τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Η ταξική αλληλεγγύη θα νικήσει!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η περίοδος της καραντίνας αποκάλυψε με τον πιο σαφή και σφοδρό τρόπο τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και την εκμετάλλευση που υπόκεινται οι εργαζόμενοι. Οι αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος έγιναν πιο έντονες από ποτέ. Η πανδημία της covid-19 φανέρωσε για ακόμα μία φορά την αδικία και την αδυναμία του κράτους να πάρει μέτρα προς όφελος της κοινωνίας. Ενώ το σύστημα υγείας υπολειτουργούσε, η αστική τάξη εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αποκτήσει ακόμα περισσότερα κέρδη, και το κράτος επιδόθηκε στις πολιτικές των απαγορεύσεων.

Η καραντίνα, πέρα από την επιβολή της φυσικής απομόνωσης, ανέδειξε και την κοινωνική απομόνωση των κατώτερων στρωμάτων. Οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με επισφαλείς συνθήκες, προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας για να επιβιώσουμε, ενώ το κράτος έσπευσε να σώσει τους τραπεζίτες και τις επιχειρήσεις με πακτωλούς χρημάτων μέσω ελαφρύνσεων, αφήνοντας την κοινωνική βάση να ακολουθήσει την τύχη της. Η καραντίνα, λοιπόν, δεν ήταν απλώς μια υγειονομική κρίση, αλλά κυρίως ανέδειξε ότι το καπιταλιστικό σύστημα προτάσσει και υπηρετεί το κέρδος απέναντι στην ανθρώπινη ανάγκη.

Οι ντελιβεράδες, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στην υγεία, το εμπόριο και την βιομηχανία, και όλοι όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κοινωνική και οικονομική απομόνωση έγιναν τα θύματα ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και τη συσσώρευση πλούτου από τους λίγους εις βάρος των πολλών. Και φυσικά κάπου εκεί εμφανίζεται και η αστυνομία για να διασφάλισει την απρόσκοπτη συνέχεια αυτής της συνθήκης.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η πόλη των Ιωαννίνων έζησε μια πρωτοφανή εκδήλωση καταστολής, η οποία ανέδειξε τις διαστάσεις της αυξανόμενης αστυνομικής βίας. Η επέτειος του Πολυτεχνείου εκείνη τη χρονιά χαρακτηρίστηκε από μια έντονη αυταρχική αντίδραση απέναντι στις διαδηλώσεις. Δεκάδες διαδηλωτές και μη προσήχθησαν, ενώ η πόλη βυθίστηκε σε κλίμα έντασης, με κλούβες και κρατητήρια να γεμίζουν ασφυκτικά. Κάποια σημεία της πόλης μετατράπηκαν σε πραγματικά πεδία μάχης, με τραυματισμούς και συλλήψεις. Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δόμπολη), το πρωί της ίδιας ημέρας, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να αντισταθούν παρά τα περιοριστικά μέτρα με πρόφαση την COVID-19. Η αντίδραση της αστυνομίας υπήρξε σφοδρή και κατασταλτική, με ειδική επίθεση στο συνδικάτο των οικοδόμων και στους φοιτητές, που κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο εκκίνησης της διαδήλωσης. Οι συνέπειες ήταν σφοδρές: 25 φοιτητές και φοιτήτριες, αφού χτυπήθηκαν, συνελήφθησαν, με βαρύ κατηγορητήριο, ενώ παράλληλα στο Αστυνομικό μέγαρο, οι μπάτσοι είχαν στριμώξει περισσότερους από 100 προσαχθέντες. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν άγγιξαν συνολικά το ποσό των 20.700 ευρώ. Η δίκη, μετά από πολλές αναβολές, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου 2025 στις 9πμ.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε την ημέρα της πανελλαδικής εργατικής απεργίας στις 26 Νοεμβρίου 2020, ενάντια στο νομοσχέδιο Βρούτση, που ουσιαστικά καταργούσε το 8ωρο. Το Εργατικό Κέντρο, ήταν το σημείο συγκέντρωσης, που όμως ήταν αποκλεισμένο από τον στρατό κατοχής για να αποτραπεί η πορεία. Τελικά η απεργιακή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από άλλο σημείο. Ακολούθησε καταδίωξη στα στενά της πόλης που κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψη με ανυπόστατες κατηγορίες δύο μελών του Πρωτοβάθμιου Σωματείου «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ). Δεκάδες πρόστιμα, διπλά και τριπλά, επιβλήθηκαν και τις δύο ημέρες. Στους συλληφθέντες του ΣΒΕΔΙ ενημερώθηκαν για την ύπαρξη των προστίμων όταν αυτά βεβαιώθηκαν στην εφορία, στερώντας τους ακόμη και τη δυνατότητα ένστασης, καθώς η προθεσμία είχε παρέλθει. Η δίκη έχει οριστεί στις 10 Φεβρουαρίου 2025 στις 9πμ.

