τι; : συνέλευση θεματική : από :

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 18.30

Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Καλούμε στη δεύτερη ανοιχτή συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 25/4 στις 18:30 στη ΑΣΟΕΕ.

Ως Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης πήραμε την πρωτοβουλία για το κάλεσμα ανοιχτής συνέλευσης με άμεσο σκοπό την συνοργάνωση της οργανωμένης συλλογικής μας παρουσίας στους δρόμους, την ενίσχυση και τον συντονισμό σχεδιασμών και πρωτοβουλιών με ένα προωθητικό και ταυτόχρονα ενωτικό πνεύμα, για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της απεργιακής Πρωτομαγιάς. Επίσης, με σκοπό να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας, καλώντας σε συζήτηση και επικοινωνία οποιαδήποτε πρωτοβουλία, σωματείο, ομάδα και οργάνωση βρίσκει τον εαυτό της στον ευρύτερο ριζοσπαστικό χώρο και αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει το δικό της απεργιακό μπλοκ, για την όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένη και οργανικά συνδεδεμένη παρουσία μας στον δρόμο του αγώνα.

Στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση έγινε συζήτηση πάνω στο πολιτικό σκεπτικό ως προς την φετινή Πρωτομαγιά, ως ένας πρώτος διάλογος για την εύρεση κοινών θέσεων και ευρύτερων συγκλίσεων. Παρατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις που θα συνεχίσουν να συζητιούνται και να υλοποιούνται μέσα από τις αποφάσεις ενός πιο ευρέος συλλογικού σώματος. Ως γενικές πολιτικές γραμμές για την αντίληψη της φετινής Πρωτομαγιάς από το υπάρχον σώμα κατατέθηκαν:

  • γενική ομπρέλα τα εργασιακά ζητήματα
  • σημεία αιχμής οι εργατικές δολοφονίες, Τέμπη
  • συμπληρωματικά στοιχεία της κουβέντας, η εμπλοκή της Ελλάδας στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο ΝΑΤΟ και στην γενική συνθήκη του Τρίτου Παγκοσμίου Πόλεμου, η κοινωνική καταστολή και ο νέος ποινικός κώδικας ως προς το πως πλήττει τους εργατικούς αγώνες και δικαιώματα

Βασικοί στόχοι για τις επόμενες διαδικασίες:

  • Προπαγάνδιση:

◦ επικοινωνίες και κινητοποίηση κόσμου ◦ έντυπα: αφίσες, κείμενο λόγου, τρικάκια που θα εκφράζουν πολιτικές θέσεις πάνω στην συγκεκριμένη μέρα

◦ βίντεο: συμπληρωματικό του έντυπου υλικού που θα μπαίνουν οι βασικοί άξονες για την Πρωτομαγιά και θα καλεί τον κόσμο για μαζική κινητοποίηση και κάθοδο στον δρόμο

  • Παρεμβάσεις: 2 κεντρικές που θα διεκδικήσουν την αναγνωρισιμότητα
  • Εκδήλωση, χωρίς ληγμένη ημερομηνία, που θα καλεί σε ανοιχτό τραπέζι διαλόγου για την παρουσίαση των αγώνων, εντάσσοντάς τους σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αντίστασης και αγώνα. Την ίδια στιγμή θα ανοίγει την κουβέντα πάνω στις κοινές προοπτικές αγώνα, την σύνδεση σε διευρυμένα αγωνιστικά σχήματα και την κατάθεση σκεπτικών για επόμενα βήματα του κινήματος.
  • Οργάνωση της παρουσίας μας στον δρόμο, συγκρότηση μπλοκ και επικοινωνία με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα καλέσουν και θα συγκροτηθούν στον δρόμο. Θεωρούμε πως μέσα από συμπεριληπτικούς σχηματισμούς ευρύτερων συγκλίσεων μπορούμε να έχουμε μαζικότερη, δυναμική και πιο οργανωμένη παρουσία στους δρόμους και τους αγώνες.

Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94193/