Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με γειτονικά εγχειρήματα

πηγή : http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspo...


*Παρουσίαση του βιβλίου Οριζοντιότητα, φωνές λαϊκής εξουσίας στην Αργεντινή, από τη Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων.

Εμπειρίες από την εξέγερση στην Αργεντινή και πρακτικές που αναπτύχθηκαν, σε μορφή συνεντεύξεων, από τα ίδια τα υποκείμενα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και τις διαδικασίες που γέννησε η εξέγερση.

*Συζήτηση με γειτονικά εγχειρήματα και συνελεύσεις.

Τώρα θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να συζητήσουμε με άλλη γλώσσα αλλά και να ακούσουμε και να ακουστούμε. Να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να βρούμε τους τρόπους να συνεχίσουμε να βαδίζουμε χωρίς το ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία αυτού του κόσμου αλλά με τη δύναμη της συλλογικότητας και την επιθυμία της εξέγερσης.

Σήμερα και στο δικό μας τόπο και χρόνο, νέα (αλλά και παλαιότερα) εγχειρήματα αναπτύσσονται και ενδυναμώνονται όλο και σε περισσότερες γειτονιές και είναι πρακτικές αυτόνομης οργάνωσης, χωρίς εξαρτήσεις από κρατικούς ή δημοτικούς θεσμούς. Στόχο έχουν όχι να υποκαταστήσουν την έλλειψη της κρατικής ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα μέριμνας, αλλά να αποτελέσουν την απαρχή δομών μιας άλλης κοινωνίας απαντώντας στη βάση της κοινότητας των αναγκών, αυτοοργανωμένα, συλλογικά, με σχέσεις μη εμπορευματικές αλλά αλληλέγγυες και αδιαμεσολάβητες.

«Να μετασχηματίσουμε την απόρριψη, το «να φύγουν όλοι τους», σε πρακτικές συγκρότησης νέας κοινωνικότητας και σε καινούργιες μορφές οργάνωσης, όχι όπως αυτές του κράτους, αλλά σε καινούργιες μορφές», Pablo Asamblea Colegiales, (συνέλευση γειτονιάς, από το βιβλίο Οριζοντιότητα).

Γι' αυτό σάς περιμένουμε το Σάββατο 28/1 στις 7μ.μ., στο Τετράγωνο, το στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής, Ν.Εφέσου 4.

http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...