τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 9.00 πμ

Σινιαλο αλληλεγγυης στον συντροφο μας αντρεα

Την Δευτέρα 22 Απριλίου η αντιτρομοκρατική εισβάλει στο σπίτι του συντρόφου Αντρέα Φ. στην Πάτρα, τον απαγάγουν και τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες στο πλαίσιο του τρομονόμου. Για άλλη μια φορά τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής αναγορεύονται ως αναμφισβήτητη αλήθεια, άσχετα αν δεκάδες φορές καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα στα δικαστήρια. Έτσι κι αλλιώς οι διωκτικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο από το να κερδίζουν εντυπώσεις και να παράγουν έργο κατά παραγγελία της εκάστοτε κυβέρνησης, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, ειδικά εν όψει ευρωεκλογών. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μεταφράζεται σε ωμή βία και καταστολή, σε έλεγχο και πειθάρχηση και στην αστυνομικο-στρατιωτική διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων.

Τα τοπικά και αθηναϊκά μίντια ως γνήσιοι εντολοδόχοι του κράτους, απ' την αρχή ακολουθούν την πεπατημένη οδό με την αναπαραγωγή τρομοσεναρίων και την απόπειρα σκιαγράφησης της προσωπικότητας του συντρόφου, αποδίδοντάς του ανύπαρκτα και "σκοτεινά" χαρακτηριστικά αποκρύπτοντας συστηματικά την αλήθεια της πολύχρονης, συνεπούς και πολύμορφης συμμετοχής του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Τώρα όμως θα μιλήσουμε εμείς. Τα τελευταία 20 χρόνια στην Πάτρα, έχουμε συνδιαμορφώσει σε συνελεύσεις, έχουμε φωνάξει συνθήματα σε διαδηλώσεις, έχουμε αφισοκολλήσει, διαφωνήσει και συμφωνήσει. Έχουμε συνυπάρξει σε πλήθος διαδικασιών, εγχειρημάτων και κοινωνικών/ταξικών δράσεων. Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 06/07 και την αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες, στην εξέγερση του 08 και το καταληψιακό κίνημα της Πάτρας, από τους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στην αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, από τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας και τις συλλογικές κουζίνες, από τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας στις ανοιχτές συνελεύσεις και τις εργατικές ομάδες, από πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις, σε πρωτοβουλίες που είχαν ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες και την κρατική αδιαφορία. Ο Αντρέας, ένας αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής, συνειδητά έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα στο πλάι των αδικημένων αυτού του κόσμου, του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου με την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη ως όπλο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Δεν θα μείνει μόνος του.

ΣΙΝΙΑΛΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 26/4, 09:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος, Πάτρα

Συνέλευση αλληλεγγύης Πέμπτη 25.04 17:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

08:30 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Αθήνα

Συνέλευση αλληλεγγύης / Πάτρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630097/