τι; : άλλο θεματική : από :

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 στις 19.00

Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης Συλλογής-Προσφοράς ειδών 1ης ανάγκης Ντουλάπι

Καλούμε όλους, όλες και όλα να ενισχύσουν με συνεισφορές την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς "Το Ντουλάπι"

Γείτονες, γείτον@, γειτόνισσες,

Σύντροφισσες, σύντροφοι, σύντροφ@,

Συναγωνιστ@, συναγωνίστριες, συναγωνιστές,

Καλούμε όλους, όλες και όλα να ενισχύσουν με συνεισφορές την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης "Το Ντουλάπι" και όσοι-ες έχουν ανάγκη να έρθουν να πάρουν ό,τι χρειάζονται. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της κοινωνικής-οικονομικής-πολιτικής κατάστασης και των εξελίξεων που βιώνουμε, οι ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουν αυξηθεί και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά.

Λίγα παραπάνω λόγια για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης "Το Ντουλάπι"

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (ΑΣΚΠΘΚ) αποτελεί έναν πυρήνα συσπείρωσης και αντίστασης των από τα κάτω η οποία δραστηριοποιείται στις γειτονιές μας από το Σεπτέμβριο του 2014. Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δεχόμαστε από το κράτος και το κεφάλαιο, δημιουργήσαμε τον Νοέμβριο του 2017 το Ντουλάπι. Μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης που συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με δράσεις και παρεμβάσεις, αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μπορεί και τα προσφέρει σε όσες και όσους έχουν ανάγκη.

Το Ντουλάπι έχει καταφέρει να στηρίξει όλους/ες όσους/ες έχουν έρθει στο Ντουλάπι για βοήθεια, ιδιαίτερα από την πανδημία και μετά όπου στηρίζει περίπου 15-20 οικογένειες σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα συνεχίσει να το κάνει. Καθώς όμως ο αριθμός όσων στερούνται τα αναγκαία αυξάνεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι της τάξης μας ωθούνται στην ανέχεια, ιδίως τώρα που οι τιμές στην ενέργεια και σε όλα τα είδη διατροφής έχουν αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πολέμων δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο επισιτιστικό πρόβλημα, η ανάγκη για προσφορά ειδών είναι πλέον πολύ μεγάλη.

Γι' αυτό το λόγο, κάθε προσφορά σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας είναι πολύτιμη και αναγκαία για τη στήριξη των διπλανών μας, ντόπιων, μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων/ισσών, στη βάση της ταξικής αλληλεγγύης και με γνώμονα την κοινωνική αυτοοργάνωση.

Βασικός μας στόχος είναι να υπάρχει μια δομή αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της γειτονιάς, για να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και σκεπτικά. Να καταλάβουμε όλοι/ες μας, ότι το να κλεινόμαστε στο πρόβλημά μας και να απομονωνόμαστε, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό εχθρό τον/την διπλανό/ή μας, δεν είναι η λύση.

Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες! Ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, που μας οδηγούν στην οικονομική, προσωπική και κοινωνική εξαθλίωση και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους.

Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που ο/η καθένας/καθεμία θα παίρνει αυτά που χρειάζεται και θα δίνει αυτά που μπορεί. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε μέσα από διαδικασίες συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Η δομή λειτουργεί κάθε Δευτέρα, 7-9μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, ώστε όποιος/α θέλει να προσφέρει ή να πάρει ό,τι χρειάζεται και κάθε Πέμπτη, 7-9μμ, για όποιον/α θέλει να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, να συζητήσει μαζί μας και να επισκεφτεί τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Ταξική αλληλεγγύη - Κοινωνική αυτοοργάνωση

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net - fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου