Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.00

Ανεξάρτητη μαθητική πορεία

Διοργάνωση: Ανεξάρτητοι Μαθητές

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Την ώρα που τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν νέα μέτρα λιτότητας που κάθε καθεστώς χούντας θα ζήλευε, έρχεται να προστεθεί το Μνημόνιο(2) ενεργοποιώντας ένα νέο σχέδιο υποδούλωσης. Με τον συγκεκριμένο μηχανισμό επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο ο λαός, με επιπλέον μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων, με νέες μειώσεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με περαιτέρω φορολογία, καθώς επίσης αναστέλλονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες προέβλεπαν αυξήσεις μισθών. Αυτά, είναι κάποια από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σύντομα.

Ταυτόχρονα, η προνομιούχα άρχουσα τάξη επιβάλλει την εξουσία της, οδηγώντας τους απλούς πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση. Αυτός ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και την παιδεία μας. Στο σχολείο επιβάλλεται από τις πολιτικές ηγεσίες η καλλιέργεια του ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών προετοιμάζοντάς τους για την διεκδίκηση της κατάκτησης των αγορών, διαιωνίζοντας το αποτυχημένο κεφαλαιοκρατικό σύστημα.

Έφτασε λοιπόν, η στιγμή της αντίδρασης, καθώς βλέπουμε τους γονείς μας να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την επιβίωση ολόκληρης της οικογένειας και τελικά να απελπίζονται με τις νέες μεταρρυθμίσεις. Το μέλλον που έχουν χαράξει οι πολιτικοί για εμάς τους νέους είναι αβέβαιο, γεγονός που μας εξοργίζει περισσότερο. Ακόμα κι αν εισαχθούμε σε μία σχολή, ακόμα κι αν τελειώσουμε τις σπουδές μας, κανείς δεν εγγυάται πως θα έρθουν οι μέρες ευημερίας. Έχουνε κλέψει τα όνειρα που έχουμε κάνει, έχουνε κλέψει τις ελπίδες μας, έχουνε κλέψει τα οράματά μας.

Είναι καιρός να αντισταθούμε συμμετέχοντας ενεργά στις γενικές απεργίες, στις κινητοποιήσεις και στις συμβολικές ενέργειες που πραγματοποιούνται ενάντια στο άδικο σύστημα. Καλούμε όλους τους μαθητές της Θεσσαλονίκης στην Ανεξάρτητη Μαθητική Πορεία που οργανώνεται ως ένδειξη αγανάκτησης. Ανάλογες ενέργειες γίνονται από μαθητές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Βόλος, Κρήτη, Νάξος, Κάρπαθος κ.α.). Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική γραμμή ούτε είμαστε μέλη σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Αγωνιζόμαστε υπέρ της αλληλεγγύης, του αυτό-προσανατολισμού, της αυτό-οργάνωσης και ενάντια στην καταπίεση.

 Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

 ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

Καμάρα, Σάββατο 25 Φλεβάρη 6μ.μ.

Καμάρα, Σάββατο 3 Μάρτη 6μ.μ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...