τι; : άλλο θεματική : από :

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 20.00

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών

Ο Χιπ Χοπ Καφενές σας προσκαλεί την Πέμπτη 25/04 σε διπλή παρουσίαση ποιητικών συλλογών.

Τα «Ημερολόγια Ημιαπασχόλησης», του Διονύση Αντωνάτου από τις εκδόσεις Έναστρον, και οι «Εκδοχές της Ζωής», της Φιλίας Κανελλοπούλου από τις εκδόσεις Οροπέδιο, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα εμπεριέχουν και αντικατοπτρίζουν την πάλη του σύγχρονου ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό, σαν αποτέλεσμα που προκύπτει από τη ζωή στην σημερινή κοινωνία των ανθρώπων. Πρόκειται για δύο νέους συγγραφείς που πραγματικά έχουν πολλά να πουν.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι συγγραφείς και οι εκδότες τους: -Δημήτρης Κανελλόπουλος (Εκδόσεις Οροπέδιο)

-Αμαρυλλίς Σκύφα (Εκδόσεις Έναστρον)

Ποιήματα θα διαβάσει η Δήμητρα Δρακοπούλου και η Ιωάννα Σκουρόγλου.

Ο Διονύσης Αντωνάτος γεννήθηκε το 1990, ζει και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ασχολείται με το γράψιμο από μικρή ηλικία και είναι ο ένας από τους δύο ράπερ του χιπ χοπ συγκροτήματος Νιο.Στε. από το 2005. Τα « Ημερολόγια Ημιαπασχόλησης» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Η Φιλία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Υποκριτική και είναι τελειόφοιτη Μεταπτυχιακών Σπουδών, Διδακτικής του Θεάτρου, ενώ εργάζεται ως ηθοποιός και ως θεατροπαιδαγωγός. Για την πρώτη της ποιητική συλλογή «Τα μέσα μου», Οροπέδιο 2019, βραβεύτηκε το Δεκέμβριο του 2020, από την επιτροπή βραβείων Jean Moreas, ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια (εξ ημισείας με την ποιήτρια Πηνελόπη Ζαρδούκα), ενώ συμπεριλήφθηκε επίσης στους βραχείς καταλόγους για το Κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2019 και για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή 2019, «Γιάννης Βαρβέρης» της Εταιρίας Συγγραφέων. Γράφει σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, θεατρικά έργα, δοκίμιο, στίχους και πειραματίζεται με την γραπτή και την προφορική ποίηση. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε Ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αλβανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, κ.α.) σε έντυπα και διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και έχει λάβει μέρος σε διάφορα ποιητικά φεστιβάλ, ημερίδες και προγράμματα φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών/ποιητών εντός και εκτός Ελλάδας. Οι «Εκδοχές της Ζωής» είναι σε εικαστικό τοπίο της Σοφίας Τσιριγώτη.

Στο χώρο θα λειτουργεί όπως πάντα το μπαρ.

ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ

πηγή : https://facebook.com/events/s/παρουσιαση-ποιη…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Απριλίου 14h