Η αξία των αγώνων όμως, δεν βρίσκεται μόνο στην ένταση που ξεδιπλώνουν κατά την διεξαγωγή τους. Βρίσκεται και στην υπεράσπισή τους για όσο καιρό χρειαστεί, σε όλα τα επίπεδα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχαστούν οι μάχες που δόθηκαν για να σπάσουν στην πράξη οι παράλογες απαγορεύσεις. Ούτε όσοι αιχμαλωτίστηκαν από την αστυνομία, θα αφεθούν μόνοι στα δικαστήρια, που εν τέλει δεν αποτελούν παρά την συνέχεια της κρατικής καταστολής. Πρέπει όλοι και όλες να είμαστε εκεί, όχι μόνο σαν συνέχεια των τότε αγώνων, αλλά και σαν νοηματοδότηση των σημερινών.

Η ταξική πάλη της εποχής μας είναι, μια πάλη ενάντια σε όλες τις μορφές εξουσίας - πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής. Είναι μια πάλη ενάντια στον καπιταλιστικό παραλογισμό, τον οποία μάλιστα διαχειρίζεται ένας εντελώς σαπισμένος κρατικός μηχανισμός. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του εγκλήματος των Τεμπών, δεν υπάρχει. Οι ίδιοι που επέβαλλαν τις καραντίνες, οι ίδιοι που το παίξανε προστάτες της κοινωνίας, οι ίδιοι που σέρνουν αφειδώς αγωνιστές στα δικαστήρια, είναι αυτοί που αδιαφόρησαν για την ασφάλεια και συγκαλύπτουν ακόμα, τις δολοφονικές τους ευθύνες. Και η κοινωνία το έχει κατανοήσει αυτό πολύ ξεκάθαρα όπως φάνηκε και στις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις.

Ο αγώνας των φοιτητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, η αντίσταση των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, τα μέτωπα υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι όλα κομμάτια ενός ενιαίου αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς την καταστροφή των εξουσιαστικών μηχανισμών. Να αντισταθούμε στο Κράτος, το Κεφάλαιο και τις καταπιεστικές δομές που εγκλωβίζουν τους αγώνες μας σε κομματικούς μηχανισμούς. Είναι η ώρα τώρα, να οργανωθούμε καλύτερα και να επιτεθούμε μαζικότερα στην εξουσία. Είναι η ώρα τώρα, να χτίσουμε μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ:

-ΤΟΥΣ 25 ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 17/11/20

-ΤΟΥΣ 2 ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 26/11/20

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 9:00πμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 9:00πμ

κατάληψη Acta et Verba, Κουρεμένου 5

actaexetverbasexquat@gmaexil.com
@info_acta
https://actaverbasquat.wordpress.com/2025/01/…

πηγή : https://actaverbasquat.wordpress.com/2025/01/…
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Ιανουαρίου 19h


1 2 3

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ, Ή Θ Α ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ

