τι; : προβολή θεματική : από :

Δευτέρα 13 Μαίου 2024 στις 21.00

Προβολή - Terra (2015)

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. μαζί με την Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ προβάλει το ντοκιμαντέρ Terra (2015) , όπου οι Yann Arthus Bertrand and Michael Pitiot αποτυπώνουν την εξέλιξη του ζωντανού μας πλανήτη.
Μέσα σε λιγότερο από 10.000 χρόνια, η ζωή στη Γη έχει επηρεαστεί βαθύτατα από την απίστευτη ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ο άνθρωπος πλέον απομονώνεται όλο και περισσότερο απο την φύση. Πώς έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι σχέσεις μας με τα άλλα ζώα; Τι παρατηρούμε ακόμα από τον ζωντανό κόσμο γύρω μας; Το ΤΕRRΑ είναι ένα ταξίδι μέσα από την ιστορία των μορφών ζωής, μια αναζήτηση για την πλήρη εναρμόνιση με το περιβάλλον. Για την αληθινή ανθρωπότητα.

Σκηνοθεσία: Yann Arthus-Bertrand, Michael Pitiot
Διάρκεια: 97'
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/terra-2015/

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!

Η Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ είναι μία πανεπιστημιακή ομάδα που στοχεύει στην οικολογική αναβάθμιση του πανεπιστημίου και της κοινωνίας γενικότερα. Μέσω των δράσεων επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τόσο των φοιτητών του ιδρύματος όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, την περιβαλλοντική αναβάθμιση προς μία βιώσιμη κοινωνία και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ανθρώπου - φύσης.

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαΐου 17h