Τετάρτη 15 Μαίου 2024 στις 18.30

17 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Διαδήλωση για τα 76 χρόνια Νάκμπα - λευτεριά στην Παλαιστίνη

76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ- 76 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Στις 15 Μάη του 1948 ξεκίνησε η μεγάλη συντονισμένη επίθεση του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και στη γη τους σε άμεση συνεργασία με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ. 76 χρόνια μετά, αυτή η σφαγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εντάσεις, έχοντας εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους από τα εδάφη τους και έχοντας σκοτώσει ακόμα περισσότερους, με τον λαό της Παλαιστίνης ωστόσο, να παλεύει, να αγωνίζεται και να συγκρούεται καθημερινά, διεκδικώντας με όλους τους τρόπους ελευθερία και αυτοδιάθεσή απέναντι στη συνεχιζόμενη «στρατηγική εκκαθάρισής» της Παλαιστίνης.

Η φετινή όμως Νάκμπα έχει άλλα νοήματα και άλλη σημασία. Και αυτό γιατί η κομβική επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη, πέρα από το ότι ανέδειξε όλη αυτή την «σιωπηλή» στρατηγική ετοιμασία που γινόταν, απέδειξε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Παλαιστινιακή αντίσταση που τόσα χρόνια μαίνεται, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα της γεωπολιτικής αστάθειας παγκοσμίως και των αρνητικών συσχετισμέων στο εσωτερικό του κράτους - δολοφόνου, πήγε ένα βήμα παρακάτω την 7η Οκτώβρη, όντας ένας ανοιχτός ένοπλος παλλαϊκός αγώνας. Αυτή επομένως η ένοπλη αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην πολύχρονη κατοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, πέρα από τα νοήματα και τα κραυγαλέρα ρήγματα που δημιουργήσε στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, έρχεται να σπάσει και την εκκωφαντική σιωπή που επικρατούσε τόσα χρόνια, αλλά και να αποδείξει ότι οι λαοί του πλανήτη δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

76 χρόνια μετά, η Παλαιστίνη αποδεικνύει πώς η διαρκής καταστροφή της, η διαρκής Νάκμπα, η διαρκής θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και οι πολιτικές της Δύσης μπορούν να ηττηθούν και να ανατραπούν. Από τις 7 του Οκτώβρη άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης -με πρωτοφανείς σε μέγεθος διαδηλώσεις, αλλά και καταλήψεις εκατοντάδων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο- , ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του σιωνιστικού κράτους, καταδεικνύοντας τον ρόλο της Δύσης και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Παρά τις κατασταλτικές πολιτικές, τις απειλές και τις διώξεις αγωνιστών και αλληλέγγυων, τις συλλήψεις και τις όποιες επιχειρήσεις απόκρυψης των γεγονότων στην Παλαιστίνη, η διεθνής αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη συντονίζεται στον ρυθμό που ο λαός της Παλαιστίνης δίνει με τον αγώνα του.

Παρά την ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις στρατηγικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Ισραήλ, με το ελληνικό κράτος να συστρατεύεται πλήρως σε αυτές τις πολιτικές, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας ενάντια στον λαό της Υεμένης και τους Χούθι, ο λαός και οι οργανώσεις της Παλαιστίνης αντέχουν. Η επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη και το νέο κύμα αγώνων που η ίδια παγκοσμίως πυροδότησε επαναχαράξε τους όρους της αντιπαράθεσης, ένοπλης και μη, και διαλεκτικά ορμώμενη από τους νικηφόρους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλάζει τον ρου της ιστορίας.

Αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαΐου, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα, με επίκεντρο την πόλη Ράφα, προσπαθώντας να αποκόψει την παροχή βοήθειας στους περίπου 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να αποφύγουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την εξάντληση των ήδη περιορισμένων προμηθειών τροφίμων και φαρμάκων, αυξάνοντας τον φόβο μιας πλήρους ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι, μετά το κλείσιμο του περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, οι οργανισμοί έχουν προμήθειες μόνο για τις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διανομή της ήδη περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνει να φτάνει στη Γάζα.

Ενάντια στη Νάκμπα, ενάντια στην κατοχή, τη συνεχή διαδικασία επικοισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενάντια στη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων, η φετινή 15η Μάη οφείλει να βρει το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον δρόμο. Να πυροδοτήσει εκ νέου ένα κύμα αγώνων και αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμμετοχή και συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Γιατί ακριβώς η φετινή 15η Μάη αποτελεί μέρα αντίστασης και ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην γενοκτονία του από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μια γενοκτονία που συντελείται, με γοργούς ρυθμούς, εδώ και 7 μήνες και που σήμερα εδαφικοποιείται στη Ράφα.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης που με το αίμα και την αντίστασή του μας διδάσκει πως η ιστορία δεν προχωράει ευθύγραμμα και ομαλά, αλλά μόνο με οργάνωση, με αγώνα, με υπερβάσεις.

Οφείλουμε ως τάξη, αλλά και ως κίνημα, να συστρατευτούμε σε αυτόν τον αγώνα και από το δικό μας μετερίζι να αντιπαλέψουμε τις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές πολιτικές και να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η φετινή Νάκμπα ας αποτελέσει σημείο όξυνσης αυτού του νέου κύματος αγώνων, ας μετατραπεί σε κομμάτι της νέας σελίδας της ιστορίας που έχει ανοίξει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Συγκεντρώσεις:

Σάββατο 11 Μαΐου

  • ΑΘΗΝΑ: 12:00 Πλατεία Συντάγματος
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 Αριστοτέλους με Εγνατία

Τετάρτη 15 Μαΐου

  • ΑΘΗΝΑ: 18:00 Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19:00 Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | diapyros.net


Από την καταστροφή (Νάκμπα) στην Επιστροφή - Διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ (15/05 - 18:30) - Εκδήλωση Νομική (14/05)

post image

Από την καταστροφή (Νάκμπα) στην Επιστροφή

Εκδήλωση Τρίτη 14 Μαΐου Νομική 18:30 - Νakba Day Event

Διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ - Τετάρτη 15 Μαΐου 18:30 Μέγαρο Μουσικής

76 έτη από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Κάλεσμα προς τους τον ελληνικό λαό, τα σωματεία και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα, 12:00 μμ

Τρίτη 14 Μάη ενημερωτική καμπάνια στο Μοναστηράκι

Τετάρτη 15 Μάη, Πάρκο Ελευθερίας, 6:00 μμ - Διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος και η ιμπεριαλιστική Δύση γίνονται στις μέρες μας, οι πρωταγωνιστές της πιο μεγάλης βαρβαρότητας του σύγχρονου κόσμου, με θέατρο τη γη της Παλαιστίνης και θύμα το μαρτυρικό λαό της. Τους τελευταίους οκτώ μήνες γράφονται στη Γάζα οι μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, την ώρα που οι βόμβες και τα όπλα των σιωνιστών και των συμμάχων τους - ΗΠΑ, ΕΕ - ξερνούν τη φωτιά και το θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα, γυναίκες και παιδιά κατά κύριο λόγο. Το σχέδιο θανάτου δεν αρκείται στα πολεμικά μέσα.

