τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 18.30

Συσκεψη εναντια στις συνδικαλιστικες - πολιτικες διωξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/5 η σύσκεψη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων & Κινήσεων - Συλλογικοτήτων - Κινήσεων Γειτονιάς ενάντια στις συνδικαλιστικές - πολιτικές διώξεις.

Συζητήθηκε απολογισμός της δράσης μας μέχρι στιγμής. Κρίθηκε θετική. Με τη διαδήλωση της 21/3 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη μαζική εκδήλωση της 25/4 και την τελευταία συγκέντρωση και διαδήλωση της 23/5 στο κέντρο της Αθήνας έχει κατοχυρωθεί μια αγωνιστική παρουσία και ανάδειξη στον δρόμο του ζητήματος των συνδικαλιστικών - πολιτικών διώξεων. Η περικύκλωση της διαδήλωσης της 23/5 από τις δυνάμεις καταστολής είναι άλλη μια απόδειξη της ανάγκης να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απάντηση στις διώξεις δεν μπορεί να δοθεί μια και έξω. Αποτελούν άλλωστε κεντρική επιλογή και πολιτική του συστήματος. Μια πολιτική που κλιμακώνεται σε όλους τους εργαζομένους, τους νέους, τους φοιτητές και σε κάθε φωνή που επιχειρεί να αντισταθεί πραγματικά στη βαρβαρότητα.

Για αυτό άλλωστε έχουμε πάρει την απόφαση ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Συνεχίζουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες ανοίγματος του ζητήματος στον λαό, παλεύουμε να πλατύνει ακόμα περισσότερο το μέτωπο του αγώνα, να γίνουν και άλλες ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις. Άλλωστε οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στην επαναπρόσληψη του απολυμένου συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ Δ.Α. Το θεωρούμε μια σημαντική νίκη, η οποία μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Φυσικά βλέπουμε και την κλιμάκωση της βιομηχανίας των διώξεων. Και άλλοι αγωνιστές στοχοποιούνται και προετοιμάζονται νέες διώξεις. Για αυτό με πείσμα θα συνεχίσουμε.

Στη σύσκεψή μας αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί άλλη μια δράση μας στα τέλη του Ιούνη.

Για να καταλήξουμε τη μορφή της (π.χ. συναυλία, συγκέντρωση, πολιτιστικό δρώμενο) και να την οργανώσουμε καλύτερα αποφασίστηκε νέα σύσκεψη στις 11/6 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά, όπου καλούμε και άλλες συλλογικότητες, κινήσεις και αγωνιστές για μια ακόμα πιο μαζική σύσκεψη που θα διαμορφώσει την οριστική απόφαση.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

29/5/2024

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουνίου 14h