Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στις 16.00

Θέατρο: Η πρώτη παρουσίαση της ομάδας του Στεκιού Μεταναστών

theatro.jpg

Η Θεατρική Ομάδα του Στεκιού Μεταναστών συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό και ζωτικό χώρο έκφρασης ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και θεατρικής εμπειρίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των ίδιων, αλλά και των θεατών-κοινού, γύρω από συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα, χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα ξεκινάει την πορεία της με ένα project που έχει ως στόχο να αναδείξει εναλλακτικές προσεγγίσεις της μετανάστευσης, μέσα από τις πολλαπλές ταυτότητες του μετανάστη και του ντόπιου. Ως βασικό εργαλείο δουλειάς επέλεξε το έργο Ευρώπη του David Greig, με στόχο να ανεβάσει παράσταση στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, η διάθεση της ομάδας είναι το κείμενο να μην αποτελεί κλειστή φόρμα δεδομένων νοημάτων, αλλά ένα δυναμικό πλαίσιο που ανα-συγκροτείται μέσα από συνεχείς θεατρικές και συλλογικές αναγνώσεις.

Μετατοπίζοντας λοιπόν το επίκεντρο από την «παράσταση-τελικό προϊόν» στη «διαδικασία-συλλογική συγκρότηση», καλεί το κοινό σε δημόσιες παρουσιάσεις/ πρόβες, επιζητώντας τον διάλογο τόσο πάνω στο περιεχόμενο όσο και στη φόρμα, πριν από την παράσταση. Οι δύο πρώτες ανοιχτές παρουσιάσεις/ πρόβες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο προβών της ομάδας, το Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών, ως εξής:

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 4:00 μ.μ. - Δημόσια ανάγνωση του κειμένου από την ομάδα - Συζήτηση με το κοινό

Αρχές Μάρτη (η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν εν καιρώ) Παρουσίαση «σκίτσου» του έργου μέσα από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας - Συζήτηση με το κοινό

πηγή : http://www.alterthess.gr/content/theatro-i-pr...