Με όπλο την πείνα και τις αρρώστιες επιχειρείται αυτό που δεν μπορεί επί μήνες να καταφέρει ο σιδερόφρακτος ισραηλινός στρατός, αφού όπως αποδεικνύεται, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται και να πολεμά για το δικαίωμά του να ζει με ελευθερία στη γη που γεννήθηκε.

Αυτό είναι το σχέδιο των σιωνιστών δημίων, οι οποίοι εκστομίζουν χωρίς περιστροφές ότι επιθυμούν και επιδιώκουν την εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την προγονική γη.

Εισβάλλουν στην Ράφα, επιδιώκοντας την τελευταία πράξη της γενοκτονίας στο τελευταίο καταφύγιο των διωκομένων από τη γη τους Παλαιστινίων που ζουν την δεύτερη και τρίτη προσφυγιά. Αποκλείουν κάθε δυνατότητα εισόδου αγαθών στη Γάζα καταδικάζοντας στον λιμό εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Σε αυτό το εγκληματικό σχέδιο οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ, παρέχουν σταθερά την υποστήριξή τους φροντίζοντας επίσης, να τροφοδοτούν τους σιωνιστές, ανελλιπώς, με πολεμικό εξοπλισμό και με κάθε άλλο αγαθό. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά εδώ και μήνες, παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη. Η ελληνική κυβέρνηση περιφρονώντας το αίσθημα του λαού, ο οποίος απαιτεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει στο έγκλημα.

Πρόκειται για μία εχθρική στο λαό κυβέρνηση, καθώς εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε ένα σπιράλ θανάτου και καταστροφής, το οποίο δεν θα αφήσει το λαό μας χωρίς θύματα. Αποτελεί για το λόγο αυτό επιτακτικό καθήκον των εργαζομένων αντιπαρατεθούν σε αυτή την κυβέρνηση που το υπηρετεί.

Όσο για τους διεθνείς οργανισμούς, εφτά μήνες τώρα απαξιώνονται αφού δεν βλέπουν ούτε την συστηματική σφαγή των αμάχων, ούτε τους ομαδικούς τάφους στα βομβαρδισμένα παλαιστινιακά νοσοκομεία, ούτε την καταδίκη σε λιμοκτονία του λαού στην Γάζα και είτε σιωπούν είτε ψελλίζουν ανώδυνες παραινέσεις, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο στο Ισραήλ να ολοκληρώσει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιώντας την πρώτη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα.

Απέναντι σε όλους αυτούς, οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, η νεολαία με καταλήψεις και διαδηλώσεις, απαιτούν την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση του Ισραηλινού στρατού από την Γάζα. Στο πλαίσιο αυτό η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» οργανώνει την Τρίτη 14 Μάη, στις 7:00 μμ, ενημερωτική καμπάνια, πλαισιωμένη από καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μοναστηράκι. Καλεί επίσης, την Τετάρτη 15 Μάη στη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία για την επέτειο της Νάκμπα (Πάρκο Ελευθερίας, ώρα ).

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα και οργάνωση που συναισθάνεται την κρισιμότητα και μοιράζεται την αγωνία να μην κυριαρχήσει η πολιτική του πολέμου και του θανάτου να συμμετέχει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις.

10/5/2024

Call to the Greek people, the unions and the political organisations of the left

Solidarity Initiative for the Palestinian People of

Workers' Unions and Associations

We demonstrate every Saturday at the Syntagma, 12:00 pm

Tuesday 14 May information campaign in Monastiraki

Wednesday 15 May, 18:00, Megaro Mousikis Demonstration at the Israeli embassy

IMMEDIATE CEASEFIRE IN GAZA - STOP THE ETHNIC CLEANSING OF THE PALESTINIAN PEOPLE - CONDEMN ISRAEL FOR THE GENOCIDE IT IS CONTRIBUTING TO - NO INVOLVEMENT IN THE MIDDLE EAST WAR

The Israeli killer state and the imperialist West are nowadays the protagonists of the greatest barbarity of the modern world, with the land of Palestine as the theatre and its martyred people as the victims. In the last eight months, the darkest pages of modern history have been written in Gaza, while the bombs and weapons of the Zionists and their allies - the USA and the EU - are spewing fire and death against the Palestinian people, who are counting tens of thousands of victims, mainly women and children. The plan of death is not limited to military means.

Hunger and disease are being used as a weapon to try to do what the ironclad Israeli army has been unable to do for months, since, as it turns out, the Palestinian people are still resisting and fighting for their right to live in freedom in the land of their birth. This is the plan of the Zionist executioners, who unabashedly pronounce that they wish and seek ethnic cleansing and the expulsion of the Palestinians from their ancestral land.

They are invading Rafah, seeking the last act of genocide in the last refuge of the Palestinians persecuted from their land, who are living the second and third refugee. They cut off all possibility of goods entering Gaza, condemning millions of Palestinians to starvation.

To this criminal plan, the EU and US governments are providing their constant support, while also making sure that they supply the Zionists, without fail, with military equipment and all other goods. The same applies to the Greek government, which diplomatically and militarily has been providing all possible support for months. The Greek government, by disregarding the sentiment of the people, who are demanding a ceasefire in Gaza and the disengagement of the country from any military operation on the side of the imperialist powers in the Middle East and the wider region, is participating in the crime.

