τι; : συνέλευση θεματική : από :

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 19.30

Ανοιχτή σύσκεψη για διοργάνωση αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής μικροφωνικ…

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη για διοργάνωση αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής μικροφωνικής συγκέντρωσης, για την 9η Μάη

από Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης»

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη στη Λάρισα για διοργάνωση αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής μικροφωνικής συγκέντρωσης, για την 9η Μάη - Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Παρασκευή 26 Απριλίου 19:30: Κτήριο - αμφιθέατρο Κατσίγρα

Συμπληρώνονται φέτος 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945. Η 9η Μάη είναι ημέρα ορόσημο για όλη την ανθρωπότητα. Είναι ημέρα νίκης των λαών κατά του φασισμού - ναζισμού, καθώς η ιμπεριαλιστική - ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, δεχόμενη ταπεινωτική ήττα από τον Κόκκινο Στρατό με την κόκκινη σημαία να κυματίζει στο Ραιχσταγκ.

Η Ε.Ε έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της την αντιεπιστημονική "θεωρία των δύο άκρων" εξισώνοντας τον ηρωικό αγώνα του Κόκκινου Στρατού και των λαϊκών αντιφασιστικών στρατών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τους ναζί, ενώ συνεπής στις επιδιώξεις της να φέρει ανάποδα την ιστορία, έχει ονομάσει την 9η Μάη «μέρα της Ε.Ε». Όσο και να προσπαθεί όμως, δεν μπορεί να σβήσει από την συλλογική μνήμη των λαών ότι η ήττα του ναζισμού και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε με τον ηρωικό ένοπλο αγώνα των λαών και με την μεγαλειώδη συνεισφορά του Κόκκινου Στρατού.

Στη σημερινή συγκυρία βαθιάς δομικής κρίσης του ιμπεριαλιστικού συστήματος, οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με ηγέτιδα δύναμη τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, σπρώχνουν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός νέου παγκοσμίου Πολέμου. Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ στηρίζουν το φασιστικό - ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία, με το φασιστικό τέρας να χρησιμοποιείται ως εμπροσθοφυλακή στα πολεμικά τους σχέδια. Παράλληλα, η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ έχει προκαλέσει οργή σε όλη την ανθρωπότητα. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας μας - και της πόλης μας - , είναι αναγκαίο όσο ποτέ να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Είναι απαραίτητο για την ίδια την επιβίωση του λαού μας να αποκτήσει πιο μαζικά χαρακτηριστικά ο αγώνας για το κλείσιμο των Νατοϊκών βάσεων στην Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα. Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ-ΕΕ, να αποκτήσει μαζικά και λαϊκά χαρακτηριστικά ο αγώνας ενάντια στον φασισμό -ναζισμό αλλά και να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται σε κάθε μεριά του πλανήτη ενάντια στον ιμπεριαλισμό με στόχο την ήττα των Νατοϊκών σχεδιασμών.

Γι αυτό θεωρούμε πως η υπεράσπιση της 9ης Μάη ως Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αποτελεί σημαντικό πολιτικό καθήκον των πολιτικών δυνάμεων και του λαϊκού κινήματος του τόπου μας στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό τον φασισμό και την κυβερνητική πολιτική. Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 26 Απρίλη στις 19:30 στο αμφιθέατρο Κατσίγρα, πολιτικές οργανώσεις, πολιτικές συλλογικότητες, αντιιμπεριαλιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις της πόλης μας, με σκοπό την διοργάνωση μίας μικροφωνικής συγκέντρωσης τιμής, μνήμης και αγώνα για την 79η επέτειο της 9ης Μάη.

Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης»

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94218/