Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 17.00

Ανεξάρτητη συνέλευση μαθητών Μαγνησίας

Μαθητές της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, συναντηθήκαμε συνεννοημένοι μέσω διαδικτύου, και αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους μαθητές της μαγνησίας σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Έχει γίνει πλέον αισθητή η καταστροφική πολιτική που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο της παιδείας. Με τον νόμο Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και με το νέο λύκειο που τώρα πλασάρεται στην δευτεροβάθμια, η διάθεση για ιδιωτικοποίηση είναι φανερή. Οι ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία παραμένουν, αίθουσες και σχολεία υπερπλήρη και οι δημοκρατικοί θεσμοί στα σχολεία δεν λειτουργούν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη της κινητοποίησης των μαθητών, έξω από την λογική του «καπελώματος» που λειτουργούσε τόσο καιρό.

Ο μαθητικός αγώνας είναι κοινός για όλους, γιατί τα ζητήματά του αγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει όλοι μαζί, παραμερίζοντας διάφορα συμφέροντα, να αγωνιστούμε για το αύριο της εκπαίδευσής μας, για το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μαζί με τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι κρατούντες να πετύχουν και τον μεγαλύτερο στόχο τους: να καταστρέψουνε ολοσχερώς την εκπαίδευση, την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους είναι υποχρέωση όλων μας να κινητοποιηθούμε.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

επικοινωνία : http://mathitesvolou.wordpress.com/

Πρωτοβουλία για ανεξάρτητη συνέλευση μαθητών (Βόλος)

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Φεβρουάριος 18h