This is a government hostile to the people, as it is involving the country deeper and deeper in a spiral of death and destruction that will not leave our people without victims. It is therefore an imperative duty of the workers to oppose this government that serves it.

As for the international organizations, they have been discredited for seven months now since they see neither the systematic massacre of civilians, nor the mass graves in bombed Palestinian hospitals, nor the condemnation to starvation of the people in Gaza and either remain silent or whisper painless admonitions, thus giving Israel the necessary time to complete the genocide of the Palestinian people by carrying out the first ethnic cleansing of the 21st century.

In the face of all of them, progressive people in Greece and all over the world, the youth with occupations and demonstrations, demand a ceasefire and the withdrawal of the Israeli army from Gaza. In this context, the "Solidarity Initiative for the Palestinian People of Workers' Unions and Associations" is organizing on Tuesday, May 14, at 7:00 pm, an information campaign, accompanied by an artistic event at Monastiraki. It also calls on Wednesday 15 May for a rally and demonstration at the Israeli embassy on the anniversary of the Nakba.

The Solidarity Initiative for the Palestinian People of Workers' Unions and Associations calls on every workers' union, collective and organisation that feels the criticality and shares the anxiety not to be dominated by the politics of war and death to participate and support the mobilisations.

10/5/2024

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μαΐου 22h


76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ. ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης στη Διαδήλωση στην πρεσβεία του Ισραήλ [Τετάρτη 15/5. 18.30 Πάρκο Ελευθερίας]

από Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

από prolprot.espivblogs.net

post image

FEDDAYN

Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τις πληγές / Πάνω από τη μοναξιά σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από το μποστάνι του πατέρα σου. / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τη γυναίκα σου / Πάνω από το δάκρυ σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την επιθυμία σου/ Που πετάει το γεράκι; / Πετάει πάνω από το μυδράλιο / Πάνω από τις προδοσίες / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω στα σφιγμένα δόντια σου / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τα παιδιά σου / Πάνω από το σπίτι σου / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την Παλαιστίνη σου.

Sante Notarnicola, 12/9/1970.

φυλακή San Vittore, Μιλάνο.

76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΝΑΚΜΠΑ) που σηματοδοτήθηκε στις 15 του Μάη 1948 από την στρατιωτική εισβολή του νεοσύστατου κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΟΗΕ, και προκάλεσε τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη γενέθλια γη τους. 76 χρόνια κατοχής και σφαγών, αποικισμού και επιβολής του καθεστώτος - απαρτχάιντ από τη σιωνιστική οντότητα, δεν στάθηκαν ικανά για να καθυποτάξουν και ν' αφανίσουν "αυτόν τον μικρό αλλά τόσο τεράστιο λαό" που δεν έπαψε στιγμή να παλεύει για τον τόπο του, το Δίκιο και τη Λευτεριά του.

7 και πλέον μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη 2023, οι σιωνιστές εγκληματίες πολέμου με τη στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, συνεχίζουν να εφαρμόζουν αδιάκοπα το γενοκτονικό "σχεδιασμό εκκαθάρισης". Στοχεύοντας στον οριστικό εκτοπισμό για την ολοκλήρωση της Nakba του 1948, η ταπεινωμένη ισραηλινή πολεμική μηχανή έχει μετατρέψει τη μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα σε κρανίου τόπο και έχει δολοφονήσει 35.000 Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Στο στόχαστρο της βρίσκεται πλέον η μεθοριακή πόλη της Ράφα των σχεδόν 1,5 εκατομμύριων εκτοπισμένων "Ελεύθερων Πολιορκημένων" Παλαιστινίων, όπου χτυπάει του κόσμου η καρδιά με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

15 ΜΑΗ 1948 - 20224. 76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των διεθνιστών - διεθνιστριών & αγωνιστών - αγωνιστριών που παρά την κρατική καταστολή και τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις και τη φιλοσιωνιστική καθεστωτική προπαγάνδα σ' όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο βγαίνουν στο δρόμο και αγωνίζονται πολύμορφα και αλληλέγγυα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Τετάρτη 15 Μάη 2024. Διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ.Συγκέντρωση στις 18.30 στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Μάης 2024


76 χρόνια από τη Νάκμπα: πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

15 Μάη 1948-2024

76 χρόνια από τη Νάκμπα

Φέτος συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη, από σιωνιστικές ένοπλες συμμορίες, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους και να σβήσουν ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργηθεί η σιωνιστική οντότητα που ονομάζεται κράτος του Ισραήλ. Ενα κράτος που βασίζεται πάνω στον ρατσισμό, την ιδέα της «εβραϊκής υπεροχής» και τις τακτικές εθνοκάθαρσης σε βάρος του γηγενούς παλαιστινιακού λαού. Ενα κράτος που αποτελεί μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Φέτος η επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει χρονικά με την αντιστασιακή εποποιία του παλαιστινιακού λαού, που ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτούς τους 8 μήνες που διαρκεί, όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας απύθμενης βαρβαρότητας από τους σιωνιστές, και ηρωϊσμού και γενναιότητας από τους Παλαιστίνιους. Ο παλαιστινιακός λαός, δεμένος με αδιάρρηκτους δεσμούς με τις οργανώσεις της Αντίστασης, παλεύει ενάντια στον σιωνιστή εχθρό μέχρι την τελική νίκη. Βαδίζει στον δρόμο της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας, χωρίς να ταλαντεύεται από τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει καθημερινά και τις τεράστιες καταστροφές που προκαλούν οι σιωνιστές.

Η εποποιία της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αποτελεί ένα φάρο ανθρωπιάς, επαναστατικής στοχοπροσήλωσης και αποφασιστικότητας. Αποτελεί μια ανάσα ελπίδας για τους λαούς όλου του κόσμου που βρίσκονται είτε κάτω από την μπότα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είτε κάτω από την μπότα της υποδούλωσης και της καταπίεσης. Σε αυτόν τον αντάρτη λαό και την Αντίστασή του, που τόσα χρόνια παλεύει ενάντια στην εθνική καταπίεση, έχοντας απέναντι του όλο το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, οφείλουμε να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, χωρίς όρια και προκαταλήψεις.

Όλες-οι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του!

