Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις 20.00

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Goody`s

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ GOODY' S Λ. ΠΥΡΓΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η εργοδοσία στα Goody' s του Λ. Πύργου (η οποία διατηρεί ακόμη 3 καταστήματα Τσιμισκή με Βενιζέλου, στον Εύοσμο και στη Ν. Ιωνία) μπαίνοντας στο κλίμα του ΔΝΤ και των υπόλοιπων εργοδοτών απέλυσε εργαζόμενους επειδή οργανώθηκαν στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και αντιστάθηκαν στα σχέδια της για αλλαγές συμβάσεων εργασίας, αυθαίρετη μείωση μισθών, κατάργηση 8ώρου και 5μερου κ.τ.λ.). Αφού με διάφορες μεθοδεύσεις (επιβολή συμβάσεων εκ περιτροπής εργασίας, αλλαγή πόστων και εντατικοποίηση εργασίας) δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων κατέφυγε στο τελευταίο όπλο της δηλαδή στις απολύσεις.

 Στις 4 Οκτώβρη απέλυσε τον Γ. Τσουκαλά, εργαζόμενο του καταστήματος για 10 χρόνια, με ένα σχέδιο το οποίο είχε στηθεί μήνες πριν. Η εργοδοσία βρήκε έναν καλοθελητή της, τον Σταύρο Αλεξίου, εργαζόμενο του καταστήματος, που δέχτηκε να κάνει μήνυση εναντίον του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά, έτσι ώστε να μπορέσει η εργοδοσία να τον απολύσει.

 Στις 30 Νοέμβρη απέλυσε εκδικητικά και τη σύζυγο του Γ. Τσουκαλά, Π. Κατσιγιάννη εργαζόμενη και αυτή στο κατάστημα για 10 χρόνια, αφού προηγούμενος της είχε στείλει εξώδικο ότι δήθεν δεν κάνει καλά την δουλειά της, ουσιαστικά επειδή συνέχισε να αντιδράει και δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην Απεργία στις 1 Δεκέμβρη!!!

Η εργοδοσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν ή να τους καθυποτάξει έτσι ώστε να περάσει όλα τα σχέδιά της στο κατάστημα. Έχει βάλει κάμερες πα-ντού, τρομοκρατεί και εκβιάζει συνεχώς τους εργαζόμενους ενώ στις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης, έχει απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά, σπρώχνοντας, βρίζοντας και απειλώντας.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Goody's - Αlter - Χαλυβουργική… όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής τόσο της χουντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που προσπαθώντας να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των εργοδοτών επιχειρούν να βάλουν τέλος σε κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, στην ίδια μας την ζωή. Τα μέτρα που έχουν περάσει και συνεχίζουν να παίρνουν (κατάργηση κλαδικών και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εργασιακή εφεδρεία, μείωση συντάξεων και επιδομάτων, χαράτσια κ.τ.λ) έχουν αχρηστεύσει πλήρως την Εργατική Νομοθεσία. Μέτρα, που σε συνδυασμό με την απειλή της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, δίνουν ''πάτημα'' στους εργοδότες να αλωνίζουν, να τρομοκρατούν, να καταργούν κατά βούληση τα δικαιώματα μας και τελικά να μας πετάνε στο δρόμο όποτε θέλουν παρ' όλα τα κέρδη που έχουν βγάλει στις πλάτες τόσα χρόνια!!!

Στον δρόμο των αγώνων που έδωσαν και δίνουν οι συνάδελφοί μας στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού (Banquet, Applebee's, Καφεναί, Pizza Hut), των αγανακτισμένων στις πλατείες και γειτονιές όλης της Χώρας, των εργαζομένων και των απεργών σε Χαλυβουργική, Alter, Χατζή κ.α., που παλεύουν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος σε χώρο εργασίας, για να ξεφορτωθούμε επιτέλους την χούντα συγκυβέρνησης-τρόικας.

Σε αυτά τα πλαίσια, δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Αλληλεγγύης με σκοπό την διεξαγωγή και την διεύρυνση αυτού του αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να συμπαρασταθούν και να α-γωνιστούν με κάθε τρόπο στο δίκαιο αγώνα μας.

 Άμεση επαναφορά των Γ. Τσουκαλά και Π. Κατσιγιάννη στην εργασία τους

 Να αποσυρθεί τώρα η ψευδομήνυση του Σταύρου Αλεξίου

 Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι - να τηρείται η εργατική νομοθεσία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤA GOODY'S: Παρασκευή 3/2, Σάββατο 4/2 και Κυριακή 5/2 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 20:00 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΑΝΤΙ Λ. ΠΥΡΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2 από τις 21:30 στο Στέκι ΙΣΚΡΑ (Αμύντα 12): Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των εργαζόμενων σε Ζαχαροπλαστεία Χατζή και Goody's

ακριβής τοποθεσία : ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Λ.ΠΥΡΓΟ

επικοινωνία : http://goodysresistance.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...