τι; : προβολή θεματική : από :

Πέμπτη 1 Μαίου 2025 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Hugo

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Πέμπτη 1 Μαΐου (21:00)

HUGO

Ο Martin Scorsese με σενάριο του John Logan μας παρουσιάζει το Hugo, μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Brian Selznick "The Invention of Hugo Cabret". Η ιστορία πέραν του παραμυθένιου της χαρακτήρα εμπεριέχει και ιστορικά στοιχεία καθώς βασίζει την εξέλιξή της στον κινηματογραφιστή και συγγραφέα Georges Méliès (1861-1938).

Ένα αγόρι 12 χρονών μένει ορφανό και το μόνο πράγμα που το δένει με τον πατέρα του είναι ένα ξεχασμένο ρομπότ (Automata) που οι δυο τους προσπαθούσαν να επισκευάσουν. Παράλληλα φροντίζει να λειτουργούν τα ρολόγια του σταθμού των τρένων ενώ κρύβεται μέσα σε ένα από αυτά για να μην καταλήξει στο ορφανοτροφείο.

Οι Scorsese, Logan και Selznick προσθέτουν, στο παραμύθι αυτό, στοιχεία της πρώιμης ιστορίας του κινηματογράφου θυμίζοντας σε όλους μας πόσο θολά είναι τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, ρεαλισμού και ονείρου. Με φόντο το σταθμό του τρένου και τα ουκ ολίγα στοιχεία της steampunk αισθητικής η ταινία τέρπει ταυτόχρονα μάτια και ψυχή.

Η ερμηνεία του μικρού Asa Butterfield ο οποίος τότε ήταν μόνο 10 χρονών είναι εκπληκτική. Τον μικρό Hugo συνοδεύουν στο ταξίδι του και στέκονται επάξια δίπλα του η Chloë Grace Moretz ως Isabelle και ο Ben Kingsley ως Georges Méliès. Μέσα από τις μηχανές, τα ρολόγια και τον κινηματογράφο οι συντελεστές καταφέρνουν να βάλουν τον καθένα από εμάς στη διαδικασία να σκεφτεί και να ψάξει τη δική του θέση και το δικό του σκοπό στον κόσμο.

Cine De Vot

Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος

Κεφαλληνίας 14, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τα Λεωφορεία:

700 από σταθμό Ανθούπολη (στάση "Καμινιώτη")

747 από σταθμό Ανθούπολη (στάση "3η περιφερειακή")

Α11 από σταθμό Αττικής (στάση "1η Μανιακιου ")

Β11 από σταθμό Αττικής (στάση "Καμινιώτη")

--