Τετάρτη 15 Μάη, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας
Πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής, του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ
15 Μάη 1948 - 15 Μάη 2024 | 76 χρόνια Νάκμπα

Στις 15η Μάη 1948, μια ημέρα που έχει μείνει στην ιστορία ως Νάκμπα, ξεκινά ο μεγάλος ξεριζωμός του παλαιστινιακού λαού από τα ιστορικά εδάφη του, μόλις μια μέρα μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ισραηλινού κράτους. Μέσα σε αυτά τα 76 χρόνια το ισραηλινό κράτος κατάφερε να χτίσει το σύγχρονο Απαρτχάιντ, τον συστηματικό δηλαδή αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη. Κατάφερε μέσω της κανονικοποίησης του τρόμου να εφαρμόσει γενικευμένα συνθήκες ελέγχου, στρατιωτικοποίησης και καταπίεσης, αποτελώντας πραγματικό πρότυπο ενός σύγχρονου ολοκληρωτικού καθεστώτος. Από το εμπάργκο στη Γάζα και το τείχος που την περιβάλλει, την απαγόρευση στις μετακινήσεις και τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, την καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον εποικισμό τους από Ισραηλινούς, μέχρι την άγρια καταστολή και τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τις πολυάριθμες συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες.
Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που έχει βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.
Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση - έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κοντά 35.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 13.000 νεκρά παιδιά, την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις, ξυλοδαρμοί και απολύσεις Παλαιστινίων.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση της επιχειρούμενης εξόντωσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ, ταυτόχρονα με τη συνέχιση των χερσαίων και αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, τώρα εισβάλλει στη Ράφα. Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας και αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό εμπορικό πέρασμα που επέτρεπε το Ισραήλ να υπάρχει, για την έστω και ελάχιστη κάλυψη των βασικών αναγκών του πληθυσμού. Σε αυτή την πόλη έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.300.000 άνθρωποι, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και καταστροφών στην υπόλοιπη Γάζα, οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τις συνθήκες λιμοκτονίας, αφού το Ισραήλ απαγορεύει τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και με τις βόμβες του ισραηλινού στρατού, χωρίς να έχουν δυνατότητα διαφυγής.
Πρόκειται για μια γενοκτονία που πραγματοποιείται με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους «ανθρωπιστικές» ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη τα κράτη επιτίθενται στις φοιτητικές καταλήψεις πανεπιστημίων και την νεολαία που εξεγείρεται σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και ενάντια στη θηριωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Παρά την κρατική καταστολή με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις υπό κατάληψη σχολές και τις συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών, παρά την παρακρατική τρομοκρατία με φασιστικές επιθέσεις, συνεχίζουν να ξεπηδούν καταλήψεις πανεπιστημίων και να μαζικοποιούνται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, δημιουργώντας εκείνα τα ρήγματα της κοινωνικής ανυπακοής μέσα στην καρδιά των δυτικών μητροπόλεων, που διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην εν εξελίξει γενοκτονία ενός λαού, απέναντι στην εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, των λέξεων και των νοημάτων τους, της ιστορίας, απέναντι στη σιωπή που επιχειρούν δια της βίας να επιβάλλουν στο εσωτερικό τους τα ίδια κράτη που επιτρέπουν να συντελείται αυτό το ιστορικό έγκλημα.
Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση Τετάρτη 15 Μάη στις 18.30 στο πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
& Πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μαΐου 22h


από Research Critique Critique,Αυτόνομη Πρωτοβουλία Μηχανολόγων, Αυτόνομο Σχήμα ΗΜΜΥ

Πορεία, Tετάρτη 15/05:

Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής). 6.30μμ

ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑϊΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαΐου 01h


76 χρόνια από τη συνεχιζόμενη Νάκμπα: αποεπένδυση απ'το θάνατο, κλιμάκωση για τη Γάζα!

Ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας έχει υποστεί πάνω από 218 ημέρες ανελέητου "ισραηλινού" γενοκτονικού πολέμου. Η τρέχουσα εντατικοποίηση της σιωνιστικής βίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 Παλαιστίνιους, συμπίπτει με την 76η ετήσια επέτειο μνήμης της Νάκμπα, της καταστροφικής μαζικής εκτόπισης, εθνοκάθαρσης και δολοφονίας των Παλαιστινίων, πάνω στην οποία ιδρύθηκε το κράτος απαρτχάιντ.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αντηχεί η φράση "συνεχιζόμενη Nakba". Από τις 7 Οκτωβρίου, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί πολλαπλά σε κάθε γωνιά της Γάζας, εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών, σκόπιμου λιμού και υγειονομικής κρίσης. Η λωρίδα έχει μετατραπεί σε ερείπια και, από τις 7 Μαΐου, βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία και αποκλεισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Μπροστά σε αυτή την αποτρόπαια, γενοκτονική βία, οι Παλαιστίνιοι/ες συνεχίζουν να αντιστέκονται ενάντια στην κατοχή και το απαρτχάιντ.

Καθώς η Γάζα είναι αποκλεισμένη και η γενοκτονία εισέρχεται στην επόμενη φάση φρίκης, έχει καθυστερήσει από καιρό η ώρα της κλιμάκωσης για τη Γάζα. Ο λαός και η αντίσταση καλούν όλους τους ανθρώπους να κλιμακώσουν τις δράσεις τους, να αντεπιτεθούν για να σταματήσουν τη συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο. Το αναδυόμενο παγκόσμιο φοιτητικό κίνημα που καλεί σε αποεπένδυση από το "Ισραήλ" και σε μποϊκοτάζ των "ισραηλινών" ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αποτελεί έμπνευση για όλ@ μας, για όλες τις φωνές ανά τον κόσμο που κραυγάζουν τέλος στη γενοκτονία! Σε αυτό το πνεύμα, οι Μητέρες Ενάντια στη Γενοκτονία στηρίζουν την πρωτοβουλία του κόσμου να συγκεντρωθεί στα Προπύλαια το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, για μια ολονύχτια διαμαρτυρία.

Οι Μητέρες Ενάντια στη Γενοκτονία θα συμμετάσχουν επίσης στην ετήσια διαδήλωση για τη Νάκμπα. Ελάτε μαζί μας στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στις 6 το απόγευμα, καθώς θα διαδηλώσουμε με οργή προς την πρεσβεία της Κατοχής.

ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μητέρες κατά της γενοκτονίας

76 years of ongoing Nakba: divest from death, escalate for Gaza!

The Palestinian people of Gaza have endured more than 218 days of relentless 'Israeli' genocidal warfare. The current intensification of zionist violence, which has claimed more than 42,000 Palestinian lives, coincides with the 76th annual commemoration of the 'Nakba', the catastrophic mass displacement, ethnic cleansing and murder of Palestinans, upon which the Apartheid State was established.

Now, more than ever, does the phrase 'onging Nakba' resonate. Since October 7, millions of people have been displaced, multiple times, to every corner of Gaza, amidst incessant bombing, enforced famine and a dire health crisis. The strip has been reduced to rubble and, since May 7, has been under complete siege and blockade by the Israeli Occupation Forces. In the face of this gruesome genocidal aggression, the will of Palestinians is not defeated; the Palestinian Resistance continues to fight against occupation and apartheid.

As Gaza is locked down and the genocide enters another phase of horror, the time is long overdue to escalate for Gaza. The people and the resistance call on all people to escalate their actions, to act forcibly to halt complicity and normalization with the criminal Zionist entity. Τhe emerging global student movement that is calling for divestment from 'Israel' and to an academic boycott on 'Israeli' academia is an inspiration to us all, to all voices across the world calling for an end to genocide! In this spirit, Mothers Against Genocide supports the initiative of the people to gather in Propylaia on the evening of Monday 13th of May, for an all-night protest on the lawns of Panepistimio.

Mothers Against Genocide will also participate in the annual Nakba demonstration. Join us at Megaro Messoukis on Wednesday 15 May, 2024, 6pm, as we march with rage to the Occupation embassy.

CUT ALL TIES WITH ISRAEL

IMMEDIATE DECOLONIZATION OF PALESTINE

FREE PALESTINE

Mothers against genocide


post image

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Την Κυριακή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη παρέμβαση στο Περιστέρι, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό ενόψει της επετείου των 76 χρόνων από τη Νάκμπα, ημέρα μνήμης για τους απανταχού Παλαιστίνιους/ες. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η οποία πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια στις γειτονιές του Περιστερίου, ακούστηκαν συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και στο τέλος κρεμάστηκε πανό στην πλατεία δημαρχείου με κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης την Τέταρτη 15/5 για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα. Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, ο κόσμος του Περιστερίου ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην κίνηση αυτή, αναγνωρίζοντας το δίκιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Τους τελευταίους 7 μήνες, και μετά την ηρωική αντεπίθεση της παλαιστινιακής αντίστασης την 7η Οκτωβρίου, το σιωνιστικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ σφυροκοπά ακατάπαυστα τη λωρίδα της Γάζας. Οι περίπου 35.000 έως τώρα νεκροί Παλαιστίνιοι/ες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι/ες και παιδιά , καθώς και η σχεδόν ολοκληρωτική ισοπέδωση της Γάζας, πράγμα που την κάνει μη κατοικήσιμη, κάνουν ξεκάθαρες τις προθέσεις των σιωνιστών. Είναι φανερό πως όλο αυτό δεν αποτελεί απάντηση στα γεγονότα-αφορμή της 7ης Οκτωβρίου ούτε αποσκοπεί στην εύρεση λύσης του ζητήματος. Αντίθετα σκοπεύει στον αφανισμό του παλαιστινιακού λαού και την εκδίωξη του από τη γη του. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με το Ισραήλ να απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας που κατατέθηκε και επιτίθεται αυτή τη στιγμή στη Ράφα, περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι άμαχοι από όλη την υπόλοιπη Γάζα και αποτελεί την βασική δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή τη στιγμή ζούμε την κορύφωση μιας γενοκτονίας που ξεκίνησε πριν από 76 χρόνια με κατοχή εδαφών, εποικισμούς, βασανισμούς, φυλακίσεις, δολοφονίες και βιασμούς και στην οποία είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι του θύτη και του θύματος, όσο και αν οι δυτικές κυβερνήσεις, σύμμαχοι του Ισραήλ, και τα ελεγχόμενα από αυτές ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Στον αντίποδα οι μαχητές των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων όχι μόνο δεν παραδίνουν τα όπλα αλλά αντίθετα συνεχίζουν να συγκρούονται με τον Ισραηλινό στρατό κατοχής σημειώνοντας μάλιστα και αρκετές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Παράλληλα, βλέπουμε το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό να διογκώνεται τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τις καταλήψεις πανεπιστημίων από τους Αμερικανούς και όχι μόνο φοιτητές και τις μεγαλειώδης πορείες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέχρι τις δράσεις των ανταρτών Χούθι και της Χεζμπολάχ , το μήνυμα όλων των ανθρώπων που απεχθάνονται το άδικο και παλεύουν για την ελευθερία είναι ένα. Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Καλούμε στην πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη 15/5 με προσυγκέντρωση στις 18.30 στο Μέγαρο Μουσικής

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Αδράστεια


Κάλεσμα στήριξης της πορείας ενάντια στην εξόντωση & τον εκτοπισμό των παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος Τετάρτη 15/5 18.30

από Αναρχικό στέκι Υπόκεντρο

post image

Κάλεσμα στήριξης στην συγκεντρωση - πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στην εξόντωση & τον εκτοπισμό των παλαιστινίων 76 χρόνια μετά τη Νάκμπα Τετάρτη 15/5 18.30 με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

που συμβάλλει στη γενοκτονία και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

που συμμετέχει στη σφαγή στην Παλαιστίνη

ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

και σε όσα αντιστέκονται στο ισραηλινό κράτος


Κάλεσμα στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, Τετάρτη 15/5, στις 18.00, στο πάρκο Ελευθερίας.

Ενάντια στον εκτοπισμό και τον αφανισμό των παλαιστίνιων, 76 χρόνια μετά τη Νάκμπα.