Τη Δευτέρα 10/02/2025 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το δικαστήριο των δύο συλληφθέντων της απεργίας στις 26/11/2020, στα Ιωάννινα. Ας θυμίσουμε αρχικά τι συνέβη τότε. Στις 26/11/2020 καλέστηκε πανελλαδική απεργία από πλήθος Σωματείων ενάντια στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο Βρούτση - Χατζηδάκη και ενώ η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς lock down, λόγω κορωνοϊού. Η κυβέρνηση είχε φυσικά απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις με τη δικαιολογία του κινδύνου διασποράς του ιού. Κομμάτι της εργατικής τάξης, αψηφώντας τις προσταγές του κράτους, βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο δρόμο. Σε τοπικό επίπεδο το αποτέλεσμα ήταν η επίθεση μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ πάνω σε τμήμα των απεργών και ο ξυλοδαρμός και σύλληψη δύο εξ' αυτών, καθώς και η προσαγωγή δέκα ακόμη. Οι επιθετικές διαθέσεις της αστυνομίας φυσικά είχαν φανεί από πολύ νωρίτερα, αφού εκτός από τη γενικευμένη ανακοίνωση για απαγόρευση των απεργιακών συγκεντρώσεων σε κάθε πόλη, στα Ιωάννινα ήδη από νωρίς το ίδιο πρωί δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει το αρχικό σημείο του καλέσματος, αναγκάζοντας έτσι όσες και όσους επέλεξαν να κατέβουν στο δρόμο να μετατοπιστούν στην κεντρική πλατεία, ενώ είχαν ήδη πραγματοποιηθεί συλλήψεις μελών του ΠΑΜΕ. Η πορεία διήρκησε πολύ λίγο, με την αστυνομία να κλείνει το δρόμο στους απεργούς, ενώ στη συνέχεια και κατά την αποχώρησή τους, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν σε τμήμα των διαδηλωτών, σε παρακείμενο στενό. Τα άτομα τα οποία συνελήφθησαν ήταν μέλη της ΣΒΕΔΙ, ενώ στην απεργία είχαν καλέσει, μεταξύ άλλων, το ΣΒΣΜΙ καθώς και η ΕΣΕ Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της επιθετικής στάσης του κράτους και της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Από τη μία το κράτος ήταν στην πλεονεκτική θέση να μπορεί χωρίς πολλά πολλά να καταστείλει κάθε αντίλογο στις προσταγές του. Από την άλλη, η αστυνομία μπόρεσε επιτέλους να κάνει αυτό που ονειρευόταν τόσο καιρό, να καταστέλλει πορείες, απεργίες και γενικά όποιον αντιτίθεται στην εξουσία της.

Με όχημα τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πλήθος νομοσχεδίων ψηφίστηκαν στη Βουλή. Άλλα έγιναν μέσα σε πλήρη μυστικότητα, με τα μίντια να επικεντρώνονται στον αριθμό των κρουσμάτων και άλλα να γίνονται αντιληπτά αλλά η παραμικρή αντίδραση να κρίνεται παράνομη. Εξ' άλλου, δεν είμαστε οι πρώτοι-ες που θα τονίσουμε την αντίφαση μεταξύ μιας Βουλής σε πλήρη λειτουργία και μιας κοινωνίας κλειδωμένης μέσα στα σπίτια και τους εργασιακούς χώρους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λοιπόν, το οποίο τελικά υπερψηφίστηκε λίγους μήνες αργότερα και είχε ήδη δημιουργηθεί υπό τη θητεία του Βρούτση, κατακρεουργεί μεγάλο μέρος εργατικών κεκτημένων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως με αυτό το νομοσχέδιο κατακρεουργήθηκε το 8ωρο, υποτιμήθηκε και ουσιαστικά ακυρώθηκε η σημασία της απεργίας και απελευθερώθηκε η αδήλωτη εργασία. Δεν υπήρχε συνεπώς καλύτερη χρονική στιγμή να περαστεί.

