Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 12.00

Οι Πεζόδρομοι μας ανήκουν!

poster

Το μεσημέρι του Σαββάτου μαζευόμαστε στον πεζόδρομο Αιόλου προς τη μεριά της Σταδίου για να υπενθυμίσουμε ότι οι πεζόδρομοι ανήκουν στους πεζούς. Θα απολαύσουμε τον πεζόδρομο, θα παρακολουθήσουμε χάπενινγκ και οι μικροί μας φίλοι θα μπορουν να ζωγραφίσουν μια πιο ανθρώπινη πόλη.

Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους. Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, σε κίνηση η σταθμευμένα, έχουν απλωθεί υπερβολικά και οφείλουν να περιοριστούν πίσω στο χώρο που τους αναλογεί. Να λήξει πια η αυθαιρεσία των μηχανοκίνητων μέσων. Ο δημόσιος χώρος είναι ανάγκη. Τα παιδιά μας τον χρειάζονται. Δεν τους το χρωστάμε να ζούμε μονίμως σε εμπόλεμη κατάσταση. Αρχίζουμε από τους πεζόδρομους. Απαιτούμε να είναι αυτό που λέει και η λέξη: δρόμοι για τους πεζούς.

Συνδιοργανωτές:

(Σημείωση: Οι ποδηλάτες έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα με τους οδηγούς αλλά οχι με τους πεζούς. Οι πεζόδρομοι και τα πεζοδομια ανήκουν στους πεζούς και οι ποδηλάτες είναι εκεί φιλοξενούμενοι μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες ξεχωριστές υποδομές. Στο μεταξύ σεβομαστε τους "ντόπιους" και κινούμαστε έτσι ώστε να μην τους στερούμε ούτε στο ελάχιστο την ασφάλεια, την άνεση και την αξιοπρέπειά τους.)

πηγή : http://www.podilates.gr/node/20392