Διανύουμε ήδη 7 μήνες μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωποσφαγές της πρόσφατης ιστορίας με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Το ισραηλινό κράτος έχοντας ισοπεδώσει κυριολεκτικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας, έχει εγκλωβίσει 1,5 εκ. παλαιστίνιους/ες σε ένα κομμάτι γης 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τη Ράφα. Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να εισβάλει και εκεί, οδηγώντας στην εξόντωση όσους/ες καταφέρνουν ακόμα να επιβιώνουν από την πείνα, τις ασθένειες, τις κακουχίες. Διακηρύσσοντας πλέον ανοιχτά ότι σκοπός του είναι ο πλήρης εκτοπισμός και ο αφανισμός των παλαιστινίων από την περιοχή που διαμένουν εδώ και αιώνες. Από την πρώτη στιγμή, επικαλούμενο «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» -παρόλο που είναι κατοχική δύναμη στην περιοχή εδώ και 76 χρόνια- έχει την πλήρη πολιτική και υλική στήριξη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας. Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στην αιματοχυσία, με τελευταίο στιγμιότυπο της συμμετοχής του την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην στρατιωτική επιχείρηση aspides της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1630380/
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαΐου 23h


Aντιπολεμική κινητοποίηση στην 76η επέτειο της Νάκμπα

Στις 15 Μαΐου 2024 συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, γνωστή και ως «Παλαιστινιακή Καταστροφή». Η Νάκμπα περιγράφει τόσο την διάσπαση της Παλαιστινιακής κοινωνίας και τον εκτοπισμό μεγάλων μερίδων του παλαιστινιακού λαού από τη γη του το 1948 όσο και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η 76η επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει με την αναζωπύρωση των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ από τα τέλη του 2023 στα παλαιστινιακά εδάφη και τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστινιακής αντίστασης τους τελευταίους μήνες. Η αντιπολεμική πάλη παραμένει ακόμα αναγκαία και με νέες δυνατότητες να ανοίγονται. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις από τη φοιτητική νεολαία διεθνώς, ξεκινώντας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και την προσπάθεια βίαιης καταστολής τους.

Η φετινή Νάκμπα παράλληλα συμπίπτει με μια σειρά εξελίξεις οι οποίες φέρνουν στο προσκήνιο τους οξύτατους αστικούς ανταγωνισμούς και την πολεμική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο. Εντείνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με την έμπρακτη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο παλαιστινιακός λαός αρνείται το μέλλον της κατοχής, της υποταγής και της εξορίας. Οφείλουμε να μην τον αφήσουμε μόνο του.

Το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε τα τελευταία δύο έτη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα μέλη (Σουηδία, Φινλανδία), μεγάλη άνοδο των εξοπλιστικών δαπανών, ανάπτυξη στρατευμάτων και βάσεων, ασκήσεις και επιθετικά σχέδια, ενώ στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ έχει μπει πιο ενεργά και η ίδια η ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της ακροδεξιάς, ευθυγραμμίζεται πλήρως στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα σε μια σειρά ιμπεριαλιστικές αποστολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στις «Aspides» (μία από τις τέσσερις χώρες της ΕΕ που έστειλαν πολεμικό πλοίο, ανάληψη διοικητικών ευθυνών από το στρατηγείο στη Λάρισα). Οι πολεμικές δαπάνες απογειώνονται, την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να χτυπά το λαϊκό εισόδημα. Συνολικά το ελληνικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση μέσω της εμπλοκής στον πόλεμο απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό επιδιώκει την αναβάθμιση του στην περιοχή και την απόσπαση μεγαλύτερου κομματιού από την οικονομική λεία, στο πλαίσιο και του ανταγωνισμού του με την αστική τάξη της Τουρκίας. Αυτή η πολιτική είναι αντιδραστική και θα ανατραπεί! Απαιτείται η ανάπτυξη μαζικού διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού:

  • ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΊΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Καλούμε σε αντιπολεμική κινητοποίηση στην 76η επέτειο της Νάκμπα, την Τετάρτη 15/5, στo πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής), στις 19:00.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Στις 23 Μαΐου συμπληρώνεται η 76η επέτειος της Νάκμπα, δηλαδή της καταστροφής της Παλαιστινιακής Γης και της αντικατάστασης των ντόπιων Παλαιστίνιων από Εβραίους εποίκους της Δύσης, οι οποίοι αργότερα βαπτίστηκαν Ισραηλινοί. Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν πόλεμοι, διωγμοί, καταστολές, αλλά και υβριδικές συγκρούσεις με πιο γνωστό παράδειγμα την κατασκευή εποικισμών σε Παλαιστινιακά εδάφη που θα κατοικηθούν από Ισραηλινούς.

Το '23 έφερε μία μικρού βεληνεκούς σύγκρουση, κατόπιν των ταραχών στο Τέμενος Αλ Αξά τον Μάιο, και, λίγους μήνες μετά, τη μεγάλη Παλαιστινιακή Επίθεση της 7ης Οκτώβρη. Η απάντηση του Σιωνιστικού καθεστώτος δεν ήταν τίποτα λιγότερο από στρατηγικοί βομβαρδισμοί και βομβαρδισμοί τρόμου (terror bombing) ως προοίμιο μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, η οποία κρατά ως τώρα, με τους νεκρούς Παλαιστίνιους να αριθμούν χιλιάδες.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση, όμως, δεν πτοείται, με τους αγωνιστές της να παλεύουν μέχρι τέλους. Η προοπτική μιας ήττας του Ισραήλ σημαίνει το ξεχαρβάλωμα του Σιωνιστικού καθεστώτος. Δεδομένου ότι οι νέες γενιές ανά τον κόσμο τάσσονται καθαρά υπέρ της Παλαιστίνης και η πολιτική πίεση προς τις κυβερνήσεις είναι τέτοια που μέχρι και Ευρωπαίοι πολιτικοί να συζητούν στα σοβαρά για κυρώσεις. Το δικό μας καθήκον δεν είναι να περιμένουμε τις όποιες πιέσεις, αλλά να παλέψουμε για την ήττα των σχεδίων του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και του Σιωνισμού. Αυτό προϋποθέτει τη σύγκρουση με τη δική μας κυβέρνηση ως συνυπεύθυνη για τη σφαγή στη Γάζα.

Καλούμε την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 18:00, στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία, σε αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης. Προσυγκέντρωση στις 18:00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής).

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 13h


Λευτεριά και Νίκη στην Παλαιστίνη!