Η στάση της αστυνομίας από την άλλη κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι λίγο πολύ γνωστή. Η καταστολή και οι αυθαιρεσίες των μπάτσων είχαν πια πλήρως τη σφραγίδα του κράτους. Κατά συνέπεια δεν υπήρχαν προσχήματα να κρατηθούν και έτσι με κάθε ευκαιρία η αστυνομία έπεφτε πάνω σε διαδηλωτές και κόσμο που περνούσε το δρόμο ή άραζε σε κάποια πλατεία. Η δικαιολογία : κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού. Ένα παράδειγμα λοιπόν στα παραπάνω ήταν και η στάση της τοπικής αστυνομίας εκείνη την ημέρα και όχι μόνο. Τόσο στις 17/11 όσο και στις 06/12 του ίδιου έτους, οι πορείες κρίθηκαν παράνομες και είτε καταστάλθηκαν με τη σύλληψη ή προσαγωγή όσων επιχείρησαν να κατέβουν στο δρόμο, είτε διαλύθηκαν από την ισχυρή αστυνομική παρουσία. Εξ' άλλου το ίδιο το κράτος πέρασε νέο νόμο σύμφωνα με τον όποιο, όταν κρίνεται απαραίτητο, μπορεί κανείς να διώκεται με την κατηγορία της διασποράς ιού, μία κατηγορία με την οποία διώκονται πλέον όσοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Η αντιφατική εικόνα ωστόσο σε όλα τα παραπάνω ήταν αυτή που επικρατούσε στους χώρους εργασίας. Παρότι οι εντολές ήταν να μην κυκλοφορούμε έξω από το σπίτι μας παρά μόνο για τα απαραίτητα, όσο βρισκόμασταν στους χώρους εργασίας μάλλον ο κορωνοϊός δε μπορούσε να μας αγγίξει. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, όχι απλά δεν έδιναν δεκάρα για τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, αλλά δεν παρείχαν καν τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους. Ενώ οι μπάτσοι φαινόταν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο ποιός βγαίνει από το σπίτι του, πού πάει και με πόσα άτομα συναναστρέφεται, οι υπόλοιπες κρατικές αρχές όπως αυτές της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ ακολούθησαν μια πιο αδιάφορη στάση για το ποιές είναι οι συνθήκες στους χώρους εργασίας. Για την ακρίβεια: δεν τους βρίσκαμε καν, ούτε στους δικούς τους χώρους εργασίας. Φυσικά ο νόμος για την διασπορά ιού, δεν έχει επιβαρύνει κανένα αφεντικό, ούτε καν αυτά τα οποία καταγγέλθηκαν ανοιχτά για απαράδεκτες συνθήκες και μη δηλωμένα περιστατικά Covid μεταξύ των εργαζομένων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δε μπορούμε παρά να τονίσουμε την αντίφαση με την οποία για μία ακόμη φορά λειτούργησαν κράτος και κεφάλαιο. Η ρητορεία περί προστασίας μας από τον ιό έπεφτε σαν τραπουλόχαρτα κάθε φορά που πηγαίναμε για δουλειά και μετατρέπονταν σε οργή όταν, μαζί με τους συναδέλφους μας, δεν μας επιτρεπόταν να διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση των κεκτημένων μας, διότι εκεί είμαστε συνωστισμένοι (!). Η καταστολή που ήρθε τόσο στην απεργία όσο και σε άλλες διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου έγινε με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δε θα αφήσουν κανέναν να χαλάσει την πειθαρχία που επέβαλαν και να μπει εμπόδιο στα σχέδια και τη ρητορεία τους.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να πούμε ακόμη και σήμερα πως δεν πρέπει αφήνουμε κανένα κράτος να μας εκμεταλλεύεται πατώντας πάνω μας για να αυξήσει τα κέρδη και την εξουσία του. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η θέση μας βρίσκεται στο δρόμο απέναντι σε κάθε εξουσία. Η θέση μας βρίσκεται στις 10/02 δίπλα από τους συλληφθέντες εκείνης της απεργίας που το κράτος έβαλε για μία ακόμη φορά τους μπάτσους να καταστείλουν. Ξέρουμε καλά πως τόσο στην καραντίνα όσο και πάντα το κράτος είναι πιο ασφαλές όταν εμείς μένουμε σπίτι. Ε λοιπόν είμαστε εδώ για να το απογοητεύσουμε για μία ακόμη φορά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26/11/2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/02/2025 ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΗ-ΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αναρχική ομάδα A Batalha

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Φεβρουαρίου 17h


1 2 3

26 Νοεμβρίου 2020, καλείται πανελλαδική απεργία ενάντια στη ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου Βρούτση-Χατζηδάκη. Ένα νομοσχέδιο που περιλάμβανε την κατάργηση του 8ωρου, με τη πληρωμή των υπερωριών σε ρεπό, την ποινικοποίηση των απεργιών και ευρύτερα της συνδικαλιστικής δράσης, καταργούσε έμμεσα το ΣΕΠΕ και φακέλωνε τα σωματεία σε ένα υποχρεωτικό μητρώο μελών. Σαν σωματείο, βλέποντας την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα να έρχεται, επιλέξαμε να κηρύξουμε απεργία και να καλέσουμε σε αντίστοιχη απεργιακή διαδήλωση.

