τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Σάββατο 25 Μαίου 2024 στις 12.00

Συγκεντρωση εναντια στην ακριβεια

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

3η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια, στις Ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στις Πλάκες Σκοπευτηρίου, στην Καισαριανή μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Η παρέμβαση συνδιοργανώνεται από Συλλογικότητες των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια.

Ακολουθεί το κείμενο που καλεί στη συγκέντρωση και μοιράζεται στη γειτονιά:

Σάββατο 25/5, 12.00, Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, Σκοπευτήριο Καισαριανής: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σάββατο 1/6, 19.00, Πλ. Τερζάκη (Ιλίσια): ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Κάθε φορά που μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ οι τσέπες μας στενάζουν. Οι τιμές αυξάνονται σταθερά, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μας έχουν τελειώσει ήδη στα μέσα του μήνα. Κράτος, μίντια και αφεντικά μας παρουσιάζουν την ακρίβεια σαν να έπεσε από τον ουρανό ενώ πρωτοστατούν στους πολέμους της Δύσης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η πραγματικότητα είναι ότι κεφάλαιο και αφεντικά είναι οι υπαίτιοι για τις απλησίαστες τιμές και τον"εισαγόμενο" πληθωρισμό που φορτώνουν στις πλάτες μας. Τα σούπερ μάρκετ εδώ και χρόνια αισχροκερδούν, λειτουργώντας ως καρτέλ και μειώνουν έμμεσα τον μισθό μας ενώ διατηρούν σταθερά τα κέρδη τους. Κι όσο εμείς κόβουμε από παντού, το κράτος μας παρουσιάζει την εικόνα πως "κάνει ό,τι μπορεί" ενώ στην πραγματικότητα μας κοροϊδεύει, αφού δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά απλά διαφημίζει ελληνικές επιχειρήσεις με τις οποίες τα έχει κάνει πλακάκια. Ταυτόχρονα, τα σούπερ μάρκετ και οι μεσάζοντες με τα κόλπα τους μας κατευθύνουν σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, απροσδιόριστης ποιότητας και μικρότερης ποσότητας.

Δεν ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια των λοκντάουν τα αφεντικά των σούπερ μάρκετ όχι μόνο αύξησαν κατακόρυφα τον τζίρο τους, αλλά και εκμεταλλεύθηκαν ακόμα πιο βάναυσα τους εργαζόμενούς τους. Η νέα κανονικότητας περιλαμβάνει καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης με δουλειά τις Κυριακές,πλήρως απελευθερωμένα και ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις και εργοδοτική τρομοκρατία.

Πληρώσαμε αρκετά καιρός να πληρώσουν κάτι και τα αφεντικά. Χορτάσαμε από ατομική ευθύνη.Δεν είμαστε εμείς που τζογάρουμε μέσα από το χρηματιστήριο ενέργειας. Παλεύουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και περικόπτουμε τις επιθυμίες μας. Κάνουν τις ζωές μας μίζερες ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο και στο βρεφικό γάλα!

Οι τιμές δε θα πέσουν από μόνες τους, ούτε και με ευχές. Το ζήτημα του πληθωρισμού είναι πολιτικό. Οι τιμές των προϊόντων είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης της εργατικής μας δύναμης. Έχουμε τη δύναμη να ρίξουμε τις τιμές αρκεί να δράσουμε συλλογικά παλεύοντας όλοι μας άνεργες,"ελαστικοί" και "μόνιμοι" εργαζόμενοι, συνταξιούχοι/ες για τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας. Το έχουμε πετύχει τόσο στις ανατολικές συνοικίες, όσο και πιο πρόσφατα στην Κυψέλη(Κρητικός), στα Πατήσια (Μασούτης) και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θέλουμε να ζούμε με επιδόματα και passes.

Διεκδικούμε, συλλογικά, μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και αυξήσεις μισθών/συντάξεων,μέχρι να έρθει η ώρα να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός κινήματος αυτομειώσεων στις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας. Δεν ελπίζουμε σε μεσσίες και σωτήρες, σε καμιά κυβέρνηση και κόμμα, οι μόνοι που μπορούν να μας σώσουν είμαστε εμείς μέσα από τους συλλογικούς, αυτοοργανωμένους, δυναμικούς μας αγώνες. Να μην ζήσουμε σαν ικέτες και δούλοι.

πηγή : http://sadvkpz.espivblogs.net
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μαΐου 20h