των Χανίων και «προστάτης» των μπάτσων, πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., που δεν διστάζε να εξαπολύει απειλές και εκφοβισμούς με νομικά μέτρα.

Η απροκάλυπτη συγκάλυψη των μπάτσων-δολοφόνων του Κ.Μανιουδάκη από ΜΜΕ, ιατροδικαστική αρχή, πολιτικούς και δικαστές αποδεικνύουν πως όλο το σύμπλεγμα εξουσιών δρά διαχρονικά εις βάρος των καταπιεσμένων νομιμοποιώντας την κρατική βία. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αστυνομικών φανερώνεται η υποτίμηση των ζωών μας. Για αυτό το σύστημα είμαστε αναλώσιμοι/ες. Η συστημική βία που άλλωτε εκφράζεται με το χέρι ενός γυναικοκτόνου, άλλωτε ενός αστυνομικού (και το βαρέλι δεν έχει πάτο), και η μεθοδευμένη συγκάλυψή, της μας υπενθυμίζουν πώς η δική μας δικαίωση βρίσκεται στον δρόμο. Προτάσσοντας την αντεπίθεση, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα αρνούμαστε να ζούμε σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας και αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο απέναντι σε κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση.

Για όλους αυτούς που νοιώθουν την αστυνομική βία στο πετσί τους, η αναγνώριση των δολοφόνων από τα αστικά δικαστήρια θα είναι μια ελάχιστη δικαίωση για την υπόθεση αυτή. Για να πάρει όμως σάρκα και οστά ο αγώνας ενάντια στα θηρία, μας θέλει όλους και όλες ενωμένους/ες δυναμικά στους δρόμους, απέναντί τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ


ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ



Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη (Αθήνα)

Επικοινωνία: syndexolman@esexpiv.net

Site: https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/

πηγή : https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Απριλίου 03h