Το ιστορικό σύνθημα του Παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, Επανάσταση -Επανάσταση μέχρι τη νίκη, είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Ο ασφυκτικός αποκλεισμός και οι βομβαρδισμοί στη Ράφα, σηματοδοτούν το πέρασμα του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, σε μια νέα φάση. Έχοντας καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας, η κυβέρνηση Νετανιάχου με τους φασίστες συμμάχους του, μισητή ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, έχει ξεκινήσει επιθέσεις και εισβολή στη Ράφα των κατατρεγμένων του περήφανου και ανίκητου λαού.

Ο πόλεμος που διεξάγει το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ, εμπεριέχει και ξεπερνάει σε ένταση και έκταση, ολόκληρη την έως τώρα ιστορία καταπίεσης και σφαγών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό: από την ιμπεριαλιστική αποικιοκρατία προπολεμικά έως τη Νάκμπα/Καταστροφή του 1948, την ιδρυτική πράξη του Ισραήλ, το οποίο στήθηκε εξαρχής ως ένα κράτος-χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού στην κομβικής στρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής - με τις ευλογίες του τότε κραταιού σταλινισμού στην ΕΣΣΔ. Αυτουργός της Νάκμπα στις 15 Μαΐου του 1948, αλλά και της σημερινής πολεμικής κτηνωδίας, είναι ο σιωνισμός, ο οποίος μέσα στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνει η επιδεινούμενη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, προκαλεί μια δεύτερη τρισχειρότερη Νάκμπα σε Γάζα και Δυτική Όχθη, επιδεινώνοντας όμως το χάος στο εσωτερικό του και οικονομικά, αλλά κυρίως μεγαλώνοντας το ρήγμα μέσα στην ισραηλινή κοινωνία, όπως φαίνεται και από τις κοινές διαδηλώσεις συναδέλφωσης με τη συμμετοχή και των δύο λαών.

Η πολεμική αυτή επέμβαση του βαθιά διασπασμένου σιωνιστικού καθεστώτος και των ιμπεριαλιστών υποκινητών και συνεργατών του, φέρνει ακόμα μεγαλύτερο ανθρώπινο πόνο και θάνατο, από αυτόν που οι ιμπεριαλιστές και ο σιωνισμός επί δεκαετίες έχουν σπείρει στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο. Όπως το ΕΕΚ έχει τονίσει από την αρχή του πολέμου, η αφηνιασμένη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ και η επέκτασή της στη σύγκρουσή του με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ και στην Ερυθρά θάλασσα με τους ηρωικούς Χούτι, συνδέεται άρρηκτα με την ιμπεριαλιστική επιχείρηση διαμελισμού και αποικιοποίησης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θέτοντας στους λαούς όλου του κόσμου, το ζήτημα της πάλης για τη συντριβή τού ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σε ενότητα με τον διεθνή αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο πόλεμος που γίνεται στην Παλαιστίνη, το Ιράν, το Λίβανο και την Ερυθρά Θάλασσα, γίνεται και υποστηρίζεται από τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που έχουν υποκινήσει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός μέσα στην κρίση και παρακμή του, σπρώχνει την ανθρωπότητα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και πυρηνικό όλεθρο.

Οι φετινές διαδηλώσεις οργής και αγώνα για τα 76 χρόνια από την Νάκμπα, είναι σημαδεμένες από τη διεθνή φοιτητική και νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό και σιωνιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα - Τροτσκιστές, υποστηρίζει αποφασιστικά τον Παλαιστινιακό λαό, για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και την ανατροπή του σιωνισμού, με την ίδρυση μιας κοσμικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας σε όλο το ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης, από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο, όπου Άραβες, Εβραίοι και Χριστιανοί θα ζουν μαζί, σε μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία όλων των λαών της Μέσης Ανατολής.

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και του σιωνισμού! Ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, των ανδρεικέλων συνεργατών του ιμπεριαλισμού και των σιωνιστών!

Οργανωθείτε στο ΕΕΚ, για το χτίσιμο του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης και την Τέταρτη Διεθνή της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό!

Όλοι στο Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μ. Μουσικής), Τετάρτη 15/5, 6.30μμ, στη διαδήλωση υποστήριξης της Παλαιστίνης, με πορεία στην αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία.

ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ (ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κέντρου Κριστιάν Ρακόφσκι) - neaprooptiki.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 15h


76 χρόνια από τη Νάκμπα - 76 χρόνια καταστροφής, κατοχής 76 χρόνια Αντίστασης και Αγώνα για την Επιστροφή [Διαδήλωση 15 Μαΐου]

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

post image

Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ - Ισραήλ για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα [15 Μαΐου 6.30 μμ Πάρκο Ελευθερίας- Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

76 χρόνια από τη Νάκμπα- 76 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών…76 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα για την Επιστροφή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης

Θάνατος στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού και αραβικού λαού

[…] Παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» της Γάζας, σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, υψώνοντας το λάβαρο της Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του, γνωρίζοντας καλά ότι η αντίσταση αυτή ως αγώνας λαϊκός, δίκαιος και επαναστατικός είναι και δικός μας αγώνας, αναπόσπαστο μέρος της πάλης μας για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση […]

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630378/


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

από Πρωτοβουλία για τα 76 χρόνια από την Νακμπα

post image

Εδώ και 76 χρόνια οι σιωνιστές συνεχίζουν την ολοκληρωτική δολοφονική, εποικιστική επίθεση τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Η φετινή ημέρα μνήμης της Al Nakba δεν μπορεί παρά να συνδέεται βαθύτατα με την ηρωική επιχείρηση «Καταιγίδα Al Aqsa» στις 7 Οκτώβρη 2023, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί μια ένοπλη αντεπίθεση της ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην κατοχή. Ο πανικός, που συνοδεύτηκε από ένα συνεχιζόμενο κρεσέντο γενοκτονικής μανίας, με τον οποίο αντιμετώπισαν οι σιωνιστές και οι σύμμαχοι τους αυτή την ένοπλη εξέγερση του παλαιστινιακού λαού, καταδεικνύει ότι ο ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε αύθραστος ούτε ανίκητος, ακόμα και στις πλέον εξαιρετικά εξοπλισμένες εμπροσθοφυλακές του, όπως τον χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή που ονομάζεται «Ισραήλ».

