τι; : εκδήλωση θεματική : από : ατελές

Παρασκευή 30 Μαίου 2025 στις 19.00

Λείπουν παραπάνω πληροφορίες για να είναι πλήρες το κάλεσμα.

Εκδήλωση: Πόλεις για τις ανάγκες των κατοίκων τους ή για τα κέρδη του κεφαλαίου;

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει - κόντρα στο καιρό - το Στέκι των Αναιρέσεων ανοίγει ξανά τις πόρτες του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το στέκι των Αναιρέσεων είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει πλήθος πολιτικών εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων, προβολών ταινιών, αλλά και συζητήσεων με την συνοδεία καφέ, μέσα από την καθημερινή του λειτουργία του.

Ενάντια σε όσους ονειρεύονται ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο, που και αυτό μαζί με οτιδήποτε άλλο θα υποτάσσεται πλήρως στην κερδοφορία των λίγων - εμείς ερχόμαστε να μετατρέψουμε τον " νεκρό χώρο" σε ένα σημείο συνάντησης για εκατοντάδες φοιτητές/-τριες, μαθήτριες/-τριες και εργαζόμενους/-ες, έναν χώρο έκφρασης για την απελευθερωτική θεωρία και πολιτισμό, φιλόξενο για την καλλιτεχνική δημιουργία μακρυά από την λογική της εμπορευματοποίησής της.

Από την Δευτέρα 26/5 λοιπόν, μέχρι το τέλος της εξεταστικής το Στέκι θα είναι κάθε μέρα ανοιχτό (εκτός απροόπτου) όπου κόσμος θα συζητάει/διαβάζει/διασκεδάζει/δρα συλλογικά.

Φτιάχνοντας έστω και σε έναν μικρό βαθμό μια άλλη, πιο όμορφη καθημερινότητα. Επιτρέποντας μας έτσι και στις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις να μιλήσουμε, τραγουδήσουμε, εκφράσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό μια πρόταση για μια συνολικά πιο όμορφη ζωή.

Το διήμερο 30-31 Μάη, το Στέκι θα φιλοξενήσει δράσεις με δύο εκδηλώσεις σχετικά με τον αγώνα για την μετατροπή της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, κόντρα στα φαραωνικά σχέδια ανάπλασης και σχετικά με την ελευθερία στην τέχνη κόντρα στις όλο και εντεινόμενες προσπάθειες λογοκρισίας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Ομιλητές θα είναι συμμετέχοντες στον αγώνα για την διεκδίκηση του μητροπολιτικού πάρκου και καλλιτέχνες που βιώσαν και βιώνουν τις απειλές και τις απόπειρες φίμωσης από διάφορους σκοταδιστικούς, θεσμικούς ή μη, κύκλους απέναντι στο έργο τους.

Και τις δύο ημέρες τις εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν συναυλίες με ζωντανή μουσική. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30/5 με τους Πι και Φι και με Άγγελο & Διογένη, σε έντεχνους και ρεμπέτικους ήχους. Ενώ το Σάββατο 31/5 θα έχει Jazz Live με τους Ανδρέα Παπακωσταντίνου, Αναστάση Κατσαρό και Γιάννη Παπαγεωργίου.

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μαΐου 02h