τι; : συναυλία θεματική : από :

Σάββατο 18 Μαίου 2024 στις 19.00

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης

Για την συναυλία του Πολιτικού μας Χώρου

Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Πολιτικού μας Χώρου και στις αρχές του φθινοπώρου το Τρίτο Πολιτικό μας Φεστιβάλ.

Εδώ και έξι περίπου μήνες, και σε συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών φεστιβάλ καθώς και των δεκάδων μικρότερων live του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», εργαζόμαστε για την διοργάνωση διήμερης συναυλίας με συμμετοχή από 24 μπάντες, συμπεριλαμβανομένων και συγκροτημάτων από το εξωτερικό.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι τόσο την επιταχυνόμενη εμπορευματοποίηση των πανεπιστημίων όσο και το τσάκισμα του δικαιώματος στην πρόσβαση στους δημόσιους- ελεύθερους χώρους.

Αυτό αποτυπώνεται αφενός με τη μη χορήγηση αδειών από πανεπιστημιακές αρχές και δήμους σε οργανώσεις/ομάδες του ταξικού - λαϊκού κινήματος και του αναρχικού χώρου για τη διοργάνωση πολιτικών/πολιτιστικών δράσεων. Αφετέρου με την επέμβαση των μπάτσων, με πρόσχημα το αφήγημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί ανομίας, σε πανεπιστημιακούς (ΓΠΑ, ΑΠΘ) και δημόσιους χώρους (λόφος Στρέφη) κατά τη διάρκεια ή το στήσιμο τέτοιων εγχειρημάτων.

Την ίδια στιγμή που πολιτικοί χώροι αποκλείονται από πανεπιστήμια, πάρκα, πλατείες κοκ., η διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες στα ΑΕΙ εντείνεται και δημόσιοι χώροι (π.χ. Πλατεία Γκύζη, δημοτική αγορά Κυψέλης) παραχωρούνται από το δήμο Αθηναίων σε ιδιώτες για την διοργάνωση πάρτυ με σκοπό την τουριστική προώθηση της πόλης.

Η μετατροπή των δημόσιων και κοινωνικών- νεολαϊίστικων χώρων σε πεδίο κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων εταιρειών και ο οικονομικός στραγγαλισμός των δομών του λαϊκού κινήματος πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.

Γι αυτούς τους λόγους, στηρίζουμε το μονοήμερο των δράσεων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 17 Μαϊου από τις 14:00.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 18/5 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» με τη συμμετοχή τριών συγκροτημάτων.

Ευχαριστούμε όλες τις μπάντες, με τις οποίες βρισκόμασταν όλο αυτόν τον καιρό σε επικοινωνία, για τη συνεργασία. Εργαζόμαστε ήδη για τη διοργάνωση του Τρίτου Πολιτικού μας Φεστιβάλ στις αρχές του φθινοπώρου.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94412/