Τρίτη 27 Μαίου 2025 στις 19.00
[Χανιά] Κάλεσμα σε συγκέντρωση / πορεία για την Παλαιστίνη - Τρίτη 27/5 - 19:00 Πλ. Αγοράς
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Η συνέλευση της κατειλημμένης Πρυτανείας στηρίζει και καλεί σε συγκέντρωση / πορεία για την Παλαιστίνη την Τρίτη 27/05 στις 19:00 στην πλ. Αγοράς.
1948 η χρονολογία που το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί επίσημα την πρώτη μεγάλη επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού με σκοπό την εκτόπιση του. Μετά από 77 χρόνια συνεχόμενης υποδούλωσης, εκδίωξης και δολοφονιών, έχοντας περάσει πλέον τα όρια του απαρτχάιντ, το κράτος του Ισραήλ έχει επινοήσει νέες στρατηγικές εξόντωσης και εξαθλίωσης, με τελευταία να είναι η αποκοπή οποιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού γίνεται με την βοήθεια, συμμετοχή και συνενοχή του ελληνικού κράτους και την αποσιώπηση γεγονότων από την δύση. Στα Χανιά, μια πόλη πνιγμένη και εξαρτώμενη από τουρίστες και νατοϊκούς, ο δήμος έχει πάρει πλευρά, αφαιρώντας οποιοδήποτε πολιτικό λόγο για την μαχόμενη Παλαιστίνη και την γενοκτονία που διαπράττει το σιωνιστικό κράτος, εξασφαλίζοντας έτσι την εύνοια και συνεργασία με τα ισραηλινά real estate, (όπως Belvedere , κόκκινο σπίτι κλπ.) μετατρέποντας έτσι τη διαβίωση μας στην πόλη αφόρητη, από την αύξηση των ενοικίων μέχρι και την μετατροπή της σε ένα τουριστικό θέρετρο. Την ίδια στιγμή, δημιουργεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τους σιωνιστές στρατιώτες του IDF που έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους, ενώ παράλληλα βομβαρδίζουν, σκοτώνουν, εκτοπίζουν και πλέον αποκλείουν την τροφοδοσία του παλαιστινιακού λαού με αποτέλεσμα την εξόντωση του.
Παράλληλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δέχονται χρηματοδοτήσεις και στηρίζονται ενεργά από το ΝΑΤΟ (όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) της Βάσης Σούδας) αλλά και από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, που είτε εμπλέκονται σε έρευνες πολεμικού εξοπλισμού (όπως drone) είτε καλούν σιωνιστές καθηγητές/τριες για να τους εντάξουν στην καθημερινότητα μας αντίστοιχα.
Η Παλαιστινιακή αντίσταση αποδεικνύει ότι ο αγώνας για αξιοπρεπή διαβίωση, είναι αγώνας για την ίδια την ζωή. Η αντίσταση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης μας, στεκόμαστε αλληλέγγυα στα καταπιεσμένα άτομα και υψώνουμε της γροθιές μας ενάντια σε ένα κόσμο καταπίεσης και εξαθλίωσης. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας και συλλογικοποιούμε τους αγώνες μας με τον κόσμο που έχει επιλέξει να αντιστέκεται και να μάχεται απέναντι στο σάπιο σύστημα που μας εξοντώνει. Η άνοιξη δεν θα έρθει, θα την φέρουμε εμείς, με συνεχόμενο αγώνα και αλληλεγγύη σπάμε τα σύνορα και παίρνουμε μια θέση δίπλα σε μια καινούργια Ιντιφάντα.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Συνέλευση κατειλημμένης Πρυτανείας
Εικόνες:
Αρχεία:
Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού - Τρίτη 27 /5, 7:00 μ.μ., πλ. Αγοράς
Να εκφράσουμε μαζικά και στο δρόμο την αλληλεγγύη μας στον αντιστέκομενο Παλαιστινιακό λαό.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΒΑΣΕΙΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Κ.Ο ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)