τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη από :

Πέμπτη 23 Μαίου 2024 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το εφετείο της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Στις 4 Απρίλη 2023 ξεκίνησε η δίκη των 3ων συντρόφων μας Θ.Χατζηαγγέλου, Γ.Βούλγαρη και Π.Καλαϊτζή στη Λάρισα. Ο Θ.Χατζηαγγέλου και η Γ.Βούλγαρη είχαν συλληφθεί στις 8/2/2022, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα του Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται η προσαγωγή του Π.Καλαϊτζή, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε σύλληψη. Στις 12/2/22 περάσαν από την διαδικασία ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους στην Οργάνωση "Αναρχική Δράση"(187Α), τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού και των ευρημάτων του σπιτιού και μετέπειτα στις 10 Μάρτη τη συμμετοχή του στην οργάνωση, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας στο ΙΕΘΠ και ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Στο βούλευμα του 6μήνου ο Π. Καλαϊτζής απαλλάχθηκε από την κατηγορία του 187Α και αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το παρόν και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η Γ. Βούλγαρη αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικό όρο να είναι σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και ο Θ. Χατζηαγγέλου παραμένει στη φυλακή. Οι σύντροφοι Γ. Βούλγαρη και Θ. Χατζηαγγέλου συνεχίζουν να κατηγορούνται με τον 187Α με τον όρο της ατομικής τρομοκρατίας.

Στις 4 Απρίλη 2023 ξεκίνησε η δίκη των 3 συντρόφων μας όπου έκρινε ένοχο το αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θ. Χατζηαγγέλου με ποινή 6 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, ένοχη τη Γ. Βούλγαρη με ποινή 16 μηνών φυλάκιση με αναστολή και αθώο τον Π. Καλαϊτζή.

Στις 22 Μάη 2024 ορίστηκε το εφετείο της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, όπου θα επανεξεταστεί η πρωτόδικη απόφαση από το πενταμελές εφετείο της Λάρισας. Παράλληλα ο σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου, καθώς έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής του, υπέβαλε αίτηση για την υφ' όρων απόλυσή του στις αρχές Απρίλη και κάποιες μέρες μετά γνωστοποιήθηκε η θετική εισαγγελική πρόταση με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από το νομό Θεσσαλονίκης, την υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι που έχει δηλωμένο στη Θεσσαλονίκη και δύο παρόν το μήνα. Παρόλα αυτά το συμβούλιο καθυστέρησε να συνεδριάσει και ενώ η ημερομηνία που ορίστηκε εντέλει ήταν στις 14 Μάη, μέχρι και σήμερα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η απόφαση. Αυτό το εκλαμβάνουμε ως έναν εμπαιγμό και μία εκδικητική στάση απέναντι στον σύντροφο, καθώς μας είναι γνωστή η τακτική της δικαστικής εξουσίας που δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των κρατουμένων, στερώντας τους το δικαίωμα σε λίγες ανάσες ελευθερίας. Και είναι ακόμη πιο εκδικητική και σκληρή απέναντι σε πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι δεν έχουν δείξει μετάνοια, δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται και μέσα από τα κάγκελα, δεν έχουν σταματήσει να παρεμβαίνουν με το λόγο τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ως αναρχικές/οι έχουμε το χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους αγώνες, απέναντι στην ίδια την πολιτική μας ύπαρξη να μην εγκαταλείπουμε ο ένας την άλλη ακόμη και όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν.

Όπως σταθήκαμε στο πλευρό των τριών συντρόφων μας καθ' όλη τη διάρκεια των προφυλακίσεών τους αλλά και της διεξαγωγής του δικαστηρίου τους, έτσι και τώρα θα σταθούμε αλληλέγγυα στο πλάι τους. Γιατί εκεί είναι η θέση μας.

Κανένας/καμιά μόνος/η στα χέρια του κράτους

Πόλεμο στην κρατική τρομοκρατία

Θάνο γερά ως τη λευτεριά

Το προγραμματισμένο εφετείο της Οργάνωσης Αναρχική Δράση δεν άρχισε την Τετάρτη 22/5

Καλούμε σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 23/5 στις 09:00 στα Δικαστήρια Λάρισας

κατάληψη Terra Incognita