Οι ίδιες χώρες που σήμερα καταδικάζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και επί σειρά ετών νομιμοποιούν τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, είναι αυτές που από το 2014 στηρίζουν το ναζιστικό μπαντερικό καθεστώς του Κιέβου και τις προσθάθειες εθνοκάθαρσης κατά του λαού του Ντονμπάς.

Η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του φιλοϊμπεριαλιστικού πολιτικού συστήματος της χώρας προσφέρει την αμέριστη στήριξη προς το σιωνιστικό καθεστώς. Είτε μέσω του άξονα Ελλάδα- Αίγυπτος-Ισραήλ, είτε μέσω της ολόπλευρης στήριξης του φασιστικού καθεστώτους του Κιέβου και των νατοϊκών επιδιώξεων στην Υεμένη και την Αφρική, αποδεικνύεται επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, σέρνοντας τη χώρα πίσω από τα σχέδια του ευρωατλαντισμού.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την ανθρωπότητα και ο αγώνας για αυτήν καθήκον. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντισμό για την ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σε διαδήλωση τιμής και αγώνα για την Νάκμπα την Τετάρτη 15 Μάη στο Πάρκο Ελευθερίας στις 19:00, έξω από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής. Μαζικά και οργανωμένα τιμούμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του περήφανου λαού της Παλαιστίνης. Να παλέψουμε για την ήττα του Ιμπεριαλιστικού Σφαγείου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Πρωτοβουλία για τα 76 χρόνια από την Νακμπα


Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - συμετοχή στη πορεία για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα

Γιατί, η αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης, στην επιβολή ενός καθεστώτος απαρτχάιντ, στην ασφυκτική πολιορκία της Γάζας και στον ανηλεή βομβαρδισμό της, στην γενοκτονία και στην διαρκή επιχείρηση εθνοκάθαρσης, είναι δίκαιη.

Γιατί, μετά από 76 χρόνια από την Καταστροφή (NAKΜΠA) και την εκδίωξη, μετά από αμέτρητες απόπειρες εξέγερσης και επιστροφής και μετά από εφτά ολόκληρους μήνες αντίστασης στον ολοκληρωτικό πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ ως εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟικού συνασπισμού, η Γάζα στέκεται όρθια μες τα ερείπια και τον πόνο διεκδικώντας αυτό που μέχρι χθες φαίνονταν αδύνατο για τον παλαιστινιακό λαό: την ΝΙΚΗ, τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του.

Γιατί η αλύγιστη στάση του απέναντι στην σιωνιστική βαρβαρότητα, που εξελίσσεται με την υποστήριξη όλων των δυτικών "δημοκρατικών" κρατών και την συναίνεση των κρατών της Μέσης Ανατολής, σηματοδοτεί την πολιτική και ηθική χρεοκοπία όλου του κρατικό - καπιταλιστικού αποικιοκρατικού κόσμου.

Αυτή τη στιγμή και ενόσω η διαδικασία για συμφωνία εκεχειρίας έχει καταρρεύσει για άλλη μια φορά με ευθύνη του κράτους του Ισραήλ που αρνείται να αποδεχτεί τους όρους κατάπαυσης του πυρός που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στο πεδίο της μάχης, βομβαρδίζεται η Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων παλαιστίνιων όλης της Γάζας. Η πόλη όπου έχουν στοιβαχτεί 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, 600 χιλιάδες εκ των οποίων παιδιά.

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός έχει καταλάβει και αποκλείσει το μοναδικό διασυνοριακό σημείο που δεν υπάγεται σε καθεστώς απόλυτου ελέγχου του και τελευταίο πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την αποκλεισμένη Γάζα επιτείνοντας την κατάσταση λιμού ενός πληθυσμού που μετρά ήδη 35 χιλιάδες νεκρούς από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις θανατοπολιτικής του ισραηλινού κράτους, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, παιδιά και αμάχους, 78 χιλιάδες τραυματίες και χιλιάδες αγνοούμενους ανθρώπους θαμμένους κάτω από τα συντρίμμια.

Αυτή η ασύλληπτη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και ταυτόχρονα η ακλόνητη πεποίθηση του για το δίκιο του και η ανυπέρβλητη αντίστασή του παρά το τεράστιο τίμημα, έχει διαμορφώσει μια οριακή συνθήκη σε παγκόσμιο επίπεδο στην οποία δοκιμάζονται τόσο οι δυνατότητες βίαιης επιβολής των κυρίαρχων κέντρων εξουσίας του αποικιοκρατικού κόσμου, οι συμαχίες και οι κοινωνικές συναινέσεις που μπορούν να αντλήσουν, όσο και οι δυνατότητες ευθείας αμφισβήτησής τους από τα κάτω.

Μέσα απο τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης τις κινητοποιήσεις εβραϊκών κοινοτήτων και τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο όπου επιχειρούν να σπάσουν τη δυτική προπαγάνδα περί νόμιμης αυτοάμυνας του Ισραήλ και αντιμετωπίζονται με βίαιη καταστολή αναδεικνύεται με τον πλέον προφανή τρόπο πως οι κοινωνίες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν θέση απέναντι σε εγκλήματα και φρικαλεότητες ακόμα και όταν γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας. Το αίτημα είναι ένα και αρθρώνεται απ΄oλες τις γωνιές του κόσμου. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Η αναζωπύρωση του αντιπολεμικού και αλληλέγγυου στην παλαιστινιακή αντίσταση κινήματος σε όλο το κόσμο, που εκφράζεται σήμερα με δυναμικούς όρους ακόμα και στην καρδιά του κτήνους (ΗΠΑ - Ε.Ε.), δεν είναι στενά το αποκορύφωμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι σε άλλη μια παρεκτροπή του συστήματος εξουσίας αλλά μια βαθύτερη συνείδηση της παρακμής του.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου συμμετέχουμε στην διαδήλωση της επετείου των 76 χρόνων μετά από τη Νάκμπα, την αρχή της κατοχής και του εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη του. Πλάι στον παλαιστινιακό λαό που στέκεται με τόση αξιοπρέπεια όλον αυτόν τον καιρό και εξεγείρεται για τη γη και την ελευθερία του.

Τετάρτη 15 Μαΐου, 18:00 Συγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

αναρχική συλλογικότητα απόπειρα