Το διάστημα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου δεν ήτανε τυχαίο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διανύαμε μια περίοδο απαγορεύσεων και ελέγχου και οποιαδήποτε αντίδραση καταστελλόταν με δικαιολογία τη διασπορά του κορωνοϊού. Μια διασπορά που για το κράτος δεν υφίστατο στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους εργασίας που λειτουργούσαν κανονικότατα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με τη παντελή έλλειψη ελέγχων της επιθεώρησης εργασίας. Όσοι και όσες λοιπόν δεν επέλεξαν να κάτσουν σπίτι και να βλέπουν τα εργασιακά τους κεκτημένα να καταπατώνται δέχτηκαν τη καταστολή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η 26η Νοεμβρίου του 2020, όπου σε τοπικό επίπεδο σωματεία και οργανώσεις είχαν καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει από νωρίς το σημείο. Με τη μεταφορά της συγκέντρωσης στη Περιφέρεια και την έναρξη της πορείας ακολούθησε κυνηγητό της αστυνομίας στους διαδηλωτές-ριες, που είχε σαν αποκορύφωμα την επίθεση σε μια μερίδα διαδηλωτών που αποχωρούσε, κάνοντας υβριστικά και σεξιστικά σχόλια, τον ξυλοδαρμό και σύλληψη δύο διανομέων μελών της ΣΒΕΔΙ καθώς και τη προσαγωγή δεκάδων άλλων διαδηλωτών μεταξύ και μελών του ΣΒΣΜ και την επιβολή προστίμων. Οι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν μετά από ώρα στο νοσοκομείο και τους απαγγέλθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες. Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έχει οριστεί δικάσιμος της συγκεκριμένης υπόθεσης και θα πραγματοποιηθεί στο δικαστικό συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συναδέλφους. Σαν σωματείο θεωρούμε πως το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση είναι αδιαμφησβήτητο παρά τη τρομοκράτηση που επιχειρούν. Μέσω των απαγορεύσεων και στη συνέχεια των διώξεων επιχειρούν να μας εκφοβίσουν να μην αντιδρούμε και να περνάνε ανενόχλητοι αντεργατικά νομοσχέδια. Η περίοδος της πανδημίας και της διαχείρισης της από το κράτος ήτανε η τέλεια ευκαιρία. Μας πουλούσανε κάθε μέρα ατομική ευθύνη και μας κατηγορούσαν πως είμαστε ανεύθυνοι-ες για την υγεία των άλλων επειδή κατεβήκαμε στο δρόμο να διαδηλώσουμε, οι ίδιοι που τόσα χρόνια υποβάθμιζαν τη δημόσια υγεία και δεν είχανε νοιαστεί στο ελάχιστο με το τι συμβαίνει στους χώρους εργασίας και με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι μάσκες έπεσαν. Δεν συγκινούμαστε από τα κροκοδείλια δάκρυα του κράτους, ούτε θα φοβηθούμε με τις στοχευμένες διώξεις του και τη καταστολή στους αγωνιζόμενους-ες εργάτες και εργάτριες. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι-ες θα συνεχίσουν να απαντάνε με απεργίες και διαδηλώσεις παρά τις όποιες απαγορεύσεις και προσπάθειες ποινικοποίησης τους. Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους και απαιτούμε την άρση όλων των κατηγοριών.

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων Ιωαννίνων

svsm.ioanninawordpress.com/

svsmexioannina@gmail.cexom

πηγή : https://svsmioannina.wordpress.com/2025/02/
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Φεβρουαρίου 23h